Valnøttrull med vaniljefyll

Valnøttrull med vaniljefyll
Ingredienser

4 egg
2 dl sukker
1 dl potetmel
2 ts bakepulver
50 g valnøtter

Fyll:
3 dl kesam
1 dl vaniljekrem
1-3 ss melis

Pynt:
melisdryss

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt i potetmel og bakepulver. Rør forsiktig til deigen er klumpfri (bruk en stålvisp). Vend i fint hakkede valnøtter til slutt.

Bre deigen utover i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 225°C i ca 7 min (pass nøye på så kaken ikke blir brent). Hvelv kaken straks over på et kjøkkenhåndkle som er strødd med sukker. Dra forsiktig av bakepapiret (se tips). Avkjøl kaken med langpannen over (se tips).

Bland kesam og vaniljekrem forsiktig sammen. Smak til med melis til du får fyllet så søtt som du vil ha det.

Bre vaniljefyllet over den avkjølte kaken (se tips). Rull sammen kaken fra langsiden. Renskjær kantene og sikt over melis. Legg rullekaken på et passende fat.

Tips

Hvis du synes det er vanskelig å dra bakepapiret av kaken, kan det lønne seg å fukte papiret med litt kaldt vann. Da løsner papiret mye lettere fra kaken.

Grunnen til kaken skal avkjøles med langpannen over er at det gjør at kaken holder seg myk, slik at den kan rulles sammen uten at den sprekker.

Det er viktig at du venter til kaken er helt kald før du smører over vaniljefyllet, ellers kommer vaniljefyllet til å trekke inn i kaken.

Rullekaken egner seg godt til frysing.

Kakekategori
Allergier og preferanser

2 kommentarer

Hei jeg lagde denne, men den smakte ikke godt i hele tatt, vet ikke hvor jeg har feilet. Jeg brukte kesam med vaniljesmak, kan det ha noe å si? Hvilken type kesam brukte du?

Hva er det du ikke likte? Jeg synes denne kaken smaker helt nydelig, men som alltid er det jo en smakssak hvilke kaker man liker. Jeg brukte nok vanlig kesam, men smaken burde jo bare bli enda bedre med vaniljekesam i tillegg til vaniljekremen.
Ellers er det jo nokså rene smaker i denne kaken, med vanlig sukkerbrødsbunn, valnøtter og vaniljefyllet samt melisdrysset.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift