Hvit kladdkake med lakris og bringebær


Hei,

Nå er bringebærene på sitt beste (bringebær er mine yndlingsbær), og det er utrolig mange deilige kaker man kan lage med bringebær!

 

Bilde hentet fra min instagram i dag: kristine_lifeissweet

 

Dette er en spennende og annerledes konfektkake, med hvit sjokolade, lakris og bringebær!

Kaken er kjempelett å lage og holder seg myk i mange dager.

Jeg har brukt søte, myke lakris i kaken, som jeg har klippet opp i mindre biter. Jeg foretrekker også å bruke søt lakrissirup på toppen av kaken. Er du derimot mer glad i salt lakris, kan du klippe opp salte lakrisfisker til å ha i deigen og ringle over salt lakrissirup på toppen av kaken.

I begge tilfeller smaker det godt med vaniljeis til kaken.

 

 

Ingredienser:

♥ 150 g smør
♥ 150 g hvit sjokolade
♥ 3 egg
♥ 3 dl sukker
♥ 1,5 ss vaniljesukker
♥ 2 dl hvetemel
♥ 10 søte, myke lakris (se tips)

Pynt:
♥ 150 g friske bringebær
♥ 3 ss lakrissirup (se tips)

 

Fremgangsmåte:

Smelt smøret. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt, hvit sjokolade. La sjokoladen smelte i det varme smøret og rør blandingen jevn.

Pisk egg og sukker lett sammen. Tilsett sjokoladesmøret, vaniljesukker og hvetemel. Rør deigen glatt.

Klipp opp lakrisen i små biter og vend inn i deigen.

Hell deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 150°C i 35 minutter. Avkjøl kaken i formen, før den tas ut og settes på et kakefat.

Pynt kaken med friske bringebær og ringle over lakrissirup før servering.

 

 

Tips:

♥ Kaken er bløt når den tas ut av ovnen, men blir fastere ved avkjøling. 

♥ Myke lakris fås kjøpt i mange varianter. Jeg brukte 2 stk myke, søte lakrisstenger Kick som jeg skjærte opp i mindre biter. Men kanskje du heller vil teste med salte lakris? 

 

 

Lakrissirup fås blant annet kjøpt i delikatesseforretninger, matmarkeder og på nett - se for eksempel HER. Jeg brukte denne typen fra danske Johan Bülow, som jeg synes smaker fantastisk! 

 

 

Deilig konfektkake

med spennende smaker av hvit sjokolade, bringebær og lakris!

 

 

 

Kaken er veldig god servert samme med vaniljeis.

Fikk du lyst til å prøve?

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Hvit kladdkake med lakris og bringebær
Ingredienser

♥ 150 g smør
♥ 150 g hvit sjokolade
♥ 3 egg
♥ 3 dl sukker
♥ 1,5 ss vaniljesukker
♥ 2 dl hvetemel
♥ 10 søte, myke lakris (se tips)

Pynt:
♥ 150 g friske bringebær
♥ 3 ss lakrissirup (se tips)

Fremgangsmåte

Smelt smøret. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt, hvit sjokolade. La sjokoladen smelte i det varme smøret og rør blandingen jevn.

Pisk egg og sukker lett sammen. Tilsett sjokoladesmøret, vaniljesukker og hvetemel. Rør deigen glatt.

Klipp opp lakrisen i små biter og vend inn i deigen.

Hell deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 150°C i 35 minutter. Avkjøl kaken i formen, før den tas ut og settes på et kakefat.

Pynt kaken med friske bringebær og ringle over lakrissirup før servering.

Tips

♥ Kaken er bløt når den tas ut av ovnen, men blir fastere ved avkjøling. 

♥ Myke lakris fås kjøpt i mange varianter. Jeg brukte 2 stk myke, søte lakrisstenger Kick som jeg skjærte opp i mindre biter. Men kanskje du heller vil teste med salte lakris? 

♥ Lakrissirup fås kjøpt i delikatesseforretninger, matmarkeder og på nett. Jeg bruker lakrissirup fra Johan Bülow.

Sesong
Allergier og preferanser

3 kommentarer

Tips: Man kan lage knallgod lakrissaus selv ved å kjøpe lakrisfudge i smågodthylla og koke opp med litt vann til de smelter.

Når jeg brukte lakris i så vart kaken nesten svart inni etter steking. Såg ut som d var brune bananer i kaken....brukte lakrisbåter å klippet opp..

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift