Krokankake


Live beautifully

and

Dream passionately!


Dette er en kake som viser seg å alltid være populær, uansett hvilken anledning jeg serverer kaken i.

Og en anledning kan man jo alltids finne hvis man har lyst på kake...  Wink 

Morsdag eller Valentinesdagen for eksempel, eller noe helt annet... Smile  

 

 

Krokankake består av en sukkerbrødskake, som fylles med en helt spesielt god vanijesmørkrem og hjemmelaget mandelkrokan.

 

 

Det er en liten utfordring med denne vaniljesmørkremen, som består av både vaniljekrem og smørkrem som blandes sammen, for den har lett for å skille seg dersom man ikke er veldig nøye med at kremene har samme romtemperatur.

Dersom man lykkes med vaniljesmørkremen, er kaken vidunderlig!

 

 

Ingredienser:

Sukkerbrød:
♥ 6 egg
♥ 180 g sukker
♥ 180 g hvetemel
♥ 1,5 ts bakepulver

Dynking:
♥ 0,5 dl melk

Vaniljesmørkrem:
♥ 5 dl helmelk
♥ 1 dl sukker
♥ 4 ss maisenna
♥ 1 vaniljestang
♥ 6 eggeplommer
♥ 250 g smør
♥ 200 g melis

Krokan:
♥ 400 g mandler
♥ 200 g sukker


Fremgangsmåte:

Sukkerbrød:

Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Sikt sammen hvetemel og bakepulver og vend dette forsiktig inn i eggedosisen.

Ha deigen i en rund form (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.

Stek kaken på rist midt i ovnen ved 175°C i 30-40 minutter. Avkjøl kaken i formen. Ta den ut og fjern bakepapiret. Del kaken i tre lag og dynk bunnene med melk.


Vaniljesmørkrem:

Til vaniljesmørkremen lages først vaniljekrem ved å ha melk i en kjele sammen med vaniljestang og -frø. Gi melken et oppkok og fjern vaniljestangen. Visp sammen eggeplommer, sukker og maisenna i en bollen. Hell over litt av den varme melken og rør blandingen jevn. Tilsett resten av melken og rør godt. Ha så det hele tilbake i kjelen og varm opp forsiktig under omrøring til vaniljekremen tykner. Ta kjelen av platen og avkjøl til den er romtemperert.

Pisk imens mykt smør sammen med melis til en luftig smørkrem. Når vaniljekremen er romtemperert, blandes den forsiktig med smørkremen. Det er viktig at begge kremene holder samme temperatur, ellers vil de lett skille seg når de blandes sammen.


Mandelkrokan:

For å lage krokanen has mandler og sukker i en teflonbelagt stekepanne. Varm opp blandingen til sukkeret smelter og blir flytende og brunt. Rør med en tresleiv så mandlene blir godt dekket av det smeltede sukkeret.

Hell blandingen på et stykke bakepapir (vær forsiktig så du ikke brenner deg). La krokanen avkjøles og hakk den deretter opp i små biter.


Montering:

Legg den nederste kakebunnen på et fat. Smør på krem og dryss over krokan.

Legg på den andre kakebunnen og smør også her på krem og dryss over krokan.

Legg på den øverste kakebunnen og smør kremen jevnt over hele kaken. Fordel resten av krokanen over toppen og kantene av kaken.

 

 

Fantastisk med så mye hjemmelaget mandelkrokan i kombinasjon med den luftige sukkerbrødsbunnen og kremete vaniljesmørkremen! 

 

 

Milde, men veldig gode smaker! 

 

 

Tips:

♥ Som jeg skrev innledningsvis, er det vaniljesmørkremen som kan være litt vanskelig å få til når det gjelder denne kaken. Vær virkelig nøye med temperaturen på vaniljekrem og smørkrem. Hvis kremen først begynner å skille seg, er det veldig vanskelig å fikse den. Sannsynligvis må du da starte på nytt, så kjøpt eventuelt litt ekstra ingredienser til kremen. 

♥ Både sukkerbrødet og mandelkrokanen kan gjerne gjøres klart dagen i forveien. Pakk i så fall sukkerbrødet inn i plastik slik at kaken ikke blir tørr. 

♥ Denne kaken er fin å fryse!

 

 

♥ Hvis du vil ha et hjerte på toppen av kaken, kan du legge på et papirhjerte før du drysser over krokanen. Løft deretter av papirhjertet.

 

 

Håper du ble fristet til å prøve ut denne deilige Krokankaken!

 

 

  Heart  

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Krokankake
Ingredienser

Sukkerbrød:
♥ 6 egg
♥ 180 g sukker
♥ 180 g hvetemel
♥ 1,5 ts bakepulver

Dynking:
♥ 0,5 dl melk

Vaniljesmørkrem:
♥ 5 dl helmelk
♥ 1 dl sukker
♥ 4 ss maisenna
♥ 1 vaniljestang
♥ 6 eggeplommer
♥ 250 g smør
♥ 200 g melis

Krokan:
♥ 400 g mandler
♥ 200 g sukker

Fremgangsmåte

Sukkerbrød:
Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Sikt sammen hvetemel og bakepulver og vend dette forsiktig inn i eggedosisen. Ha deigen i en rund form (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist midt i ovnen ved 175°C i 30-40 minutter. Avkjøl kaken i formen. Ta den ut og fjern bakepapiret. Del kaken i tre lag og dynk bunnene med melk.

Vaniljesmørkrem:
Til vaniljesmørkremen lages først vaniljekrem ved å ha melk i en kjele sammen med vaniljestang og -frø. Gi melken et oppkok og fjern vaniljestangen. Visp sammen eggeplommer, sukker og maisenna i en bollen. Hell over litt av den varme melken og rør blandingen jevn. Tilsett resten av melken og rør godt. Ha så det hele tilbake i kjelen og varm opp forsiktig under omrøring til vaniljekremen tykner. Ta kjelen av platen og avkjøl til den er romtemperert.

Pisk imens mykt smør sammen med melis til en luftig smørkrem. Når vaniljekremen er romtemperert, blandes den forsiktig med smørkremen. Det er viktig at begge kremene holder samme temperatur, ellers vil de lett skille seg når de blandes sammen.

Mandelkrokan:
For å lage krokanen has mandler og sukker i en teflonbelagt stekepanne. Varm opp blandingen til sukkeret smelter og blir flytende og brunt. Rør med en tresleiv så mandlene blir godt dekket av det smeltede sukkeret. Hell blandingen på et stykke bakepapir (vær forsiktig så du ikke brenner deg). La krokanen avkjøles og hakk den deretter opp i små biter.

Montering:
Legg den nederste kakebunnen på et fat. Smør på krem og dryss over krokan. Legg på den andre kakebunnen og smør også her på krem og dryss over krokan. Legg på den øverste kakebunnen og smør kremen jevnt over hele kaken. Fordel resten av krokanen over toppen og kantene av kaken. Hvis du vil ha et hjerte på toppen av kaken, kan du legge på et papirhjerte før du drysser over krokanen. Løft deretter av papirhjertet.

Tips

♥ Som jeg skrev innledningsvis, er det vaniljesmørkremen som kan være litt vanskelig å få til når det gjelder denne kaken. Vær virkelig nøye med temperaturen på vaniljekrem og smørkrem. Hvis kremen først begynner å skille seg, er det veldig vanskelig å fikse den. Sannsynligvis må du da starte på nytt, så kjøpt eventuelt litt ekstra ingredienser til kremen. 

♥ Både sukkerbrødet og mandelkrokanen kan gjerne gjøres klart dagen i forveien. Pakk i så fall sukkerbrødet inn i plastik slik at kaken ikke blir tørr. 

♥ Hvis du vil ha et hjerte på toppen av kaken, kan du legge på et papirhjerte før du drysser over krokanen. Løft deretter av papirhjertet.

♥ Denne kaken er fin å fryse!

10 kommentarer

Jeg vil sterkt anbefale å grovhakke mandlene først og så legge de i sukker. Deretter legge de på bakepapir smurt utover og hakke de opp. Da får du sukkeret på alle deler av mandlene. Det tar nok litt lengre tid, men er så verdt det.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift