Västerbottensostchips med rømmedipp

Annonse: Västerbottensost

Hei!

Et sikkert tegn på sommerens ankomst er svenskenes feiring av "Svenska flaggans dag" den 6. juni. Svenskenes nasjonaldag er populær å markere også i Norge - i hvert fall på matfronten. Smile 

Västerbottensost er vel nærmest som svenskenes nasjonalost å regne! Selv om jeg bodde i Oslo, har jeg nærmest vokst opp med denne osten, for moren min var så glad i den at hun stadig tok seg en tur over grensen og kom hjem med kjempestore, matpapirinnpakkede Västerbottensoster, som fylte opp kjøleskapet. Alle i familien elsket dem, så ostene forsvant fort kan jeg love deg! Smile

Nå kan man heldigvis få kjøpt Västerbottensost også i norske butikker, blant annet hos Meny. Man kan lage utrolig mye godt med Västerbottensost! Mest berømt er kanskje svensk Västerbottensostpaj, og jeg har også tidligere laget deilige pesto-dipper med Våsterbottensost.

I dag vil jeg tipse om det enkleste av det enkle, nemlig chips laget av smeltet Västerbottensost. Med en nydelig dipp laget av rømme, dill og gressløk, blir disse ostechipsene til virkelig herlig, sommerlig snacks! Yum

 

 

Denne oppskriften har i grunnen bare 1 ingrediens, nemlig Västerbottensost. Denne osten har så god og kraftig smak i seg selv at det ikke er nødvendig med noe form for krydder.

Ostechipsene er lettvinte og raske å lage, så her kan man lage flere ostechips og fylle på hvis det blir tomt.  Smile 

Til ca. 14 ostechips med tilhørende dipp trenger du:

 

Ingredienser:

♥ 300 g Västerbottensost

Rømmedipp:
♥ 3 dl seterrømme
♥ 3 ss finsnittet gressløk
♥ 3 ss hakket dill
♥ salt og pepper

 

Fremgangsmåte:

Riv osten grovt.

 

 


 

Legg spiseskjestore topper av osten på bakepapirdekkede stekeplater.

 

 

Osten smelter under stekingen, så beregn skikkelig god avstand mellom hver ostehaug. Jeg synes det ble passe å steke 6-8 ostechips om gangen.

 

 

Stek ostechipsene midt i ovnen ved 200°C i 7-10 minutter. Du skal da få flate ostechips som er gylne i kantene.

 

 

La chipsene bli helt kalde på stekeplaten før du forsiktig flytter på dem.

 

 

Rømmedippen lages ved først å ha rømmen i en skål.

 

 

Tilsett rikelig med gressløk og dill. Jeg har ikke tatt nøyaktige mål, men brukte en saks og klippet rikelige mengder over rømme.

Rør godt og smak til med salt og pepper.

 

 

Serveringsklart!

 

 

Å, dette er så godt!  Yum

 


Tips:

♥ Merk at ostechipsene må stå og avkjøles på platen slik at de stivner før du flytter på dem. Ostechipsene er temmelig skjøre, så du må være forsiktig når du tar i dem.

♥ Ostechipsene kan lett knekke når du dipper dem i rømmen, men hvis du passer på å holde dem rette når du dipper, går det bra. Smile

♥ Du kan også lage rømmedipp med lettrømme, men da blir dippen litt tynnere i konsistensen.

♥ Västerbottensost er en svensk ost med kraftig og kjempegod smak, som antakelig kommer av den lange lagringstiden. Du kan lese mer om osten på vasterbottensost.com.

 


I Norge fås Västerbottensost kjøpt i flere ostedisker i de store matbutikkene, og vil snart bli tilgjengelig i alle Menybutikker.

 


Nyt smakfulle Västerbottensost-chips med rømmedipp!

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥


Innlegget er skrevet som ledd i mitt samarbeid med Oluf Lorentzen AS, som blant annet er forhandler av Västerbottensost i Norge.
 

Västerbottensostchips med rømmedipp
Ingredienser

♥ 300 g Västerbottensost

Rømmedipp:
♥ 3 dl seterrømme
♥ 3 ss finsnittet gressløk
♥ 3 ss hakket dill
♥ salt og pepper

Fremgangsmåte

Riv osten grovt.

Legg spiseskjestore topper av osten på bakepapirdekkede stekeplater. Osten smelter under stekingen, så beregn skikkelig god avstand mellom hver ostehaug. Jeg synes det ble passe å steke 6-8 ostechips om gangen.

Stek ostechipsene midt i ovnen ved 200°C i 7-10 minutter. Du skal da få flate ostechips som er gylne i kantene. La chipsene bli helt kalde på stekeplaten før du forsiktig flytter på dem.

Rømmedippen lages ved først å ha rømmen i en skål. Tilsett rikelig med gressløk og dill. Jeg har ikke tatt nøyaktige mål, men brukte en saks og klippet rikelige mengder over rømme. Rør godt og smak til med salt og pepper.

Tips

♥ Merk at ostechipsene må stå og avkjøles på platen slik at de stivner før du flytter på dem. Ostechipsene er temmelig skjøre, så du må være forsiktig når du tar i dem.

♥ Ostechipsene kan lett knekke når du dipper dem i rømmen, men hvis du passer på å holde dem rette når du dipper, går det bra. Smile

♥ Du kan også lage rømmedipp med lettrømme, men da blir dippen litt tynnere i konsistensen.

1 kommentar

Men vad kul att även ni uppmärksammar vår dag , glad jag blir ! Jag är svensk o bor normalt sett där men har även semesterboende i marbella där vi är nu så jag firade vår svenska dag i Spanien i år , hihi

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift