Sjokoladekuler (Sjokoladeboller)

Sjokoladekuler er tradisjonelt og veldig populært julegodis!

Sjokoladekulene, som også av og til kalles for "Sjokoladeboller", inneholder havre, kaffe, kakao og rulles i kokos. De er kjempegode, veldig enkle å lage, holdbare og skal ikke stekes.

Oppskriften gir ca 18 stk.

Sjokoladekuler (Sjokoladeboller)
Ingredienser

125 g smør
1 dl sukker
2 ss kakao
2 ts vaniljesukker
2 ss sterk kaffe
3 dl havregryn (små, lettkokte)

Pynt:
100 g kokos

Fremgangsmåte

Pisk romtemperert smør sammen med sukker. Pisk inn kakao, vaniljesukker og kaffe. Rør deretter inn havregryn. Sett massen eventuelt en stund i kjøleskapet dersom den virker veldig klissete.

Ha kokos i en flat suppebolle eller liknende. Form små kuler av deigen med hendene (se tips) og rull dem forsiktig i kokosen.

Sett Sjokoladekulene på et brett og sett brettet i kjøleskapet til kulene har stivnet. Når kulene er stive kan du ha dem i en kakeboks eller en liten plastikpose. Oppbevares i kjøleskapet!

Tips

Når du skal forme kulene med hendene kan det være lurt å fukte hendene med vann jevnlig for at havregrynsmassen ikke skal klistre seg for mye til fingrene.

Behandle kulene med forsiktighet frem til de har stivnet i kjøleskapet.

Se også oppskrift på "Konfektkuler", "Oboykuler" og "Kanonkuler".

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

43 kommentarer

Hei! så at du skrev man kunne bruke melk i stedet for kaffe, hvor mye melk skal jeg da ha i? :) takk på forhånd

Disse sjokoladekulenen har jeg laget mange ganger, og de er veldig gode. Jeg bruker å oppbevare dem i fryseren, de tiner på et blunk og får mye lengre holdbarhet enn om du lagrer dem i kjøleskapet :O)

Fin oppskrift! Sukkeret kan også erstattes med sukrin hvis man ønsker å kutte litt. Jeg har prøvd begge deler og smaken ble omtrent den samme, synes jeg.

Hei!
Går det an å bytte ut kaffe med likør eller lignende?

Sjokoladekulene var ikke mulig å forme til kuler. Skjønner ikke helt hva som gikk galt :)

Hei!
Disse kulene har jeg lagd en god del av, men jeg har byttet ut sukker med sukrin.
Ingen merker forskjell og barna synes de er kjempegode, godkjent kaffekos sier foreldrene.
(jeg er bestemor)

Ble usikker om jeg skulle ha i kaffepulver eller kaffe til å drikke, så jeg tok opp i 2 ss kaffepulver. Konsistensen ble da litt tørrere, og tilsatte senere 2 ss vann for å erstatte feilen jeg gjorde. Fikk rulle bollene, men håper kaffen ikke blir for sterk😬

Jeg lager disse med litt ekstra kaffe i, også dropper jeg kokosen - jeg ruller de i kakaopulver! Føles mindre søtt, også er det enda mer perfekt til kaffen :)

Hei. Je droppa sukkeret helt og bytta smør med "vegansk smør" og brukte engangshansker når je rulla dem ut. Ble prrfekt. Vivi

Hei. Jag har fulgt oppskriften, bortsett fra at jeg har byttet ut smøret til melkefritt. Får de ikke til å henge sammen. Bør vel ha i mere veske. Hva er best å bruke ?
Mvh. Hilde Mariann.

Et lite tips er å bruke romtemperert smør, i stedet for å smelte det. Jeg brukte romtemperert melange, og det ble veldig vellykket. Etter massen er blandet godt sammen, så sett den i kjøleskapet 15-20 min, før du lager kuler.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift