Ambrosiaboller med vaniljekrem


Heisan!

Håper det står bra til!

Det er tid for nedtelling til vinterferie for mange av oss. Jeg gleder meg til å ligge rett ut i sola om en uke.. Shades smile 

Før det har jeg tenkt å kose meg med myke, nybakte Ambrosiaboller med masse rosiner og vaniljekremHeart

Oppskriften er basert på populære Ambrosiabrød.

 

 

"Ambrosia" (fra "ambrosios" som betyr udødelig) er navnet på gudenes mat i henhold til gresk mytologi. Ambrosia var søt nektar som skulle sikre gudene evig friskhet og ungdommelig skjønnhet!

Det lover godt, eller hva?  Wink

 

 

Oppskriften gir ca 30 deilige Ambrosiaboller.

 


 

Elsker disse bollene mens de fortsatt er varme og vaniljekremen litt flytende....  Yum

 

Ingredienser:

♥ 1 liter melk
♥ 250 g smør
♥ 3 dl sukker
♥ 400 g rosiner
♥ 100 g gjær
♥ 3 egg
♥ 1,6 kg hvetemel

Fyll:
♥ 5 dl vaniljekrem

Pensling:
♥ 1 egg
♥ litt melk

 

Fremgangsmåte:

Kok opp melk, smør og sukker i en kjele under omrøring. Ta kjelen av platen og tilsett rosinere. La de ligge i den varme væsken slik at de blir myke og svulmer opp.

 

 

Når væsken er lunken (ca 37°C) tas litt av væsken til side i en bolle. Smuldre i gjæren og rør til gjæren har løst seg opp.

Tilsett resten av den lunkne væsken med rosinene. Rør i lett sammenpiskede egg.

Bland så i hvetemelet til en jevn deig (spar litt mel til utbakingen).

 

 

La deigen heve i 1 time.

Ha deigen på et melet bakebord.

 

 

Del deigen i like store emner. Form hvert emne til store, runde boller som legges på bakepapirdekkede stekeplater.  Etterhev bollene i 20 min.

Bruk to fingre og trykk et stort hull i midten av hver bolle. Fyll hullet i hver bolle med en stor spiseskje vaniljekrem.

Pensle over kantene med egg som er pisket sammen med litt melk.

Stek bollene midt i ovnen ved 220°C i ca. 15 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.

 

 

Tips:

♥ Du kan bruke ferdigkjøpt eller hjemmelaget vaniljekrem.

♥ Antallet 30 boller er veiledende, og du kan selvsagt lage bollene så store du vil. Bare husk at hvis du lager dem veldig store, bør steketemperaturen senkes til 200°C og steketiden økes til 15-20 minutter for at bollene skal bli gjennomstekte.

♥ Bollene er kjempefine å fryse!

 

 

Hverdagskos!  Heart 

 


 

♥ ♥ ♥ ♥

Ambrosiaboller med vaniljekrem
Ingredienser

♥ 1 liter melk
♥ 250 g smør
♥ 3 dl sukker
♥ 400 g rosiner
♥ 100 g gjær
♥ 3 egg
♥ 1,6 kg hvetemel

Fyll:
♥ 5 dl vaniljekrem

Pensling:
♥ 1 egg
♥ litt melk

Fremgangsmåte

Kok opp melk, smør og sukker i en kjele under omrøring. Ta kjelen av platen og tilsett rosinere. La de ligge i den varme væsken slik at de blir myke og svulmer opp.

Når væsken er lunken (ca 37°C) tas litt av væsken til side i en bolle. Smuldre i gjæren og rør til gjæren har løst seg opp. Tilsett resten av den lunkne væsken med rosinene. Rør i lett sammenpiskede egg. Bland så i hvetemelet til en jevn deig (spar litt mel til utbakingen). La deigen heve i 1 time.

Ha deigen på et melet bakebord. Del deigen i 30 like store emner. Form hvert emne til store, runde boller som legges på bakepapirdekkede stekeplater. 

Etterhev bollene i 20 min.

Bruk to fingre og trykk et stort hull i midten av hver bolle. Fyll hullet i hver bolle med en stor spiseskje vaniljekrem. Pensle over kantene med egg som er pisket sammen med litt melk.

Stek bollene midt i ovnen ved 220°C i ca. 15 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.

Tips

♥ Du kan bruke ferdigkjøpt eller hjemmelaget vaniljekrem.

♥ Antallet 30 boller er veiledende, og du kan selvsagt lage bollene så store du vil. Bare husk at hvis du lager dem veldig store, bør steketemperaturen senkes til 200°C og steketiden økes til 15-20 minutter for at bollene skal bli gjennomstekte.

♥ Bollene er kjempefine å fryse!

Kakekategori
Allergier og preferanser

2 kommentarer

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift