Marengs med nøttedryss

Marengs med nøttedryss
Ingredienser

3 eggehviter
2 dl sukker

Pynt:
50 g hasselnøtter

Fremgangsmåte

Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt under pisking. Pisk godt mellom hver gang sukkeret tilsettes. Marengsen skal etter hvert bli tykk og stiv.

Sett topper på bakepapirkledd stekeplate med to spiseskjeer. Dryss over fint hakkede nøtter.

Stek marengsene midt i ovnen ved 100°C i 50-60 min. Marengsene skal være tørre nok til at de løsner lett fra bakepapiret, men gjerne fortsatt litt myke i miden. Avkjøles helt på platen.

Tips

"Marengs" oppbevares i tettsluttet kakeboks. Se også oppskrift på "Hasselnøttmarengs".

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

1 kommentar

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift