Sunne gulrotmuffins

Sunne gulrotmuffins

16.01.2018

Annonse: Apetina

Hei,

Det er snøkaos i Oslo i dag, og jeg føler for litt trøst i form av en myk, deilig gulrotkake selv om det bare er tirsdag..  Smile 

 

 

Disse sunne gulrotkakene lages i muffinsformer og kan nytes med god samvittighet i hverdagen! Kakene er laget med speltmel, kokosolje og brunt sukker og får deilig, saftig smak av eplejuice, rosiner og revne gulrøtter. Glasuren på toppen er mye sunnere enn vanlig ostekrem fordi den er laget med gresk yoghurt og Apetina Kremost Lett Naturell som inneholder bare 4% fett. Muffinsene inneholder ikke egg, er helt uten smør og har bare ca. 200 kcal per stykk. 

Oppskriften gir 9 stk.

 

 

Ingredienser:

♥ 180 g speltmel
♥ 1 ts bakepulver
♥ 1 ts salt
♥ 1 ts kanel
♥ 50 g brunt sukker
♥ 80 g rosiner
♥ 1 dl eplejuice
♥ 60 g kokosolje
♥ 2 ts eplesidereddik
♥ 2 ts vaniljeekstrakt
♥ 200 g finrevne gulrøtter

Glasur:
♥ 120 g Apetina Kremost Lett Naturell
♥ 3 ss gresk yoghurt
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 4 ss sukrinmelis (kan sløyfes)

Pynt:
♥ litt ferskrevet gulrot


Fremgangsmåte:

Bland de tørre ingredienser og rosiner i en bolle.

Tilsett eplejuice, kokosolje, eplesidereddik og vaniljeekstrakt og rør deigen jevn. Bland i fint revet gulrot til slutt.

Fordel deigen i 9 muffinsformer (se tips). Stek muffinsene midt i ovnen ved 180°C i ca. 20-25 minutter, til muffinsene er gjennomstekte.

 

 

Rør sammen ingrediensene til glasuren og fordel på avkjølte muffins.

Pynt med litt ferskrevet gulrot før servering. 

 

 

Sunne, gode gulrotkaker!

 

 

Tips:

♥ For at muffinsene skal holde fasongen bra under steking, lønner det seg å sette papirformer i muffinsbrett. 

Disse gulrotmuffinsene smaker aller best samme dag de er laget. De kan fryses uten glasur. 

♥ Sukrinmelis er et sukkerfritt alternativ til vanlig melis. Personlig synes jeg glasuren også er god uten annen søtning enn den som kommer fra vaniljeekstrakten, så jeg droppet sukrinmelisen. Smak deg frem!  

♥ For mer inspirasjon og oppskrifter se Apetina.no

 

 

Ja til dessert hver dag!  Smile  

Håper du fikk lyst til å teste ut disse sunne gulrotkakene, du også! 

 

 

Ha en supergod tirsdag!  Smile 

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 
 

Sunne gulrotmuffins

Ingredienser

♥ 180 g speltmel
♥ 1 ts bakepulver
♥ 1 ts salt
♥ 1 ts kanel
♥ 50 g brunt sukker
♥ 80 g rosiner
♥ 1 dl eplejuice
♥ 60 g kokosolje
♥ 2 ts eplesidereddik
♥ 2 ts vaniljeekstrakt
♥ 200 g finrevne gulrøtter

Glasur:
♥ 120 g Apetina Kremost Lett Naturell
♥ 3 ss gresk yoghurt
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 4 ss sukrinmelis (kan sløyfes)

Pynt:
♥ litt ferskrevet gulrot

Fremgangsmåte

Bland de tørre ingredienser og rosiner i en bolle.

Tilsett eplejuice, kokosolje, eplesidereddik og vaniljeekstrakt og rør deigen jevn. Bland i fint revet gulrot til slutt.

Fordel deigen i 9 muffinsformer (se tips). Stek muffinsene midt i ovnen ved 180°C i ca. 20-25 minutter, til muffinsene er gjennomstekte.

Rør sammen ingrediensene til glasuren og fordel på avkjølte muffins.

Pynt med litt ferskrevet gulrot før servering. 

Tips

♥ For at muffinsene skal holde fasongen bra under steking, lønner det seg å sette papirformer i muffinsbrett. 

♥ Disse gulrotmuffinsene smaker aller best samme dag de er laget. De kan fryses uten glasur. 

♥ Sukrinmelis er et sukkerfritt alternativ til vanlig melis. Personlig synes jeg glasuren også er god uten annen søtning enn den som kommer fra vaniljeekstrakten, så jeg droppet sukrinmelisen. Smak deg frem!  

16.01.2018
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

2 kommentarer

Flisespikkeri, kanskje, men når det står 50 g brunt sukker i oppskriften, så er det ikke riktig som det står i teksten at muffinsene ikke er tilsatt sukker.

Du har såklart helt rett. Jeg mente å skrive at de ikke inneholdt egg, så det var rett og slett en feilskriving. Teksten er rettet opp nå. Takk for beskjed :-)

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet