To die for Chocolate Cake

To die for Chocolate Cake
Ingredienser

175 g smør
250 g mørk sjokolade (70% kakaoinnhold)
2,5 dl sukker
4 store egg
4 ss hvetemel
1,5 ts bakepulver
1 ts vaniljeessens
4 ss rømme (se tips)

Fyll og glasur:
2 dl kremfløte
300 g kokesjokolade

Fremgangsmåte

Smelt smøret i en kjele. Tilsett sjokoladen oppdelt i biter og ta kjelen av platen. La sjokoladen smelte i det varme smøret og rør blandingen jevn. Avkjøl.

Pisk egg og sukker til eggedosis. Rør i sjokoladeblandingen. Sikt i mel og bakepulver. Bland i vaniljeessens og rømme. (Rør med en stålvisp, slik at alle klumper fjernes.)

Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca 50 min. Avkjøl kaken i formen.

Kok opp kremfløten i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett kokesjokoladen. Rør til sjokoladen har smeltet. Avkjøl i romtemperatur så kremen får passe smørekonsistens.

Ta den kalde kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Del kaken i to bunner og legg den nederste på et kakefat. Fordel 1/3 av kremen mellom kakebunnene, 1/3 av kremen på toppen av kaken og 1/3 av kremen langsmed sidene. Avkjøl kaken til glasuren har festnet seg.

Tips

Du kan bruke enten lettrømme eller seterrømme i kaken (jeg bruker som regel lettrømme).

Ta kaken ut av kjøleskapet 30 min før servering, slik at kaken spises romtemperert. Da er en best!

Kakekategori
Allergier og preferanser

8 kommentarer

hmm.. prøvde å lage denne kaka.. syntes den såg enormt god ut. men den ble flat som en pannekake. hva kan jeg ha gjort galt? Den var høy og fin da jeg tok den ut av ovnen, men da den var avkjølt var den helt "borte". Har fulgt oppskriften nøyaktig.

Kaka så perfekt ut når den kom ut av ovnen. Hadde reist seg og fylte hele formen men var flat og fin på toppen. Mens den avkjølte i formen sank den helt sammen og toppen ble til et hardt lokk. Jeg prøver nok ikke denne igjen.

Samme problem som Olav og Hilde. Jeg så kommentarene først i det jeg var i ferd med å sette kaken i ovnen, så jeg var litt forberedt. I et forsøk på å unngå kollaps forsøkte jeg å la kaken avkjøles sakte i ovnen, men den falt fullstendig sammen allerede før de 50 minuttene var over.

Eg såg at du skriver at ein skal vispe kaka sammen med ei stålvisp; kanskje det er årsaken til fallet? Brukar sjølv å alltid vende inn med slikkepott.. Håpar det hjelper, har akkurat tatt den ut av ovnen sjølv.

Jeg fikke heller ikke til kaka, den falt helt sammen.. men da jeg delte den og hadde kremen på så den ikke så veldig ille ut da.. men blir nok ikke å bake denne flere gang :P

Laget denne i dag. Den smakte utrolig godt, men som resten sier så ble den veldig lav. Jeg pisket skikkelig eggedosis og gjorde som det stod, ser den høyere ut på bildet eller?

Hei, jeg tok litt mindre smør og stekte den nest nederst i ovnen og da ble den høy og fin. Egner den seg til frysing?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift