Delfiakake med Kvikk Lunsj

Jeg har en mann som er godt over gjennomsnittlig glad i jula! Han stråler lykkelig fra topp til tå når jeg pynter opp hjemme med nisser og rød duk første adventshelgen i desember. Alt som minner om jul er topp: julemat, julepynt, julekalender, julenøtter, julemarsipan, julegaver, julekaker, julemusikk, julekort, julelys, juleøl, juledram - og ja - han fridde på julaften..  Jeg har gitt svigermor skylden for denne julemanien, men hvert år tar jeg meg selv i å bli ufrivillig smittet av juleentusiasmen til min mann. Som for eksempel når han setter på den utslitte yndlingsjulecd'en med Kenny Rogers og Dolly Parton og danser tett pardans med vår datter på 3 år .... Nåde den som sier et vondt ord om "Delfiakake"! Vi snakker om en av de helt store favorittene - her i en ekstra populær utgave med konjakk/whisky, marsipan, gelétopper og masse Kvikk Lunsj!

Delfiakake med Kvikk Lunsj
Ingredienser

250 g delfiafett
200 g kokesjokolade
4 ss sterk kaffe
2 egg
2 ss sukker
0,5 dl konjakk/whisky

Fyll:
2 stk Kvikk Lunsj XXL
2 stk Kvikk Lunsj (vanlig type)
100 g marsipan (se tips)
70 g gelétopper (2 pakker)
60 g cocktailbær (1 pakke)

Pynt:
1 stk Kvikk Lunsj (vanlig type)
gelétopper

Fremgangsmåte

Smelt delfiafett i en kjele sammen med kaffe. Ta kjelen av platen. Brekk opp sjokoladen og la den smelte i det varme fettet. Avkjøl.

Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. Bland i den avkjølte sjokoladeblandingen. Visp til det blir en glatt og jevn røre. Bland i konjakk eller whisky.

Kle en liten brødform (1 liter) med bakepapir i bunn og kanter.

Legg sjokoladerøren lagvis i formen med Kvikklunsj, marsipanen (se tips), cocktailbær og gelétopper. Settes i kjøleskapet til sjokoladen stivner (gjerne over natten).

Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Pynt kaken med Kvikklunsj og gelétopper.

Tips

Bruk god kokesjokolade, for eksempel Freias Dronningsjokolade.

Marsipanen formes til en smal rull. Du kan eventuelt bruke ferdigkjøpt rull med marsipan som er farget rød eller grønn.

"Delfiakake" oppbevares i kjøleskapet. Ved servering skjæres kaken i tynne skiver.

Se også oppskrift på den vanlige varianten av "Delfiakake" og "Mild Delfiakake". En tysk type finner du ved navn "Kalter Hund".

2 kommentarer

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift