Jordbærfromasj på glass

 

Hei kjære dere!

Fredag kveld, og igjen tid for litt kos. ♥

Dette er en lett og nydelig "Jordbærfromasj" som alle liker!

Jordbærfromasj gjør seg godt enten som dessert eller kveldskos.

 

 

Nydelig smak!

 

 

Fromasjen kan lages med frosne jordbær, så den kan lages hele året.

 

 

 

Ingredienser:

♥ 400 g jordbær (friske eller frosne)
♥ 6 ss sukker
♥ 1 sitron
♥ 3 ts gelatinpulver
♥ 6 ss vann
♥ 3 dl kremfløte
- -
♥ 1-2 ss melis

 

Fremgangsmåte:

Bruker du frosne jordbær, la de tine i romtemperatur. NB! Spar på jordbærsaften fra de tinte bærene. Hvis du vil pynte med noen jordbær på toppen av fromasjen, kan du legge til side noen av de tinte jordbærene og litt av jordbærsaften (alternativt bruker du alle jordbærene og saften i selve fromasjen).

Ha resten av jordbærene og jordbærsaften i en food prosessor sammen med sukker og saften av 1 sitron. Kjør blandingen til en jevn, glatt jordbærmos. Ha jordbærmosen i en rørebolle.

Bløtlegg gelatinpulver i lunkent vann i en kopp og la stå i et par minutter. Ha koppen i mikroen i noen sekunder til gelatinen blir flytende. Bland dette i jordbærmosen i en tynn stråle mens du rører hele tiden så gelatinen blander seg fint i mosen.

Pisk kremfløten til myk og luftig krem. Vend kremen inn i jordbærmosen. Bruk gjerne ballongvisp, så mosen blir jevnt og godt blandet med kremen.

Hell jordbærkremen i dessertskåler (se tips) og la stå i kjøleskapet i et par timer (eller over natten), til fromasjen har stivnet.

 

 

Hvis du har spart litt av jordbærene og jordbærsausen til pynt, kan du smake dette til med et par ss melis.

Fordel jordbær og jordbærsaus på toppen av fromasjen før servering.

 

 

Tips:

♥ De lekre dessertskålene du ser på bildet er fra Riviera Maison. De er nokså store, så denne porsjonen rakk til to slike skåler pluss en liten ekstra dessertporsjon. Bruker du litt mindre dessertskåler, holder denne oppskriften fint til 4 porsjoner.

♥ Se også Jordbærfromasj til Valentines som er tilsvarende fromasj med kjekssmuler nederst i glasset. 

 

 

Ha en nydelig kveld og herlig helg!

 

 Mmmmm........

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Jordbærfromasj på glass
Ingredienser

♥ 400 g jordbær (friske eller frosne)
♥ 6 ss sukker
♥ 1 sitron
♥ 3 ts gelatinpulver
♥ 6 ss vann
♥ 3 dl kremfløte
- -
♥ 1-2 ss melis

Fremgangsmåte

Bruker du frosne jordbær, la de tine i romtemperatur. NB! Spar på jordbærsaften fra de tinte bærene. Hvis du vil pynte med noen jordbær på toppen av fromasjen, kan du legge til side noen av de tinte jordbærene og litt av jordbærsaften (alternativt bruker du alle jordbærene og saften i selve fromasjen).

Ha resten av jordbærene og jordbærsaften i en food prosessor sammen med sukker og saften av 1 sitron. Kjør blandingen til en jevn, glatt jordbærmos. Ha jordbærmosen i en rørebolle.

Bløtlegg gelatinpulver i lunkent vann i en kopp og la stå i et par minutter. Ha koppen i mikroen i noen sekunder til gelatinen blir flytende. Bland dette i jordbærmosen i en tynn stråle mens du rører hele tiden slik at gelatinen blander seg fint.

Pisk kremfløten til myk og luftig krem. Vend kremen inn i jordbærmosen. Bruk gjerne ballongvisp, så mosen blir jevnt og godt blandet med kremen.

Hell jordbærkremen i dessertskåler (se tips) og la stå i kjøleskapet i et par timer (eller over natten), til fromasjen har stivnet.

Hvis du har spart litt av jordbærene og jordbærsausen til pynt, kan du smake dette til med et par ss melis.

Fordel jordbær og jordbærsaus på toppen av fromasjen før servering.

Tips

De lekre dessertskålene du ser på bildet er fra Riviera Maison. De er nokså store, så denne porsjonen rakk til to slike skåler pluss en liten ekstra dessertporsjon. Bruker du litt mindre dessertskåler, holder denne oppskriften fint til 4 porsjoner.

8 kommentarer

Hei

Kjempe god jordbær fromasj... men har ett spm,det står at man skal ha 3 ts gelantin pulver oppi med 6 ss vann åsså skulle vi ha den i noen sekunder i mikroen,men da jeg gjorde det å tok det oppi formasjen ble det en stor klump gelantin,hva gjorde jeg galt her?? Håper på svar,da jeg vil prøve å lage den enda en gang :) Fulgte hele oppskriften til pungt og prikke...

Som svar på av jeanette (ikke bekreftet)

Du må helle den flytende (men ikke for varme) gelatinen i fromasjen i en tynn stråle mens du rører hele tiden. Høres ut som du helte i gelatinen uten å røre slik at det dannet seg en gelatinklump. Jeg skal skrive dette tydeligere i oppskriften.
Ja, gi fromasjen en sjanse til, den er supergod! :-)

Hei Kan enn benytte bringebær istedenfor? Har mye i fryseren Bør enn sile da? Evt andre endringer som trengs?

Som svar på av Kristin (ikke bekreftet)

Ja, det går fint å bruke bringebær i stedet. Du bør sile dem så du unngår at man må tygge bringebærstenene. Du kan øke mengden bær litt siden stenene som du fjerner jo veier noe.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift