Sjokoladekake med Biola og bringebær


Hei!

ENDELIG er Det søte liv oppe og går igjen!  Dessverre gikk serveren ned tidlig lørdag morgen og ble først fikset i dag formiddag. Beklager til alle dere som trengte tilgang på oppskrifter i helgen. Det har haglet inn med henvendelser på facebook og e-post og jeg har forsøkt å svare de fleste av dere. Jeg vet at mange har vært frustrerte, men tro meg - jeg har vært enda mer frustrert... Angry  Men ok, nå fungerer ting igjen, og jeg skal gjøre de tiltak jeg kan for at dette ikke skal gjenta seg.

Så over til dagens kake: En kjempedeilig og saftig sjokoladekake som leger alle sår!  Smile

 

 

Jeg har brukt surmelken Biola med bringebærsmak, som gir supermyk kake med deilig smak.

En rosett med fluffy sjokoladekrem og bringebær på toppen gjør hvert kakestykke til en nytelse.  Heart

 

 

Oppskriften er til stor langpanne.

 

Ingredienser:

♥ 450 g smør
♥ 75 g kakao
♥ 6 egg
♥ 450 g sukker
♥ 2 ss vaniljesukker
♥ 1 ts bakepulver
♥ 2 ts natron
♥ 5 dl Biola bringebærsmak (se tips)
♥ 650 g hvetemel

Sjokoladekrem:
♥ 500 g smør
♥ 100 g kakao
♥ 500 g melis (1 pk)

Pynt:
♥ 40 stk friske bringebær

 

Fremgangsmåte:

Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett kakaopulveret. Rør så kakaopulveret løser seg opp.

Pisk egg og sukker til tykk og lys eggedosis. Tilsett sjokoladesmøret. Bland deretter i vaniljesukker, bakepulver og natron. Rør deretter i Biola og til slutt hvetemelet. Jeg bruker en stor rørebolle og rører for hånd med en stålvisp (ballongvisp) så alle melklumper forsvinner.

Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca. 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 25-30 minutter, til kaken er gjennomstekt.

Avkjøl kaken i langpannen til den er helt kald.

 

 

Hvelv kaken ut av langpannen og fjern bakepapiret. Del kaken opp i passe store firkanter.

Til sjokoladekremen piskes mykt, romtemperert smør sammen med kakao og melis til en luftig krem. Det er viktig å piske i minst 5 minutter så sjokoladekremen blir skikkelig luftig.

Ha sjokoladekremen i en sprøytepose og sprøyt små rosetter med sjokoladekrem på hvert kakestykke.

 

 

Pynt med bringebær.

 

 

Tips:

♥ Biola er en surmelk med gunstige melkesyrebakterier som fås kjøpt i de fleste norske matbutikker.

Jeg har brukt Biola med bringebærsmak som setter en veldig mild touch av bringebær på sjokoladekaken. Du kan i stedet bruke Biola med annen smak eller naturell variant, eller du kan bruke Cultura, kulturmelk eller annen type surmelk.  

 

 

♥ Det er viktig at kaken er helt avkjølt før du har på sjokoladekremen, ellers smelter sjokoladekremen.

♥ Jeg har brukt sprøytespissen 1M fra Wilton. Det går så klart like bra å smøre sjokoladekremen jevnt over den avkjølte kaken i stedet for å sprøyte den ut på hvert kakestykke.

♥ Pynt helst med friske bringebær for frosne bringebær blir rennende når de tiner.

 

 

Deilig sjokoladekake som funker bra en kald januardag  Smile

 


NAM!  Heart

 

 

 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Sjokoladekake med Biola og bringebær
Ingredienser

♥ 450 g smør
♥ 75 g kakao
♥ 6 egg
♥ 450 g sukker
♥ 2 ss vaniljesukker
♥ 1 ts bakepulver
♥ 2 ts natron
♥ 5 dl Biola bringebærsmak (se tips)
♥ 650 g hvetemel

Sjokoladekrem:
♥ 500 g smør
♥ 100 g kakao
♥ 500 g melis (1 pk)

Pynt:
♥ 40 stk friske bringebær

Fremgangsmåte

Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett kakaopulveret. Rør så kakaopulveret løser seg opp.

Pisk egg og sukker til tykk og lys eggedosis. Tilsett sjokoladesmøret. Bland deretter i vaniljesukker, bakepulver og natron. Rør deretter i Biola og til slutt hvetemelet. Jeg bruker en stor rørebolle og rører for hånd med en stålvisp (ballongvisp) så alle melklumper forsvinner.

Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca. 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 25-30 minutter, til kaken er gjennomstekt.

Avkjøl kaken i langpannen til den er helt kald.

Hvelv kaken ut av langpannen og fjern bakepapiret. Del kaken opp i passe store firkanter.

Til sjokoladekremen piskes mykt, romtemperert smør sammen med kakao og melis til en luftig krem. Det er viktig å piske i minst 5 minutter så sjokoladekremen blir skikkelig luftig.

Ha sjokoladekremen i en sprøytepose og sprøyt små rosetter med sjokoladekrem på hvert kakestykke. Pynt med bringebær.

Tips

♥ Biola er en surmelk med gunstige melkesyrebakterier som fås kjøpt i de fleste norske matbutikker. Jeg har brukt Biola med bringebærsmak som setter en veldig mild touch av bringebær på sjokoladekaken. Du kan i stedet bruke Biola med annen smak eller naturell variant, eller du kan bruke Cultura, kulturmelk eller annen type surmelk.  

♥ Det er viktig at kaken er helt avkjølt før du har på sjokoladekremen, ellers smelter sjokoladekremen.

♥ Jeg har brukt sprøytespissen 1M fra Wilton. Det går så klart like bra å smøre sjokoladekremen jevnt over den avkjølte kaken i stedet for å sprøyte den ut på hvert kakestykke.

♥ Pynt helst med friske bringebær for frosne bringebær blir rennende når de tiner.

35 kommentarer

Hei jeg lurte på hvilke kakao bruker du når du lager glasuren eller sjokoladekremen og på selve kaken?

lagde denne kako i eit 50årslag, fekk utruleg mykje skryt! Første oppskrift eg ikkje har lyst å gjere nokre endringar på:) Tusen takk!!

Kjempegod kake! For friskere smak på glasuren, så tilsett en klunk med bringebærbiola. Da får den et hint av bringebærsmak

Ja, du kan bruke annen type form. Bare husk alltid å ikke fylle formen mer enn 2/3 full, ellers vil det renne over under stekingen. Tilpass også steketiden ved å sjekke kaken med en kakenål.
Jeg tenker at halv porsjon her passer til rund form som er 26-28 cm i diameter.

Går det an å halvere oppskriften og lage en mindre kake enn en stor langpanne? Den ser så god ut:)!

Som svar på av Kristine (ikke bekreftet)

Halv porsjon passer i liten langpanne (ca 20 x 30 cm) eller i stor, rund form 26-28 cm. Bruker du form som er 26 cm i diameter, blir kaken litt høyere og trenger nok noe lenger steketid.

Halv porsjon passer i rund form 26-28 cm. Bruker du form som er 26 cm i diameter, blir kaken litt høyere og trenger litt lenger steketid. Sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt før du tar den ut av ovnen.

Lagde denne på jobb med Jordbær Biola og pyntet med Jordbær. De hadde nemlig ikke bringebær på butikken. Den ble kjempe saftig og spist opp på et blunk ;) Tenkte jeg skulle prøve med appelsin Biola neste gang :D

Hei :)
Er det mulig å lage kaken dagen før den skal serveres, har ikke mulighet for å lagre den i kjøleskap :/

Hvordan er denne å lage på forhånd, fryse ned, for deretter å ta den opp og pynte på dagen den skal serveres? :)

Skal prøve å lage denne i dag, men det er til barnebursdag/familieselskap så tenker å gjøre litt endringer på toppingen... Den ser så digg ut at jeg vil prøve noe nytt enn bare tradisjonell sjokoladekake til barnebursdag. Så hva tror du om å snike bringebær inn i sjokoladekaka? Funker det tru? Eller ødelegger jeg kaka? Siden det blir fotballtema på toppen funker det litt dårlig med bringebær på «banen».

Hei. Har laget denne kaken flere ganger og den er super favoritt. Men her må jeg steke den over 1 time på 180 c for å få den gjennom stekt. Tørr ikke heve temperaturen i frykt for å få en brent overflate. Noen andre som opplever dette ?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift