Brukere online: 3198
Brukere i dag: 52090
Brukere siste 7 dager: 233777
"En himmeriks munnfull" er en tradisjonell, norsk juledessert.
Og i henhold til tradisjonen er jo bare det beste godt nok i julen!
"En himmeriks munnfull" er således en luksuriøs eggedosisfromasj som smaksettes med sherry og rikelige mengder mandler, cocktailbær og sjokolade.
Himmelsk godt!
Ingredienser:
♥ 2 egg
♥ 100 g sukker
♥ 6 plater gelatin
♥ 0,5 dl kokende vann
♥ 1 dl sherry
♥ 3 dl kremfløte
♥ 25 g (3 ss) hakkede mandler eller hasselnøtter
♥ 25 g (3 ss) hakkede røde/grønne cocktailbær
♥ 25 g (3 ss) hakket kokesjokolade
Pynt:
♥ 10 g (1 ss) hakkede mandler eller hasselnøtter
♥ 10 g (1 ss) hakkede røde/grønne cocktailbær
♥ 10 g (1 ss) hakket kokesjokolade
♥ eventuelt hele røde cocktailbær
Fremgangsmåte:
Pisk egg og sukker til eggedosis. Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5-10 minutter. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i 0,5 dl kokende vann. Rør deretter i sherry. Ha blandingen i eggedosisen i en tynn stråle men du rører godt.
Pisk kremfløten til krem og vend inn i blandingen. Bruk en stålvisp (ballongvis) til å røre, så hvite kremklumper fjernes raskt. Vend til slutt i fint hakkede nøtter, cocktailbær og sjokolade.
Hell blandingen i en stor serveringsskål og sett i kjøleskapet i minst 5 timer (og gjerne over natten).
Når fromasjen har stivnet, kan du pynte på toppen med mer nøtter, cocktailbær og sjokolade.
Nydelig!
Lekker fromasjdessert fylt med godsaker!
Tips:
♥ Fromasjen kan som sagt fint lages dagen i forveien.
♥ Oppbevares i kjøleskapet frem til servering.
Dessert må man jo ha - i hvert fall til jul!
En himmelsk munnfull!
♥ ♥ ♥ ♥
♥ 2 egg
♥ 100 g sukker
♥ 6 plater gelatin
♥ 0,5 dl kokende vann
♥ 1 dl sherry
♥ 3 dl kremfløte
♥ 25 g (3 ss) hakkede mandler eller hasselnøtter
♥ 25 g (3 ss) hakkede røde/grønne cocktailbær
♥ 25 g (3 ss) hakket kokesjokolade
Pynt:
♥ 10 g (1 ss) hakkede mandler eller hasselnøtter
♥ 10 g (1 ss) hakkede røde/grønne cocktailbær
♥ 10 g (1 ss) hakket kokesjokolade
♥ eventuelt hele røde cocktailbær
Pisk egg og sukker til eggedosis. Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5-10 minutter. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i 0,5 dl kokende vann. Rør deretter i sherry. Ha blandingen i eggedosisen i en tynn stråle men du rører godt.
Pisk kremfløten til krem og vend inn i blandingen. Bruk en stålvisp (ballongvis) til å røre, så hvite kremklumper fjernes raskt. Vend til slutt i fint hakkede nøtter, cocktailbær og sjokolade.
Hell blandingen i en stor serveringsskål og sett i kjøleskapet i minst 5 timer (og gjerne over natten).
Når fromasjen har stivnet, kan du pynte på toppen med mer nøtter, cocktailbær og sjokolade.
♥ Fromasjen kan som sagt fint lages dagen i forveien.
♥ Oppbevares i kjøleskapet frem til servering.
4 kommentarer
Hei, fantastisk bra side, jeg
Hei, fantastisk bra side, jeg kommer alltid tilbake hit for inspirasjon og oppskrifter når jeg skal lage godsaker:) Lurer på hvor mange ca denne desserten "metter"??? Skal ha stort nyttårsselskap og vil nødig komme i beita for dessert...
Tusen takk, Hege. Hyggelig å
Tusen takk, Hege. Hyggelig å høre at du bruker oppskrifter fra Det søte liv.
Jeg ville vel beregnet denne desserten til 4 personer - maks 6 personer. Avhenger jo selvsagt hvor mye du vil at hver person skal få...;-)
Hei☺ Dersom man dropper
Hei☺ Dersom man dropper sherryen..må man ha noe istedenfor? Liker ikke den bitre smaken det gir så rart...hver gang jeg søker på gode oppskrifter...googler jeg å havner alltid på din side☺ å dine bakverk/desserter får jeg til pga grundig forklaring☺
Så tusen takk☺
Man kan fint, og etter min
Man kan fint, og etter min mening med fordel, erstatte sherry med appelsinjuice i denne oppskriften. Forøvrig en alletiders lekker og smakfull dessert!
Skriv ny kommentar