Crème fraîche-ostekake


"Crème fraîche-ostekake" er en luksuriøs og fyldig ostekake som vil få deg til å lukke øynene og si "Mmmmmm"!

Konsistensen er mindre stiv og mer kremete enn den til mange av de andre ostekakene du finner her på Det søte liv. Som navnet tilsier inneholder kaken en god del crème fraîche. Kanskje ikke akkurat slankemat, men hva så..? Smile  Denne kaken er verdt hver eneste kalori!

Du kan naturligvis pynte kaken med akkurat det du har lyst på, men friske bær i en bugnende haug på toppen av kaken smaker fortreffelig og ser skikkelig flott ut! På vinterstid kan du pynte kaken med grønne druer og kiwi. Det er også kjempegodt!

Crème fraîche-ostekake
Ingredienser

Bunn:
200 g Marie-kjeks (1 pk)
150 g smør

Ostefyll:
250 g kremost
6 dl crème fraîche (2 pk)
150 g melis
2 ts vaniljesukker
3 dl kremfløte
1 pk sitrongelé
1,5 dl kokende vann

Pynt:
friske bær (f.eks. bringebær, blåbær, rips og bjørnebær)

Fremgangsmåte

Knus kjeksen i en morter eller knus kjeksen ved å ha den i en plastikpose og kjevle over. Bland kjekssmulene med smeltet smør. Ha en kakering (26 cm i diameter) direkte på et passende fat eller bruk den typen kakeform som kombinerer springform med kakefat (se bilde). Klem kjeksblandingen i bunnen og helt inn til kanten på kakeringen. Sett formen kaldt.

Pisk sammen kremost, crème fraîche, melis og vaniljesukker. Pisk kremfløten stiv og pisk kremen deretter inn i fyllet. Løs opp sitrongelépulveret til fyllet i kokende vann. Avkjøl litt (men ikke for lenge, for den stivner raskt) og pisk inn i ostefyllet. Fordel fyllet i kakeformen og glatt til overflaten (fyllet er nokså tykk i konsistens). La kaken stivne i kjøleskapet (ca 4 timer).

Skjær forsiktig langs kakeringen med en kniv og fjern kakeringen. Pynt kaken med masse friske bær.

Tips

Siden geléen skal løses opp i nokså lite vann, vil den stivne nokså raskt. Vent derfor ikke for lenge med å blande den inn i ostefyllet. På den annen side må ikke geléen være så varm at kremen smelter og blir tyntflytende. Rør godt med mikser eller stålvisp, slik at du unngår klumper.

Det er min erfaring at kjeksbunnen kan sitte litt fast i fatet når kaken kommer rett fra kjøleskapet, så jeg pleier å la kaken stå i romtemperatur en liten stund før severing. Da blir smøret i bunnen mykere og kakestykkene penere.

Se også Crème fraîche-ostekake med rabarbra og jordbær

Kakekategori
Allergier og preferanser

4 kommentarer

Dette er verdens beste ostekake Lager den igjen og igjen og får alltid like mye skryt!

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift