Cookies med melkesjokolade

Supergode cookies med melkesjokolade slår an hos de fleste kakemonser.

Oppskriften gir 36 stk. 

 

Ingredienser: 

♥ 225 g smør
♥ 150 g sukker
♥ 150 g brunt sukker
♥ 2 store egg
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 1 ts natron
♥ 320 g hvetemel
♥ 400 g melkesjokolade
 

Fremgangsmåte:

Pisk romtemperert smør luftig sammen med hvitt og brunt sukker. Tilsett eggene under fortsatt pisking. Rør så inn vaniljeekstrakt og natron. Bland deretter inn hvetemelet. Ha til slutt i grovt hakket melkesjokolade. Sett deigen kjølig i 30 minutter.

Form store kuler av deigen (ca 1 toppet spiseskje med deig til hver kake). Sett dem på stekeplate dekket med bakepapir (maks 9 stk på hver plate, for kakene flyter litt ut under stekingen). Trykk kakene litt flate med hendene. 

Stek kakene midt i ovnen ved 180°C i 12-15 minutter (kakene skal være litt gylne i kantene).

La cookiesene avkjøles på platen i 10 minutter, slik at de stivner litt før de forsiktig flyttes over på rist med en stekespade og avkjøles helt.

 

 

Tips: 

♥ Oppbevar cookiesene i tettsluttet kakeboks.

Se også oppskrift på Non Stop Cookies, Go Nuts Cookies og Studentcookies.

 

 

Enjoy! 😊

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Cookies med melkesjokolade
Ingredienser

♥ 225 g smør
♥ 150 g sukker
♥ 150 g brunt sukker
♥ 2 store egg
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 1 ts natron
♥ 320 g hvetemel
♥ 400 g melkesjokolade

Fremgangsmåte

Pisk romtemperert smør luftig sammen med hvitt og brunt sukker. Tilsett eggene under fortsatt pisking. Rør så inn vaniljeekstrakt og natron. Bland deretter inn hvetemelet. Ha til slutt i grovt hakket melkesjokolade. Sett deigen kjølig i 30 minutter.

Form store kuler av deigen (ca 1 toppet spiseskje med deig til hver kake). Sett dem på stekeplate dekket med bakepapir (maks 9 stk på hver plate, for kakene flyter litt ut under stekingen). Trykk kakene litt flate med hendene. 

Stek kakene midt i ovnen ved 180°C i 12-15 minutter (kakene skal være litt gylne i kantene).

La cookiesene avkjøles på platen i 10 minutter, slik at de stivner litt før de forsiktig flyttes over på rist med en stekespade og avkjøles helt.

Tips

♥ Oppbevar cookiesene i tettsluttet kakeboks.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser
Stikkord

5 kommentarer

Hei! Jeg lurte på hvor lang holdbarhet kjeksene har dersom man oppbevarer de i kakeboks?
Antar at de fint kan fryses. Hilsen Trude

Det beste er å rulle rå deig i en pølse og skære halveis ned i kjeks porsjoner, ta litt plastfolie rundt og frys. Tin den så på benken i 10-20min og hiv i ovnen så får du deilige cookies på 1-2-3 når du får uventet besøk

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift