Jordbær- og bringebærgrøt


Hei kjære dere!

I dag kom jeg hjem etter nesten 3 uker i Florida, og selv om ferien har vært flott, fikk jeg igjen kjenne på hvor deilig det er her i Norge!  Smile 

Denne desserten smaker herlig av norsk sommer!

Dette er en variant av Jordbærgrøt, som jeg har publisert tidligere her på Det søte liv, men denne gangen har jordbærene fått følge av bringebær, som det jo er høysesong for nå. Bruk villbringebær sammen med jordbærene hvis du får tak i...  Yum

 

 

Serveres varm eller kald med fløtemelk og et lite sukkerdryss.

 

 

Ingredienser:

♥ 300 g jordbær (friske eller frosne)
♥ 200 g bringebær (friske eller frosne)
♥ 1,5 dl sukker
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 1,5 dl vann
- -
♥ 1 ss potetmel rørt ut i 2 ss kaldt vann

 

Fremgangsmåte:

Ha jordbær og bringebær i en kjele og ha over sukker, vaniljesukker og vann.

La bærene koke opp og la blandingen småkoke til bærene har blitt helt myke og begynner å løse seg litt opp, ca 5 - 8 minutter (tiden avhenger litt av hvor store jordbærene er og om du bruker friske eller frosne bær).

Rør ut potetmelet i 2 ss kaldt vann i en liten kopp. Hell blandingen i den varme, småkokende jordbær- og bringebærgrøten i en tynn stråle mens du rører rundt hele tiden.  Du vil da merke at grøten tykner til med en eneste gang.

Ta kjelen av platen.

Jordbær- og bringebærgrøten kan serveres varm eller avkjølt. Hvis du vil avkjøle den i en serveringsskål, lønner det seg å drysse littegrann sukker på toppen for å unngå snerk.

 


 


Tips:

♥ Jordbær- og bringebærgrøt kan lages med både ferske og frosne bær, så dette er en sommerdessert som du kan lage hele året!  Smile 

♥ Jordbær- og bringebærgrøt smaker nydelig sammen med melk og litt sukkerdryss på toppen. Bruk fløtemelk (matfløte) hvis du vil gjøre det litt ekstra finslig. Noen liker også pisket krem eller vaniljeiskrem ved siden av.

♥ Jordbær- og bringebærgrøt smaker best samme dag den er laget.

 

Herlig sommerdessert med jordbær og bringebær!

 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥
 

Jordbær- og bringebærgrøt
Ingredienser

♥ 300 g jordbær (friske eller frosne)
♥ 200 g bringebær (friske eller frosne)
♥ 1,5 dl sukker
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 1,5 dl vann
- -
♥ 1 ss potetmel rørt ut i 2 ss kaldt vann

Fremgangsmåte

Ha jordbær og bringebær i en kjele og ha over sukker, vaniljesukker og vann.

La bærene koke opp og la blandingen småkoke til bærene har blitt helt myke og begynner å løse seg litt opp, ca 5 - 8 minutter (tiden avhenger litt av hvor store jordbærene er og om du bruker friske eller frosne bær).

Rør ut potetmelet i 2 ss kaldt vann i en liten kopp. Hell blandingen i den varme, småkokende jordbær- og bringebærgrøten i en tynn stråle mens du rører rundt hele tiden.  Du vil da merke at grøten tykner til med en eneste gang.

Ta kjelen av platen.

Jordbær- og bringebærgrøten kan serveres varm eller avkjølt. Hvis du vil avkjøle den i en serveringsskål, lønner det seg å drysse littegrann sukker på toppen for å unngå snerk.

Tips

♥ Jordbær- og bringebærgrøt kan lages med både ferske og frosne bær, så dette er en sommerdessert som du kan lage hele året!  Smile 

♥ Jordbær- og bringebærgrøt smaker nydelig sammen med melk og litt sukkerdryss på toppen. Bruk fløtemelk (matfløte) hvis du vil gjøre det litt ekstra finslig. Noen liker også pisket krem eller vaniljeiskrem ved siden av.

♥ Jordbær- og bringebærgrøt smaker best samme dag den er laget.

1 kommentar

Hei.
Kan grøt som dette konserveres på glass på samme måte som syltetøyglass?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift