Blåbærkladdkake


Nydelig blåbærkake som er utrolig lett å lage!  Smile chrome 

 

 

Blåbærkaken har en myk og litt kladdete konsistens!

 

SuperYummy!

 

Ingredienser:

♥ 150 g smør
♥ 2 dl sukker
♥ 3 egg
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 3 dl hvetemel
- -
♥ 300 g friske blåbær

Pynt:
♥ melisdryss

 

Fremgangsmåte:

Smelt smøret. Visp egg, sukker og vaniljesukker sammen med en stålvisp (du skal ikke piske så lenge at det blir eggedosis). Bland i det smeltede smøret og deretter hvetemelet.

Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Fordel blåbærene over kaken. 

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca 20-25 minutter (se tips). Avkjøl kaken i formen.

 

 

Løsne kaken forsiktig fra formen og dra av bakepapiret fra undersiden.

Sett kaken på et passende fat og sikt over melis rett før servering.

 

 

PS: Har du smakt denne økologiske brusen med rød appelsin? Supergod!
 

 

 

Denne blåbærkaken er god enten du spiser den som den er eller sammen med vaniljeis, pisket krem eller annet godt tilbehør.

 

Ah, elsker blåbærkake!

 

Tips:

♥ Som det fremgår av navnet, skal denne kaken blir bløt og litt "kladdete" i konsistensen. Det er derfor egg og sukker ikke skal piskes til eggedosis, men bare vispes raskt sammen. Det er også et poeng å ikke steke kaken for lenge. Den skal ikke være deigete i midten, bare litt bløt, så tilpass steketiden.

♥ Kaken bør avkjøles i formen i et par timer før den tas ut av formen. Da blir den fastere i konsistensen og lett å få ut av formen uten at den går i stykker.

♥ Kaken smaker aller best samme dag den er laget. Rester kan oppbevares godt innpakket i plast, slik at kaken holder seg myk. Den kan også fryses. 

♥ Kaken er nydelig servert sammen med vaniljeis, vaniljesaus eller pisket krem.

♥ Kaken kan varieres med ulike typer bær, se blant annet Jordbærkladdkake og Bringebærkladdkake.

 

 

Heldigvis er det lett å få tak i store, gode blåbær hele året nå, så med denne kaken kan man frembringe sommersmaker selv på kjølige årstider.

 

 

Kos deg - og se gjerne innom bloggen igjen snart!

 


  Yum 

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Blåbærkladdkake
Ingredienser

♥ 150 g smør
♥ 2 dl sukker
♥ 3 egg
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 3 dl hvetemel
- -
♥ 300 g friske blåbær

Pynt:
♥ melisdryss

Fremgangsmåte

Smelt smøret. Visp egg, sukker og vaniljesukker sammen med en stålvisp (du skal ikke piske så lenge at det blir eggedosis). Bland i det smeltede smøret og deretter hvetemelet.

Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Fordel blåbærene over kaken. 

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca 20-25 minutter (se tips). Avkjøl kaken i formen.

Løsne kaken forsiktig fra formen og dra av bakepapiret fra undersiden. Sett kaken på et passende fat og sikt over melis rett før servering.

Tips

♥ Som det fremgår av navnet, skal denne kaken blir bløt og litt "kladdete" i konsistensen. Det er derfor egg og sukker ikke skal piskes til eggedosis, men bare vispes raskt sammen. Det er også et poeng å ikke steke kaken for lenge. Den skal ikke være deigete i midten, bare litt bløt, så tilpass steketiden.

♥ Kaken bør avkjøles i formen i et par timer før den tas ut av formen. Da blir den fastere i konsistensen og lett å få ut av formen uten at den går i stykker.

♥ Kaken smaker aller best samme dag den er laget. Rester kan oppbevares godt innpakket i plast, slik at kaken holder seg myk. Den kan også fryses. 

♥ Kaken er nydelig servert sammen med vaniljeis, vaniljesaus eller pisket krem.

♥ Kaken kan varieres med ulike typer bær, se blant annet Jordbærkladdkake og Bringebærkladdkake.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

10 kommentarer

Jag fick ha min inne i 50 minuter innan den var färdig, men jäklar vad
god den blev!! Tack för ett jättegott recept!!!!!!

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift