
5 dl kaffe
2,5 dl lys sirup
1,5 ts kanel
1 ts ingefær
1 ts allehånde eller 1/2 ts nellik
revet skall av 1 appelsin eller 50 g apsikat
3 ts hornsalt
ca 10 dl hvetemel
Pynt:
mandelflarn eller 50 g apsikat
Varm opp kaffe og sirup i en kjele på svak varme til sirupen har smeltet. Rør i revet skall av appelsinen eller en halv pakke med apsikat. Ha deretter i krydderet og hvetemel blandet med hornsalt. Kakedeigen skal være løs som grøt.
Hell deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm). Dryss over mandelflarn eller apsikat.
Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 175°C i ca 30-40 min (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken i formen. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Del kaken opp i firkanter eller i skiver (se tips).
I stedet for å dele kaken opp i firkanter, kan du dele den i skiver. Del kaken først en gang på midten på langsiden og så hver halvdel i skiver. Skivene smaker godt med et tynt lag smør på.
Kaken er fin å fryse. Se også oppskrift på "Prestefruens sirupskake", som også lages med kaffe og sirup.
Velkommen til mitt søte kakeparadis! Jeg har bakt og samlet kakeoppskrifter hele livet. Her på Det søte liv viser jeg deg samlingen min med bakst og deilige kaker i alle slags varianter, lekker konfekt og nydelige desserter. Det søte liv inneholder 4343 oppskrifter! Alt er testet ut, bakt og smakt av meg. Alle oppskriftene er garantert gode og enkle å få til. Jeg håper du lar deg friste!
Jeg deler jevnlig ut flotte giveaways, så det lønner seg å følge med! Det søte liv har 320.000+ følgere på Facebook. Du finner meg på Instagram som @kristine_lifeissweet.
Kos deg med bakingen og smakingen!
lig hilsen Kristine
Brukere online: 126
Brukere i dag: 1136
Brukere siste 7 dager: 142225
© 2004 - 2021: Det søte liv. Med alle rettigheter.
1 kommentarer
Hei Kristine
Hei Kristine
Liker veldig godt siden din, vet at jeg alltid finner en god oppskrift når jeg skal ha en kake :)
Lurer på om 5dl kaffe i denne oppskriften (Kaffekake med sirup) er ferdigkokt kaffe eller kaffepulver?
Skriv ny kommentar