Punsjestenger

Punsjestenger

12.12.2010
Punsjestenger

Ingredienser

3 dl kakesmuler (se tips)
1 ss smør
2 ts kakaopulver
50 g marsipan
noen dråper romessens

Pynt:
450 g marsipan
100 g kokesjokolade

Fremgangsmåte

Bland alle ingrediensene i en food processor så du får en myk, jevn deig. Smak til med romessens til du får så sterk smak som du liker.

Trill ut deigen til små pølser på størrelse med små sossisser. Kle hver pølse med marsipan som er kjevlet ut på forhånd.

Dypp sidene i smeltet sjokolade og legg kakene på et brett dekket med bakepapir. Sett brettet i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet.

Tips

Akkurat som "Punsjeboller", går det an å lage "Punsjestenger" med forskjellige type kakesmuler. Selv synes jeg resultatet alltid blir best om man bruker rester av myk sjokoladekake.

Oppbevar "Punsjestenger" kjølig, ellers smelter sjokoladepynten og kakene blir klissete.

Se også oppskrift på "Punsjeboller" i ulike varianter her på detsoteliv.no.

12.12.2010
Kakekategori: 
Sesong: 

5 kommentarer

Samboeren min er svensk, han elsker disse.
Håper å få svar innen den 23.des
Jeg lurte på om jeg må ha grønn masipan?
For jeg finner ikke dem i butikken:-(
Håper det går også an å farge hvit masipan til grønn med koditorifarger.
Takk;-)

Du kan bruke hvilken som helst marsipan:) Går fint å farge hvit marsipan i akkurat den fargen du ønsker deg!

Hei! :) jeg lurte på holdbarheten på disse? Tenkt å gi i julepresang og vil helst lage i god tid i forveien.

Hei, jeg lurer også på holdbarheten :)

Jeg er også veldig nysgjerrig på holdbarhet

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter