Brukere online: 60
Brukere i dag: 674
Brukere siste 7 dager: 172838
Heisan dere!
Håper helgen har vært bra! For meg har det vært temmelig mye vaffelsteking kan man vel si.... Det søte liv sponset nemlig gratis vafler og kaker til en låvekonsert i dag.
Jeg stekte ca 150 vaffelplater som jeg delte på midten og fylte med enten brunost eller sylteteøy, og som dermed ga 300 vaffelporsjoner. Ikke en smule igjen da pausen var over! Dere skal få oppskriften jeg brukte, og som mange spurte meg om i dag, snart her på bloggen, og jeg skal da huske på å ta med noen tips og erfaringer jeg har gjort meg når det gjelder det å steke opp virkelig store porsjoner vafler.
Bilder fra dagens låvekonsert. Vaflene ble godkjent av Arve Tellefsen og Mari Maurstad (bildet nede til høyre) og ordfører i Våler, Reidar Kaabbel. Litt flere bilder og videosnutt på Instagram: @kristine_lifeissweet
Her kommer en oppskrift på vafler som ligner på den jeg brukte i dag, men i en veldig mye mer hendig porsjon. Hemmeligheten bak den gode smaken på vaflene er kombinasjonen mye vaniljesukker og passe mye kardemomme. Vaflene innholder godt med både melk, rømme, egg og smør, og skal helst stekes med godt meierismør i vaffeljernet, så dette er ikke noen magre vafler, men noe du kan lage hvis du vil kose deg litt ekstra.
Oppskriften gir ca 10 vaffelplater.
Ingredienser:
♥ 4 egg
♥ 2,5 dl sukker
♥ 6 dl melk
♥ 2 dl rømme
♥ 2 ts bakepulver
♥ 3 ts vaniljesukker
♥ 1 ts kardemomme
♥ 8 dl hvetemel
♥ 125 g smør
Til steking:
♥ 50-100 g smør
Fremgangsmåte:
Visp sammen egg og sukker men stålvisp så blandingen blir luftig, men du trenger ikke piske eggedosis. Bland i melk og rømme og deretter bakepulver, vaniljesukker og kardemomme. Visp deretter inn hvetemelet til du får en klumpfri vaffelrøre og bland i smeltet smør helt til slutt.
La røren stå og svelle i 20-30 minutter.
Stek gylne vafler i vaffeljern på middels varme. Smør vaffeljernet med godt smør mellom hver vaffelplate.
Avkjøl vaflene på rist.
Server med syltetøy eller brunost eller uten noe på.
Tips:
♥ Du kan velge om du vil bruke lettmelk eller helmelk. Det er også det samme om du bruker lettrømme eller seterrømme.
♥ Vær raus både med vaniljesukkeret og smøret i vaffeljernet under stekingen. Det gjør mye for smaken!
♥ Vaflene smaker aller best samme dag de er laget.
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 4 egg
♥ 2,5 dl sukker
♥ 6 dl melk
♥ 2 dl rømme
♥ 2 ts bakepulver
♥ 3 ts vaniljesukker
♥ 1 ts kardemomme
♥ 8 dl hvetemel
♥ 125 g smør
Til steking:
♥ 50-100 g smør
Visp sammen egg og sukker men stålvisp så blandingen blir luftig, men du trenger ikke piske eggedosis. Bland i melk og rømme og deretter bakepulver, vaniljesukker og kardemomme. Visp deretter inn hvetemelet til du får en klumpfri vaffelrøre og bland i smeltet smør helt til slutt.
La røren stå og svelle i 20-30 minutter.
Stek gylne vafler i vaffeljern på middels varme. Smør vaffeljernet med godt smør mellom hver vaffelplate.
Avkjøl vaflene på rist.
Server med syltetøy eller brunost eller uten noe på.
♥ Du kan velge om du vil bruke lettmelk eller helmelk. Det er også det samme om du bruker lettrømme eller seterrømme.
♥ Vær raus både med vaniljesukkeret og smøret i vaffeljernet under stekingen. Det gjør mye for smaken!
♥ Vaflene smaker aller best samme dag de er laget.
3 kommentarer
Må man ha rømme?
Må man ha rømme?
Disse vaflene er fantastiske!
Disse vaflene er fantastiske! Selv soennen min, som aldri har likt vafler, kunne ikke faa nok av disse.
Perfekt oppskrift for aa toemme kjoeleskapet foer ferie; her forvandles baade melk, egg, roemme og smoer til noe himmelsk!
Hei Kristine, Kan disse…
Hei Kristine,
Kan disse fryses ned? Og kan røret lages kvelden før?
Takk! :)
Skriv ny kommentar