Mandelbunn

Mandelbunn
Ingredienser

150 g mandler
2 ss hvetemel
4 egg
150 g sukker

Fremgangsmåte

Mal mandlene. Bland mandlene med melet. Pisk egg og sukker til eggedosis. Vend inn mandlene.

Hell deigen i en rund kakeform (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.

Stek kaken på rist nederst i ovnen ved 175°C i 30 min. Avkjøl kaken i formen. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta kaken forsiktig ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et fat.

Tips

Dersom du ikke vil dekke "Mandelbunnen" med krem og/eller bær, ser det lekkert ut hvis du gir kaken et lite melisdryss før servering.

"Mandelbunnen" kan fryses.

Se også oppskrift på "Mandelkake".

Kakekategori
Allergier og preferanser

3 kommentarer

Hei! Holder på å søker litt rundt på mandelbunner og ser at de er litt ulike. Oppskriften jeg har er
200g malte mandler, 150g melis og 4 eggehviter.
Noen oppskrifter er samme men litt mindre mandel, noen har litt hvetemel og eller bakepulver. Ser her at du og bruker litt hvetemel men ikke bakepulver. Hvorfor er det 2ss hvetemel i din? jeg spør fordi jeg ønsker å lære litt men når jeg søker rundt kommer bare flere spørsmål. Mvh

Hei. Hvordan er denne mandelbunnen å dele opp som et type sukkerbrød? Noen erfaring med dette?

Takk :)

Hei
Ser at det ligger ute to oppskrifter med mandelbunn; denne med mel som stekes nederst i ovnen og en uten mel som skal stekes midt i ovnen. Hvorfor denne forskjellen mtp hvor i ovnen kakeformen skal stå? Opplever at bunnen bakt etter denne oppskriften med mel ikke blir stekt. Vil det være bedre å steke midt i ovnen?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift