Seige sjokoladesnitter


Ahh, dette er digg!

Oppskriften er svensk og slår an hos alle jeg vet om.

 

 

"Sega chokladsnittar" inneholder sirup, som gjør at kakene blir litt myke og seige i midten.

 

 

Kakene er veldig lette å lage!

Oppskriften gir ca. 40-50 småkaker.

 

Ingredienser:

♥ 200 g smør
♥ 2 dl sukker
♥ 3 ss sirup (se tips)
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 1 ts bakepulver
♥ 4 ss kakao
♥ 5 dl hvetemel

Pynt:
♥ 1 lite egg
♥ perlesukker (se tips)

 

Fremgangsmåte:

Pisk mykt smør sammen med sukker. Pisk inn sirupen, vaniljesukker, bakepulver og kakao. Bland så i hvetemelet til en fast deig.

Del deigen i tre deler. Trill hver del til lengder som er like lange som stekeplaten. Ha bakepapir på en stekeplate og legg lengdene oppå (2 lengder på en stekeplate og 1 lengde på en annen stekeplate). Trykk lengdene flatere med fingrene. Pensle over med sammenvispet egg og dryss over perlesukker.

Stekes midt i ovnen ved 175°C i 14-18 min (se tips). Ta platen ut av ovnen og skjær lengdene opp på skrå mens de fortsatt er varme.

Dra snittene litt fra hverandre og la de bli helt kalde på platen.

 

 

 

 

Tips:

♥ Steketiden varierer litt med hvor flate kakene dine er. Flatere kaker trenger kortere steketid enn tykkere kaker, men jo tykkere kakene er, jo mykere blir de.

♥ Jeg har brukt hvit sirup til denne oppskriften, som fås kjøpt i store matvarebutikker. Det går like fint å bruke lysebrun sirup.

♥ Som du ser har jeg brukt perlesukker på toppen av disse kakene som holder seg kritthvitt gjennom stekingen. Dette perlesukkeret fås kjøpt i Sverige og jeg har ikke sett det i norske butikker. Kakene blir like gode om du bruker vanlig, norsk perlesukker.

♥ Se også oppskrift på Sjokoladesnitter her på Det søte liv, som er nokså like disse kakene, men uten sirup og drysset med norsk perlesukker.

 

 

Populære småkaker å ha i kakeboksen!

 


♥ ♥ ♥ ♥

Seige sjokoladesnitter
Ingredienser

♥ 200 g smør
♥ 2 dl sukker
♥ 3 ss sirup (se tips)
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 1 ts bakepulver
♥ 4 ss kakao
♥ 5 dl hvetemel

Pynt:
♥ 1 lite egg
♥ perlesukker (se tips)

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør sammen med sukker. Pisk inn sirupen, vaniljesukker, bakepulver og kakao. Bland så i hvetemelet til en fast deig.

Del deigen i tre deler. Trill hver del til lengder som er like lange som stekeplaten. Ha bakepapir på en stekeplate og legg lengdene oppå (2 lengder på en stekeplate og 1 lengde på en annen stekeplate). Trykk lengdene flatere med fingrene. Pensle over med sammenvispet egg og dryss over perlesukker.

Stekes midt i ovnen ved 175°C i 14-18 min (se tips). Ta platen ut av ovnen og skjær lengdene opp på skrå mens de fortsatt er varme. Dra snittene litt fra hverandre og la de bli helt kalde på platen.

Tips

♥ Steketiden varierer litt med hvor flate kakene dine er. Flatere kaker trenger kortere steketid enn tykkere kaker, men jo tykkere kakene er, jo mykere blir de.

♥ Jeg har brukt hvit sirup til denne oppskriften, som fås kjøpt i store matvarebutikker. Det går like fint å bruke lysebrun sirup.

♥ Som du ser har jeg brukt perlesukker på toppen av disse kakene som holder seg kritthvitt gjennom stekingen. Dette perlesukkeret fås kjøpt i Sverige og jeg har ikke sett det i norske butikker. Kakene blir like gode om du bruker vanlig, norsk perlesukker.

♥ Se også oppskrift på "Sjokoladesnitter" her på Det søte liv, som er nokså like disse kakene, men uten sirup og drysset med norsk perlesukker.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

19 kommentarer

Hei. Denne kunne jeg tenkt meg å prøve. Tror du det vil gå bra med glutenfritt mel? Kjempe flott side du har. Utrolig mye fristende! :)

Hei. Denne kunne jeg tenkt meg å prøve. Tror du det vil gå bra med glutenfritt mel? Kjempe flott side du har. Utrolig mye fristende! :)

Hei
Jeg lurer på om det går an å bruke mørk sirup?

Hei!

Jeg fikk ikke til å trille ut i lengder. Den bare smuldret opp. Ikke ble deigen fast heller.
Mangler noe væske?
Smaken var god.

Hei. Nå Jar jeg bakte disse to ganger, første gangen brukte j margarin istede for smør. Hadde i så mye mel som det stod i oppskriften. Det ble litt for mye melsmak for meg. Nå andre gangen har j brukt smør og hatt i ekstra sjokolade. Jeg smeltet noe av sjokoladen og hakket noe. Stekte de nederst i ovnen slik at de ikke sprekker oppå. Mitt andre forsøk smaker utrolig mye bedre enn første gang. Tror de blir årets mest ettertraktede julekaker som jeg skal gi i julegave:)

Jeg lurer også på hvordan disse bør oppbevares, hvor lenge de holder seg, og om de kan fryses?

Kjempegode kaker, men best med det svenske sukkeret på.
Kjøpte perlesukkeret (melisbasert) på OBS nå i høst. Kakene blir mye bedre!

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift