After Eight sjokolademoussekake


After Eight sjokolademoussekake er en vidunderlig god kake!

I tillegg til pynten oppå kaken, inneholder både den myke sjokoladekakebunnen og den lekre sjokolademoussen små biter av After Eight.

En superflott dessertkake!

After Eight sjokolademoussekake
Ingredienser

Kakebunn:
500 g ferdig kransekakemasse (Odense)
4 egg
2 ss kakao
4 stk After Eight

Sjokolademousse:
250 g kokesjokolade
1 egg
2 ss sukker
3 dl kremfløte
8 stk After Eight

Pynt:
12 stk After Eight

Fremgangsmåte

Del opp kransekakemassen i små biter og ha i en food processor sammen med eggene og kakao. Kjør alt sammen på full hastighet til deigen er luftig. Vend i fint hakket After Eight. Hell deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 30 min. Avkjøl kaken i formen. Løsne kaken fra formen ved å skjære forsiktig langsmed kanten med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kakebunnen på et passende kakefat og fest kakeringen rundt.

Pisk egget og sukkeret luftig. Smelt kokesjokoladen over vannbad og bland i. Pisk kremfløten stiv og ha i. Bland moussen godt. Vend i fint hakket After Eight til slutt.

Hell moussen over bunnen i formen og sett kaken i kjøleskapet til moussen har stivnet. Skjær forsiktig langs kanten av kaken med en kniv. Fjern kakeringen og pynt med halve After Eight langsmed kanten på kaken.

Tips

Det er viktig at moussen blandes godt, ellers kan det oppstå hvite kremflekker i den mørke moussen, og det ser ikke særlig delikat ut. Bruk gjerne stålvisp.

Du bruker til sammen 24 stk After Eight til denne kaken, som tilsvarer 1 pk After Eight à 200 g.

Se også oppskrift på "Sjokolademoussekake", "Mokka sjokolademoussekake" og "Afrodites drøm".

Kakekategori
Allergier og preferanser

1 kommentar

Hei, står at man skal bruke Odense ferdig kransekakemasse på 500g. Men denne finnes kun i 400g, er det feil i oppskriften, eller har Odense endret på produktet? Så eldorado hadde 500g, som også er billigere :)

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift