Brukere online: 3019
Brukere i dag: 49683
Brukere siste 7 dager: 249726
8 dl havregryn (små, lettkokte)
8 dl melk
2 egg
2 ss smeltet smør
3 ss potetmel
3 ss sukker
1 ts bakepulver
Bland lettpiskede egg med melk. Tilsett sukker, bakepulver og potetmel og pisk med stålvisp til blandingen er helt jevn. Rør i smeltet smør. Ha til slutt i havregrynene. La deigen stå og svelle i 20 min. Vaffelrøren skal da bli tykk og nærmest ligne på kald havregrøt.
Stek vaflene i vaffeljern på middels varme. Pensle gjerne vaffeljernet med litt ekstra smør under stekingen. Avkjøles på rist.
Vaflene smaker kjempegodt med syltetøy og rømme eller med smør og brunost.
Se også oppskrift på "Havregrynsvafler". Disse er også basert på havregryn, men har en litt mindre kompakt konsistens.
9 kommentarer
Når legges det smeltende
Når legges det smeltende smøret til?
Smøret skal has i før
Smøret skal has i før havregrynene. Jeg hadde glemt å skrive det i oppskriften, så takk for at du sier i fra. Jeg skal rette det opp nå:)
Hei! Gjør det noe om røren
Hei! Gjør det noe om røren står over natten? Eller bør den stekes samme dag som jeg lager den? :-)
Gøyt å se at Ingrid Espelid
Gøyt å se at Ingrid Espelid Hovigs oppskrift på havrevafler fra mange, mange år tilbake, kommer frem fra glemselen :-)
Jeg kaller oppskriften Ingrids havrevafler, selv om oppskriften er doblet fra den opprinnelige.
Jeg tror også den hadde vaniljesukker og litt salt i tillegg!
Nydelige vafler. Ble populært
Nydelige vafler. Ble populært til kveldsmat
Nydelig, disse blir nok lagd
Nydelig, disse blir nok lagd flere ganger!:)
Disse var kjempegode!! :-D
Disse var kjempegode!! :-D
Hvor mange kalorier tror du
Hvor mange kalorier tror du det er i en vaffel? :) de var kjempe gode!
Hei:) går det an og kjøre
Hei:) går det an og kjøre uten potetmel?
Skriv ny kommentar