Ostesnurrer med hvitløk og urter

Annonse: Jarlsberg

Hei dere!

Det er mandag og ny, travel uke står for tur!

Jeg vet at mange girer seg opp veldig nå som vi har kommet til desember, og visst er det mange gjøremål og mye som må bli klart før jul!

Men det er nettopp når tiden er mest stressende at det gjelder å ta seg noen korte kosestunder innimellom, så man klarer å hente seg inn og roe ned pulsen. Smile 

I dag vil jeg gi dere oppskriften på noen supergode ostesnurrer!

 

 

Den fantastisk gode smaken på disse ostebollene kommer av solide mengder vellagret Jarlsberg i kombinasjon med hvitløk, urter, smør og maldonsalt. YUM!

 

 

Ostesnurrene er raske å lage, og er herlige å kose seg med når man får lyst på noe digg snacks på kvelden eller ellers i løpet av dagen.

 

 

Oppskriften gir ca 16 stk.

 

Ingredienser:

♥ 100 g smør
♥ 4 fedd hvitløk
♥ 3,5 dl melk
♥ 50 g gjær (blå type)
♥ 2 ts sukker
♥ 1 ts salt
♥ 1 liter hvetemel

Fyll og pynt:
♥ 150 g smør
♥ 1 bunt ferske krydderurter (persille, oregano, timian, basilikum e.l.)
♥ 400 Jarlsberg (gjerne vellagret type)
♥ 1 ss maldonsalt
 

Fremgangsmåte:

Smelt smøret i en kjele. Press hvitløksfeddene oppi smøret og la smøret koke sammen med hvitløken i ca 1 minutt (men ikke så lenge at smøret begynner å bli brunt). Ta kjelen av platen og tilsett den kalde melken. Blandingen skal da kjennes lunken.

Smuldre gjæren i en bakebolle og tilsett væsken. Rør til gjæren har løst seg opp. Tilsett sukker og salt. Bland deretter i hvetemelet litt og litt og elt du får en jevn og glatt deig.

La deigen heve lunt til dobbel størrelse.

Smelt imens smøret til fyllet i en skål. Klipp opp krydderurtene og bland med det smeltede smøret. Jeg brukte persille denne gangen, men andre krydderurter smaker også herlig.

Riv Jarlsberg til fyllet. Jeg brukte rivefunksjonen på food processoren min, men å rive osten for hånd på vanlig rivjern går selvsagt like fint.

 

 

Når deigen er ferdig hevet, kjevles den ut til et stort rektangel. Pensle over med godt over halvparten av urtesmøret.

 

 

Dryss deretter over rikelig med revet Jarlsberg.

 

 

Rull sammen leiven fra langsiden så du får en fast rull.

Skjær rullen opp i skiver som er ca 2,5 cm tykke (det skal bli ca 16 stk). Fordel snurrene på to bakepapirdekkede stekeplater.

 

 

Pensle over snurrene med resten av urtesmøret.

 

 

 

Legg på resten av den revne osten.

 

 

Dryss til slutt litt maldonsalt over hver av ostebollene.

 

 

 

Det er utrolig mye gode smaker i disse ostesnurrene! Jarlsberg harmonerer veldig godt med den deilige smaken av hvitløk og krydderurter…

 

 

Etterhev snurrene i 20 minutter, og stek dem deretter midt i ovnen ved 220°C i ca 15 minutter. Ostesnurrene er ferdigstekte når de er gjennomstekte og gylne på overflaten.

 

 

Serveres helst varme og nystekte!

 

 

Tips:

♥ I disse ostesnurrene anbefaler jeg som sagt å bruke vellagret Jarlsberg. Jarlsberg er unikt god på smak, og jeg synes at den vellagrede typen passer spesielt god sammen med hvitløk og urtene i disse ostesnurrene.

 

 

Får du ikke tak i vellagret Jarlsberg, går det selvfølgelig også helt fint å bruke vanlig Jarlsberg, som du får kjøpt i alle norske matbutikker.

♥ Jeg synes disse ostesnurrene er perfekte som snacks og kveldskos! De passer også veldig godt som tilbehør til middagen. Ostesnurrene bør aller helst lages samme kveld, slik at de kommer rett ut av ovnen og er varme ved servering.

Det er bare helt nydelig når smøret i bollene er varmt i kombinasjon med smeltet Jarlsberg! Mmm…

 



 

♥ Skulle du få ostesnurrer til overs, er de kjempefine å fryse. Kjekke å ha i tilfelle du skulle få gjester på besøk! Tin ostesnurrene i så fall gjerne i ovnen slik at de blir varme, og da smaker de omtrent som når de er nystekte.

♥ Selv om jeg sier at disse ostesnurrene er aller best varme, innrømmer jeg gjerne at jeg også har gumlet i meg noen kalde… Smile  Oppbevar dem i plast, så har du noe digg å ty til i løpet av dagen.

Herlig hvis du blir litt lei av alt det søte som julebaksten bringer med seg… Wink 

 

 

Det lukter bare helt fantastisk på kjøkkenet når du lager disse ostesnurrene!

 

 

Ahh, anbefales varmt!  Yum 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

 

Ostesnurrer med hvitløk og urter
Ingredienser

♥ 100 g smør
♥ 4 fedd hvitløk
♥ 3,5 dl melk
♥ 50 g gjær (blå type)
♥ 2 ts sukker
♥ 1 ts salt
♥ 1 liter hvetemel

Fyll og pynt:
♥ 150 g smør
♥ 1 bunt ferske krydderurter (persille, oregano, timian, basilikum e.l.)
♥ 400 Jarlsberg (gjerne vellagret type)
♥ 1 ss maldonsalt

Fremgangsmåte

Smelt smøret i en kjele. Press hvitløksfeddene oppi smøret og la smøret koke sammen med hvitløken i ca 1 minutt (men ikke så lenge at smøret begynner å bli brunt). Ta kjelen av platen og tilsett den kalde melken. Blandingen skal da kjennes lunken.

Smuldre gjæren i en bakebolle og tilsett væsken. Rør til gjæren har løst seg opp. Tilsett sukker og salt. Bland deretter i hvetemelet litt og litt og elt du får en jevn og glatt deig. La deigen heve lunt til dobbel størrelse.

Smelt imens smøret til fyllet i en skål. Klipp opp krydderurtene og bland med det smeltede smøret. Jeg brukte persille denne gangen, men andre krydderurter smaker også herlig.

Riv Jarlsberg til fyllet. Jeg brukte rivefunksjonen på food processoren min, men å rive osten for hånd på vanlig rivjern går selvsagt like fint.

Når deigen er ferdig hevet, kjevles den ut til et stort rektangel. Pensle over med godt over halvparten av urtesmøret. Dryss deretter over rikelig med revet Jarlsberg.

Rull sammen leiven fra langsiden så du får en fast rull. Skjær rullen opp i skiver som er ca 2,5 cm tykke (det skal bli ca 16 stk). Fordel snurrene på to bakepapirdekkede stekeplater. Pensle over snurrene med resten av urtesmøret. Legg på resten av den revne osten. Dryss til slutt litt maldonsalt over hver av ostebollene.

Etterhev snurrene i 20 minutter, og stek dem deretter midt i ovnen ved 220°C i ca 15 minutter. Ostesnurrene er ferdigstekte når de er gjennomstekte og gylne på overflaten.

Tips

♥ I disse ostesnurrene anbefaler jeg som sagt å bruke vellagret Jarlsberg. Jarlsberg er unikt god på smak, og jeg synes at den vellagrede typen passer spesielt god sammen med hvitløk og urtene i disse ostesnurrene. Får du ikke tak i vellagret Jarlsberg, går det selvfølgelig også helt fint å bruke vanlig Jarlsberg, som du får kjøpt i alle norske matbutikker.

♥ Jeg synes disse ostesnurrene er perfekte som snacks og kveldskos! De passer også veldig godt som tilbehør til middagen. Ostesnurrene bør aller helst lages samme kveld, slik at de kommer rett ut av ovnen og er varme ved servering. Det er bare helt nydelig når smøret i bollene er varmt i kombinasjon med smeltet Jarlsberg! Mmm…

♥ Skulle du få ostesnurrer til overs, er de kjempefine å fryse. Kjekke å ha i tilfelle du skulle få gjester på besøk! Tin ostesnurrene i så fall gjerne i ovnen slik at de blir varme, og da smaker de omtrent som når de er nystekte.

♥ Selv om jeg sier at disse ostesnurrene er aller best varme, innrømmer jeg gjerne at jeg også har gumlet i meg noen kalde… Smile  Oppbevar dem i plast, så har du noe digg å ty til i løpet av dagen.

Kakekategori
Brødbakst
Allergier og preferanser

5 kommentarer

Herlighet, så gode disse var! Akkurat laga to brett. Stekte begge samtidig, men måtte bytte på hvem som var øverst for å få dem gjevnt stekt, tar de nok hver for seg neste gang. Kutta også ned på osten og brukte en blanding av Norvegia og parmesan, funka kjempebra!

Disse ble også kjempegode i en glutenfri variant. Jeg byttet ut hvetemel med Semper fin mix og blandet litt fiberhusk sammen med blandingen av smeltet smør, melk, hvitløk og gjær. Snurringene ble utrolige saftige og gode og kan anbefales på det varmeste. Takk for nydelig oppskrift :-)

Disse står nå til heving, lukter deeeeilig! Men lurer på hvordan du gjør det med tining i ovn? :) Har ikke varmluftsovn, synes ofte ting blir litt hardt i ovnen når jeg skal varme på nytt!
Prøvde forresten hornene dine med ost og skinke her om dagen, beste resultatet jeg har fått! Nam!

Dette er noen av de beste snurrene jeg har laget - og spist. Lagde denne porsjonen en gang før, og den kom aldri ned i fryseboksen. Selv husgubben som ikke er spesielt fan av hvitløk, blir sulten når jeg begynner med disse. Så nå står en ny runde til heving. Helt herlige - anbefales varmt!

Jeg vil lage disse, men forstår ikke hva jeg skal gjøre med hvitløken. Skal jeg bare ta den ut etter å ha kokt med smøret, eller skal den moses og blandes ut med smøret?
Kan man eventuelt bare mince hvitløken og så blande den med urtesmøret som skal smøres over deigen?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift
Koder for tracking, etc