Gulrotkake

Gulrotkake
Ingredienser

3 egg
3 dl sukker
1,5 dl matolje med nøytral smak (f.eks. solsikkeolje)
3 dl hvetemel
1 ts natron
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1,5 ts kanel
4,5 dl finrevet gulrot (tilsvarer ca 2,5 medium gulrøtter)

Glasur:
40 g smør
150 g melis
200 g kremost (f.eks. Philadelfia)
0,5 ss sitronsaft eller 1 ts vaniljesukker

Pynt:
eventuelt hele valnøttkjerner

Fremgangsmåte

Pisk luftig eggedosis av egg og sukker. Pisk inn oljen. Sikt i det tørre og bland deigen godt sammen. Riv skrelte gulrøtter fint og rør inn i deigen til slutt.

Hell deigen i en rund form (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 175°C i 50 min. Avkjøl kaken. Løsne kaken fra formen ved å skjære forsiktig langsmed kanten av formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat.

Pisk luftig smørkrem av mykt smør, halvparten av melisen og sitronsaft (eller vaniljesukker hvis du ikke ønsker syrlig smak på glasuren). Tilsett kremosten og resten av melisen og pisk glasuren jevn. Fordel over den kalde kaken. Pynt kaken eventuelt med hele valnøttkjerner.

Tips

Når du lager glasuren, er det lurt å piske smørkrem først for å være helt sikker på at du ikke får noen smørklumper i glasuren. Det er også viktig at smøret er helt mykt.

Ikke vær redd for å bruke sitronsaft i glasuren. Det smaker helt nydelig!!

Sløyf nøttene til pynt hvis du vil ha en kake helt uten nøtter.

Kaken kan også stekes i hjerteform, se "Gulrotkakehjerte".

Kakekategori
Allergier og preferanser

31 kommentarer

Får fnatt av bruken av ordet "deig" her. Dette blir ingen deig, en deig kan eltes, dette er en røre- en kakerøre. Stor forskjell. Prøv å helle en røre ut på benken og se om det går an å kna den, så merker man fort om det man har laget var en røre eller en deig!

Som svar på av anka (ikke bekreftet)

Pirk? Det er derfor vi har mange forskjellige ord å velge i mellom i et språk: For å kunne definere AKKURAT hva vi snakker om eller forteller/skriver. Slik at det ikke oppstår MISFORSTÅELSER! Takk heller vedkommende for lærdommen du fikk!

Nydelig, saftig bunn, særlig hvis bunnen blir lagt i fryseren før den er helt avkjølt. Kan derfor lages i god tid før den skal nytes!:)

Har laget denne kaken flere ganger og den er kjempegod! Lurer på om samme oppskrift kan brukes til muffins, og hva er da steketid/grader etc i tilfelle? :)

Jeg synes denne oppskriften passer ypperlig til muffins! Jeg lager ofte akkurat samme oppskrift og fordeler over i muffinsformer. Steker på 175 grader og steketid variere mellom 15-20 minutter om jeg husker riktig,. Det eneste jeg gjør annerledes er at jeg lager litt mer glasur når jeg lager muffins, da jeg gjerne bruker sprøytepose og da føler at jeg trenger litt mer. Jeg velger også å alltid bruke 100g smør istedenfor 40g.

Har forøvrig fått veldig mye skryt når jeg lager både kake og muffins med denne oppskriften, og etter å ha testet flere gulrotkakeoppskrifter har dette blitt min absolutte favoritt! :)

Jeg bruker ikke smør i glasuren. Men dobler til 400 gram Philadelphia ost. Nydelig !

Jeg lagde denne i 23 cm form og la på 5 min. på steiketida. Hadde valnøtter og kokesjokolade i deigen. Den ble veldig god! Takk for fin oppskrift.

Takk for mange gode oppskrifter. - Jeg lurer imidlertid på hvorfor man bruker natron i slike kaker. Trodde natron kun skulle brukes sammen med syre ( surmelk e.l.) Synes natron setter for mye smak på denne røren.

Kan jeg bruke smeltet meierismør istedenfor da jeg ikke har annen olje enn olivenolje? :)

Hei!
Stivner toppingen?
Hvor lang tid tar dette?

Hei. Et spørsmål ang steking av denne kaken. Jeg følger oppskriften til punkt og prikke. Men av og til synker den ned i midten og utover mot kantene. Finnes det noen forklaring på hvorfor dette skjer? Mvh Rune

At kaken faller sammen kan komme av at eggedosisen ikke var nok pisket. Den skal piskes til du kan skrive Ole med det som renner fra vispen og ned i røra. Det kan også være lurt å sette bollen over en bolle med varmt vann, det bidrar til at det hele går fortere.

Jeg ser det mangler svar på en del spørsmål her. Er det.det noen fra."Det søte liv som kan svare? Jeg ser forøvrig at jeg under mitt spørsmål mulig har formulert meg litt utydelig. Jeg mener å si at kaken synker ned på midten. Dvs fra ytterkant på kaken skrår den ned mot senter av kaken. Det hører til unntakene at det ikke skjer. Det er utrolig kjedelig. Kaken i seg selv er veldig god så hadde vært gøy å lykkes med den 100%

Hei, du spurte for et år siden, men kanskje du fortsatt lurer? :) Jeg har merket meg at dersom man ikke setter kaker inn i ovnen umiddelbart etter å ha blandet det tørre i det våte, så vil den synke i midten. Det samme kan skje om man setter kaken for høyt i ovnen, da hever det et fjell i midten fordi det blir for varmt for fort, og denne toppen synker sammen når du tar den ut. Så bland røren fort og rett i ovnen, langt ned og på riktig temp. Pass også på at ovnen er helt varm før du setter inn kaka!

Kan jeg lage muffins med toppingen inni muffinsene?
Dette har jeg fått servert. Men muffinsene var fra butikk.
Kjempe godt og praktisk.

Lagde denne med glutenfritt mel fra Møllerens, det ble kjempebra! Hevet kjempefint og sank ikke sammen. Kommer til å bake denne flere ganger, den holdt seg saftig kjempelenge! Glasuren ble farlig god! Stekte i litt mindre form i 55 min, fikk en høy fin kake.

Hvis du har vært nysgjerrig nok til å scrolle helt ned hit kan jeg tipse om at en halv teskje med malt muskat og en halv teskje malt nellik gir en deilig kryddersmak. I tillegg kan denne med fordel stekes på varmluft. (Gjelder egentlig de fleste kaker av denne typen.)

Puttet litt hakkede hasselnøtter i denne, og pyntet med ristede hasselnøtter langs kanten. Perfekt stekt etter 50 min i 26 cm form. Kjempegod kake og masse skryt fra kakespiserne.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift