Jordbæriskake

Jordbæriskake
Ingredienser

Nøttebunn:
200 g hasselnøtter
250 g melis
1 ss hvetemel
1,5 ts bakepulver
5 eggehviter

Is:
5 eggeplommer
2 dl sukker
400 g fryste jordbær (gjerne opptinte)
4 plater gelatin
5 dl kremfløte
2 eggehviter

Pynt:
1 dl kremfløte
friske eller frosne jordbær

Fremgangsmåte

Hakk nøttene grovt (gjerne i food processor). Pisk eggehvitene stive. Bland nøttene med melis, hvetemel og bakepulver. Ha dette i eggehvitene og vend deigen forsiktig sammen.

Hell deigen i en rund kakeform (26-28 cm i diameter) med bakepapir i bunnen (se tips). Stek kaken på nederste rille ved 180°C i 45-50 min. Avkjøl kaken i formen. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Vask kakeformen og ha kakebunnen tilbake i den rene formen.

Pisk eggeplommer og sukker lyst. Bløtlegg gelatin i kaldt vann i 10 min. Tin jordbærene (gjerne i mikro) og mos dem med en stavmikser. Varm opp jordbærmosen til kokepunktet. Klem vannet ut av gelatinen og løs opp i den varme jordbærmosen. Avkjøl og bland så med eggedosisen. Pisk kremfløten til krem og rør i (bruk stålvisp så blandingen blir helt jevnt blandet). Pisk eggehvitene stive og vend i til slutt. Hell isblandingen i formen og sett kaken i fryseren.

Pynt kaken eventuelt med pisket krem og jordbær før servering. Kaken må tine i ca 30 min før servering.

Tips

Det går fint an å sette kaken tilbake i fryseren etter at du har pyntet den med pisket krem og jordbær.

Vær oppmerksom på at dette er en STOR kake. På bildet er det brukt en rund kakeform på 26 cm i diameter, og da går jordbærisen HELT til toppen av formen.

På grunn av størrelsen er det også viktig at du beregner nok tid til tining før servering. Gelatinen gjør at kaken tåler å stå en stund uten å miste fasongen.

Kakekategori

5 kommentarer

Laget denne til min samboer som hadde bursdag i går. Absolutt den verste iskaken jeg noen gang har laget. Har vært SÅ fornøyd med andre oppskrifter du har, så tenkte denne også var bankers, men isen var forferdelig. Hard, flakete og passet dårlig sammen med bunnen.

Huff da, Julie, synd å høre at du ikke ble fornøyd. Dette er jo egentlig en nokså standard oppskrift på jordbæriskrem (eggedosis, kremfløte og jordbær), så jeg skjønner ikke hvorfor du fikk dette resultatet. Eneste jeg kan tenke meg er at du kanskje ikke lot kaken tine lenge nok før du begynte å skjære i den..? Iskaken må tine en stund for at den skal få bløt og rund iskonsistens og for at nøttebunnen skal få god smak. Det er derfor jeg har gelatin i iskremen slik at den tåler å stå i romtemperatur en stund uten å bli for rennende.

Uansett veldig hyggelig å høre at du har vært fornøyd med de andre oppskriftene du har prøvd ut her på Det søte liv. :-)

Jeg laget denne kaken til en konfirmasjon, og den var veldig god. Mange likte spesielt godt nøttebunnen. Jeg valgte å pynte med jordbær langs kanten og oppkuttet kokesjokolade i midten. Er enig i at det tok litt tid å tine kaken, og hvis jordbærne har vært fryst, så tar det lang tid før de tiner. Det beste er å servere kaken med ferske jordbær. Dette er absolutt en kake jeg vil anbefale!

Hei:) Er det mulig å bytte ut hasselnøtter med digestive? Må man isåfall gjøre noen andre endringer vedrørende ingrediensene i bunnen?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift