Vaniljeis til 17. mai!


17. mai er den dagen i året hvor alle får lov til å spise så mange is man orker! Thumbs up  Tounge smile 

Med kakestrøssel i rødt, hvitt og blått lager du enkelt superlekre iskremkjeks til 17. mai! Fylles med hjemmelaget vaniljeis og pyntes med smeltet sjokolade.


Ingredienser:

Vaniljeis:
♥ 5 eggeplommer
♥ 1,5 dl sukker
♥ 1 vaniljestang
♥ 5 dl kremfløte

17. mai-pyntede iskremkjeks:
♥ ferdigkjøpte iskremkjeks
♥ 100 g melkesjokolade eller lys overtrekkssjokolade
♥ farget strøssel i rødt, hvitt og blått

Pynt:
♥  100 g melkesjokolade eller lys overtrekkssjokolade

 

Fremgangsmåte:

Vaniljeis:
Pisk eggeplommer og sukker lyst og luftig. Snitt opp vaniljestangen og skrap ut det svarte belegget med vaniljefrø på innsiden. Bland dette i eggedosisen. Pisk kremfløten til myk krem. Vend dette inn i eggedosisen til slutt.

Fyll iskremblandingen i en boks. Sett boksen i fryseren i 4-5 timer eller gjerne over natten.

Imens kan du lage klar pyntede iskremkjeks.

17. mai-pyntede iskremkjeks:
17. mai-pyntede iskremkjeks lager du veldig enkelt. Bare finn frem ferdigkjøpte iskremkjeks og ha sjokolade i en bolle og strøssel i en annen bolle.

Jeg bruker helst lys overtrekkssjokolade, som blant annet fås kjøpt hos www.sotesaker.no. Den sjokoladen smelter veldig lett, men det går også fint å smelte helt vanlig melkesjokolade

Dypp kjeksen ned i smeltet sjokolade så kanten blir godt dekket og dypp kjeksen deretter i skålen med kakestrøssel slik at strøsselet fester seg i den smeltede sjokoladen.  Sett iskremkjeksene i glass eller lignende (det finnes også egne stativ spesielt beregnet på iskremkjeks), slik at sjokoladen stivner.


Servering:
Tin vaniljeisen i 15-20 minutter før servering så du får formet runde iskremkuler. Fyll iskremkjeksene med vaniljeis og ringle eventuelt over smeltet melkesjokolade til pynt.

 

 

Tips:

♥ Flaggstrøssel fra Dr Oetker fås kjøpt i mange matbutikker og kjøkkenutstyrsbutikker nå før 17. mai. Jeg har kjøpt mitt strøssel hos COOP MEGA.

♥ Hjemmelaget vaniljeis er jo noe av det beste som finnes, men det går selvsagt fint å fylle iskremkjeksene med ferdigkjøpt iskrem også!

 

Det kommer mange søte tips til 17. mai nå fremover, så det er bare å følge med her på Det søte liv!

 


♥ ♥ ♥ ♥

Vaniljeis til 17. mai!
Ingredienser

Vaniljeis:
♥ 5 eggeplommer
♥ 1,5 dl sukker
♥ 1 vaniljestang
♥ 5 dl kremfløte

17. mai-pyntede iskremkjeks:
♥ ferdigkjøpte iskremkjeks
♥ 100 g melkesjokolade eller lys overtrekkssjokolade
♥ farget strøssel i rødt, hvitt og blått

Pynt:
♥ 100 g melkesjokolade eller lys overtrekkssjokolade

Fremgangsmåte

Vaniljeis:
Pisk eggeplommer og sukker lyst og luftig. Snitt opp vaniljestangen og skrap ut det svarte belegget med vaniljefrø på innsiden. Bland dette i eggedosisen. Pisk kremfløten til myk krem. Vend dette inn i eggedosisen til slutt.

Fyll iskremblandingen i en boks. Sett boksen i fryseren i 4-5 timer eller gjerne over natten.

Imens kan du lage klar pyntede iskremkjeks.
 

17. mai-pyntede iskremkjeks:
17. mai-pyntede iskremkjeks lager du veldig enkelt. Bare finn frem ferdigkjøpte iskremkjeks og ha sjokolade i en bolle og strøssel i en annen bolle.

Jeg bruker helst lys overtrekkssjokolade, som blant annet fås kjøpt hos www.sotesaker.no. Den sjokoladen smelter veldig lett, men det går også fint å smelte helt vanlig melkesjokolade

Dypp kjeksen ned i smeltet sjokolade så kanten blir godt dekket og dypp kjeksen deretter i skålen med kakestrøssel slik at strøsselet fester seg i den smeltede sjokoladen.  Sett iskremkjeksene i glass eller lignende (det finnes også egne stativ spesielt beregnet på iskremkjeks), slik at sjokoladen stivner.


Servering:
Tin vaniljeisen i 15-20 minutter før servering så du får formet runde iskremkuler. Fyll iskremkjeksene med vaniljeis og ringle eventuelt over smeltet melkesjokolade til pynt.

Tips

♥ Flaggstrøssel fra Dr Oetker fås kjøpt i mange matbutikker og kjøkkenutstyrsbutikker nå før 17. mai. Jeg har kjøpt mitt strøssel hos COOP MEGA.

♥ Hjemmelaget vaniljeis er jo noe av det beste som finnes, men det går selvsagt fint å fylle iskremkjeksene med ferdigkjøpt iskrem også!

Desserter
Sesong
Allergier og preferanser

3 kommentarer

Hei :) tenkte å lage isen til julaften og nyttårsaften. Tenkte å begynne tidlig så jeg ikke trenger å stresse så veldig. Hvor lenge kan isen holde i frysa?
Ha en fin kveld! :)
Mvh
Valentina

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift