Sjokoladekake med marengskrem og bær

Hei dere! 

Etter en kort uke er det helg igjen. Smile  Jeg gleder meg til å bake masse godt denne helgen! Festkakesesongen har startet og snart er det jo også 17. mai, og det er mye besøk her på Det søte liv fra dere som ønsker tips om hva dere kan bake.

Her skal dere få et herlig tips til 17. mai! Dette er en stilig og flott og ikke minst kjempegod sjokoladekake, som fylles med bløt marengskrem og masse friske røde bær. 

 

 

Ingredienser:

Sjokoladekake:
♥ 3 dl melk
♥ 200 g mørk kokesjokolade (70% kakaoinnhold)
♥ 150 g smør
♥ 3 dl sukker
♥ 2 egg
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 1 ts bakepulver
♥ 1 ts natron
♥ 4,5 dl hvetemel

Marengskrem:
♥ 3 eggehviter
♥ 5 dl sukker
♥ 1 dl kaldt vann
♥ 2 ss lys sirup
♥ 1 ts vaniljeekstrakt

Pynt:
♥ 500 g jordbær
♥ 400 g bringebær

 

Fremgangsmåte:

Sjokoladekake:

Start med å koke opp halvparten av melken i en liten kjele. Ta kjelen av platen. Tilsett oppdelt sjokolade og la sjokoladebitene smelte i den varme melken. Rør blandingen jevn.

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Skill eggene. Ha eggeplommene i smørkremen og pisk videre til kremen er luftig og myk. Bland inn den smeltede sjokoladen og vaniljeekstrakt.

Sikt sammen mel, bakepulver og natron. Bland dette inn i deigen vekselsvis med resten av melken.

Pisk eggehvitene stive og vend inn i deigen til slutt.

Fordel deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca. 30 x 40 cm) i et tynt, jevnt lag.

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca. 15 minutter (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt).

Avkjøl kaken til den er helt kald.

 

 

Del den deretter i 3 på bredden.

 

 

Renskjær kantene og pass på at de 3 delene er like store. Løsne kakene fra bakepapiret med en bred stekespade. 

 

Marengskrem:

Ha alle ingredienser til marengskremen i en metallbolle. Sett metallbollen over en kjele med kokende vann. Bollen skal ikke være i berøring med vannet, men bare den varme dampen.

Pisk med en håndmikser, og pisk kontinuerlig i 8 minutter. Det skal da ha dannet seg en tykk marengskrem.

Ta metallbollen bort fra kjelen og pisk videre i marengsmassen i ca 1 minutt til så den avkjøles noe.

 

 


Fylle og pynte kaken:

Legg den nederste kakebunnen på et avlangt kakefat.

Fordel over marengskrem.

 

 

Legg på bringebær.

 

 

Dekk med den andre kakebunnen.

 

 

Fordel over et nytt lag marengskrem. Legg på bringebær og jordbærskiver. 

 

 

Legg på den tredje kakebunnen. 

 

 

Dekk hele kaken med marengskrem og pynt toppen av kaken med jordbærskiver og bringebær. 

 

 

Det er ikke nødvendig å dekke hele kaken med marengskrem. Jeg synes det ser stilig ut når sjokoladekakelagene synes og marengskremen henger litt nedover kantene på kaken.

 

 

Skjær kaken i flotte kakestykker! 

 

 

Siden kaken er nokså høy, synes jeg det blir passe store kakestykker dersom kaken skjæres over på midten etter hvert som man skjærer skiver. 

 

 

 

Nydelige kakestykker! 

 

Tips:

♥ Kake med hvit krem og røde bær på et blått kakefat passer perfekt til 17. mai!

 

 

♥ Denne kaken egner seg ikke så godt til frysing og bør helst fylles og pyntes samme dag den serveres. 

 

 

Mmmmm.... kjempedeilig kake! 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Sjokoladekake med marengskrem og bær
Ingredienser

Sjokoladekake:
♥ 3 dl melk
♥ 200 g mørk kokesjokolade (70% kakaoinnhold)
♥ 150 g smør
♥ 3 dl sukker
♥ 2 egg
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 1 ts bakepulver
♥ 1 ts natron
♥ 4,5 dl hvetemel

Marengskrem:
♥ 3 eggehviter
♥ 5 dl sukker
♥ 1 dl kaldt vann
♥ 2 ss lys sirup
♥ 1 ts vaniljeekstrakt

Pynt:
♥ 500 g jordbær
♥ 400 g bringebær

Fremgangsmåte

Sjokoladekake:
Start med å koke opp halvparten av melken i en liten kjele. Ta kjelen av platen. Tilsett oppdelt sjokolade og la sjokoladebitene smelte i den varme melken. Rør blandingen jevn.

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Skill eggene. Ha eggeplommene i smørkremen og pisk videre til kremen er luftig og myk. Bland inn den smeltede sjokoladen og vaniljekstrakt.

Sikt sammen mel, bakepulver og natron. Bland dette inn i deigen vekselsvis med resten av melken.

Pisk egghvitene stive og vend inn i deigen til slutt.

Fordel deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca. 30 x 40 cm) i et tynt, jevnt lag. Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca. 15 minutter (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt).

Avkjøl kaken til den er helt kald. Del den deretter i 3 på bredden. Renskjær kantene og pass på at de 3 delene er like store. Løsne kakene fra bakepapiret med en bred stekespade. 

Marengskrem:
Ha alle ingredienser til marengskremen i en metallbolle. Sett metallbollen over en kjele med kokende vann. Bollen skal ikke være i berøring med vannet, men bare den varme dampen.

Pisk med en håndmikser, og pisk kontinuerlig i 8 minutter. Det skal da ha dannet seg en tykk marengskrem.

Ta metallbollen bort fra kjelen og pisk videre i marengsmassen i ca 1 minutt til så den avkjøles noe.

Fylle og pynte kaken:
Legg den nederste kakebunnen på et avlangt kakefat. Fordel over marengskrem. Legg på bringebær.

Dekk med den andre kakebunnen. Fordel over et nytt lag marengskrem. Legg på bringebær og jordbærskiver. 

Legg på den tredje kakebunnen. Dekk hele kaken med marengskrem og pynt toppen av kaken med jordbærskiver og bringebær. 

Tips

♥ Denne kaken egner seg ikke så godt til frysing og bør helst fylles og pyntes samme dag den serveres. 

5 kommentarer

Hei Kristine!

Er det slik at man må ha syrup i marengskremen? Eller er det mulig å bytte det ut med noe annet, som honning kanskje?
Takk!

Hei,

Hvordan klarer denne kaken seg i varmen? Må den stå kjølig frem til den skal serveres? Kan den lages i forveien?

Gleder meg til å smake! Kan jeg fryse kaken idag, ta den opp til 17 mai og ta på kremen da?

Spør kanskje dumt ❤️ Takk for fine oppskrifter!!

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift