Bringebærmuffins med vaniljekrem


Hei dere!

Jeg er vel hjemme i Norge igjen og veldig klar for å bake masse fremover!  Smile

Her kommer noen deilige Bringebærmuffins med vaniljekrem som er veldig lettvinte å lage fordi deigen bare skal røres raskt sammen. Du kan bruke hjemmelaget vaniljekrem - eller ferdigkjøpt hvis du vil gjøre det ekstra enkelt.

Nydelig blir det uansett!  


 Yum  Yum  Yum 
 

Oppskriften gir 14 stk.

 

 

Ingredienser:

♥ 1 stort egg
♥ 2,5 dl melk
♥ 0,5 dl matolje
♥ 250 g hvetemel
♥ 150 g sukker
♥ 3 ss vaniljesukker
♥ 1 ss bakepulver
♥ 0,5 ts salt

Fyll:
♥ 100 g bringebær
♥ 2 dl vaniljekrem


Fremgangsmåte:

Visp sammen egg, melk og olje i en bolle.

I en annen bolle blandes mel, sukker, vaniljesukker, bakepulver og salt.

Ha eggeblandingen i bollen med de tørre ingrediensene og vend forsiktig rundt med slikkepotten så deigen blir blandet, men ikke rør mer enn nødvendig.

Fordel deigen i muffinsformer slik at formene blir halvfulle.

Legg 1-2 bringebær og en stor teskje vaniljekrem på hver muffins.

Stek muffinsene midt i ovnen ved 200°C ca. 15 minutter, til muffinsene er gylne og gjennomstekte.

 

 

Tips:

♥ Når du lager denne kakerøren, er det viktig at du ikke rører mer enn nødvendig for å få alt blandet. Dette for å unngå at deigen blir seig og muffinsene kompakte. For å få luftige muffins bruker jeg som beskrevet bare en slikkepott og vender rundt for hånd noen ganger slik at deigen såvidt blander seg.

♥ Husk på at du bruker matolje med nøytral smak. Solsikkeolje og rapsolje kan også bruke, men unngå soyaolje og olivenolje.

♥ Jeg har her brukt noen superstilige muffinsformer fra Miss Étoile som heter "Eyes and Dots".  Fås blant annet kjøpt i nettbutikken til drlykke.no, se her.

 

 

Disse formene er laget av papp og holder fasongen fint under stekingen. Hvis du bruker vanlige papirformer, bør du sette dem i muffinsbrett før du fyller dem med deig.

 

 

♥ Jeg har brukt friske bringebær (1 stort bringebær per muffins), men frosne bringebær kan også brukes. Bærene trenger da ikke å tines før du stikker dem litt ned i deigen.

♥ Hjemmelaget vaniljekrem smaker jo absolutt best, og jeg brukte denne oppskriften (men brukte omtrent bare halvparten til disse muffinsene). Men som sagt går det også helt greit å bruker ferdigkjøpt vaniljekrem. 

 

 

Nydelige bringebærmuffins, som er superlettvinte å lage!  Heart 

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥

 

Bringebærmuffins med vaniljekrem
Ingredienser

♥ 1 stort egg
♥ 2,5 dl melk
♥ 0,5 dl matolje
♥ 250 g hvetemel
♥ 150 g sukker
♥ 3 ss vaniljesukker
♥ 1 ss bakepulver
♥ 0,5 ts salt

Fyll:
♥ 100 g bringebær
♥ 2 dl vaniljekrem

Fremgangsmåte

Visp sammen egg, melk og olje i en bolle.

I en annen bolle blandes mel, sukker, vaniljesukker, bakepulver og salt.

Ha eggeblandingen i bollen med de tørre ingrediensene og vend forsiktig rundt med slikkepotten så deigen blir blandet, men ikke rør mer enn nødvendig.

Fordel deigen i muffinsformer slik at formene blir halvfulle.

Legg 1-2 bringebær og en stor teskje vaniljekrem på hver muffins.

Stek muffinsene midt i ovnen ved 200°C ca. 15 minutter, til muffinsene er gylne og gjennomstekte.

Tips

♥ Når du lager denne kakerøren, er det viktig at du ikke rører mer enn nødvendig for å få alt blandet. Dette for å unngå at deigen blir seig og muffinsene kompakte. For å få luftige muffins bruker jeg som beskrevet bare en slikkepott og vender rundt for hånd noen ganger slik at deigen såvidt blander seg.

♥ Husk på at du bruker matolje med nøytral smak. Solsikkeolje og rapsolje kan også bruke, men unngå soyaolje og olivenolje.

♥ Jeg har her brukt noen superstilige muffinsformer fra Miss Étoile som heter "Eyes and Dots". Disse er laget av papp og holder fasongen fint under stekingen. Hvis du bruker vanlige papirformer, bør du sette dem i muffinsbrett før du fyller dem med deig.

♥ Jeg har brukt friske bringebær, men frosne kan også brukes. Hjemmelaget vaniljekrem smaker jo absolutt best, og jeg brukte denne oppskriften (men brukte omtrent bare halvparten til disse muffinsene). Men som sagt går det også helt greit å bruker ferdigkjøpt vaniljekrem. 

Kakekategori
Allergier og preferanser

4 kommentarer

Tenker å lage den til bursdag til dattra mi imorgen. Er det riktig med 3 ss vaniljesukker og 1ss bakepulver?

Disse var utrolig gode, i tillegg til enkle og raske å lage. Like saftige og gode etter frysing. Jeg brukte melk med vaniljesmak, blandet sammen vaniljekrem og romkrem og dyttet nedi 2 kirsebær istf bringebær.
Neste prosjekt blir å teste mørk kakao og hakkede mokkabønner i røra, sammen med nevnte kremer.
PS. Det er nok 3 ts vaniljesukker som blir riktig, og ikke 3 ss. Jeg har ikke prøvd med 3 ss, men tenker det blir for mye....

Hei
Har dere som har prøvd denne kun rørt et par ganger rundt med en slikkepott? Har rørt forsiktig rundt men fortsatt flere klumper i røra.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift