Parmesankjeks

Annonse: Parmareggio 

Hei dere!

Her kommer noen kjempegode parmesankjeks! 

De fungerte utmerket som TV-snacks i går kveld og er også helt supre å sette frem som fingermat til selskapeligheter.

Den gode smaken kommer av at jeg bruker ekte italiensk parmesan fra Parmareggio, som heter Parmigiano Reggiano. Osten jeg bruker har vært lagret i 30 måneder!

Jeg har vært så heldig å få teste ut hele sortimentet! 

 

 

Parmigiano Reggiano finnes i flere størrelser.

 

 

Også som ferdigrevet ost (perfekt som dryss på pastaretter)!

 

 

Og så denne da!  Heart  For en drøm av en parmesanost!

 

 

Dette er altså en spesiell ost med en unik smak og en intens aroma.

 

 

Med en så god parmesanost, blir disse parmesankjeksene helt fantastisk gode!

 

 

Jeg har laget to varianter parmesankjeks, en enkel variant som jeg har drysset med litt maldonsalt og ekstra Parmigiano Reggiano, og en type som også inneholder hakket, fersk timian og kvernet pepper. 

 

 

Denne oppskriften gir ca. 40 små kjeks. 

Jeg lagde dobbel porsjon og tilsatte timian og pepper i den ene delen. 

Begge varianter ble kjempegode! 

 

Ingredienser:

♥ 100 g parmesan (Parmigiano Reggiano)
♥ 150 g hvetemel
♥ 100 g smør
♥ 1 eggeplomme

Valgfritt:
♥ 0,5 dl hakket, fersk timian
♥ nykvernet pepper

Pynt:
♥ 50 g parmesan (Parmigiano Reggiano)
♥ litt maldonsalt


Fremgangsmåte:

Start med å rive parmesanosten.

 

 

Ha hvetemel, ost og smør i en food processor med hakkekniv. Tilsett eggeplommen.

 

 

Ønsker du å tilsette hakket timian og pepper, kan du blande det med melet før du har dette i food processoren.

 

 

 

Kjør blandingen sammen til deigen samler seg.

Klem den sammen og form to ruller. Jeg lagde de med bare ost runde, og de med timian og pepper firkantede.

 

 

Settes i kjøleskapet i ca. 1 time så de stivner og blir lettere å skjære i skiver.

Skjær deretter rullene i skiver (ca 0,5 cm) og legg på bakepapirdekkede stekeplater. Dryss eventuelt over litt ekstra revet parmesanost og/eller maldonsalt.

 

 

Kjekt å lage dobbel porsjon med to varianter!  Smile

 

 

En stekeplate med parmesankjeks med timian.

 

 

Og en stekeplate med de uten urter, men med ekstra dryss parmesan.

Jeg liker litt salte parmesankjeks, så jeg drysset maldonsalt på begge typene.

Stekes midt i ovnen ved 180°C i 12-15 minutter. 

Avkjøles på rist. 

 

 

Supergode parmesankjeks!

 

 

Fine å oppbevare i kakeboks! 

 

 

Tips:

♥ Det er 30 måneders lagret Parmigiano Reggiano som gir mye av den gode smaken. Fås kjøpt i mange matbutikker, blant annet Meny. 

Jeg har også laget fantastisk god Pestofocaccia med denne parmesanen. Oh lord, så godt!
Poster oppskriften her på bloggen i løpet av de nærmeste dagene. 

♥ Parmesankjeks har god holdbarhet. Jeg har dem i kakeboks, men kjeksene kan også fryses og de tiner raskt. 

  Heart  

 

 

Prøv disse parmesankjeksene med et glass rødvin, og finn frem ekstra Parmigiano Reggiano som du kan spise i biter ved siden av, og kanskje litt god pølse... 

 

 

Snacks for matelskere!

 

 

Man får bare skikkelig italiensk stemning av å sette ekte italiensk parmesanost på bordet! 

Gleder meg til å reise til Sardinia i sommer. Smile  

Men først går turen til Los Angeles om noen timer, så neste innlegg fra meg kommer fra "over there". Husk at du kan følge meg på instagram hvor jeg heter kristine_lifeissweet hvis du vil se bilder utenom matbildene på bloggen, og jeg skal love å være aktiv med å bruke stories også.  Smile
 

Ha det fint så lenge, og nyt disse kjempegode parmesankjeksene! 

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 


Innlegget er skrevet som ledd i mitt samarbeid med Oluf Lorentzen, som blant annet er importør av 30 måneders lagret Parmareggio Parmigiano Reggiano i Norge.

 

Parmesankjeks
Ingredienser

♥ 100 g parmesan (Parmigiano Reggiano)
♥ 150 g hvetemel
♥ 100 g smør
♥ 1 eggeplomme

Valgfritt:
♥ 0,5 dl hakket, fersk timian
♥ nykvernet pepper

Pynt:
♥ 50 g parmesan (Parmigiano Reggiano)
♥ litt maldonsalt

Fremgangsmåte

Start med å rive parmesanosten.

Ha hvetemel, ost og smør i en food processor med hakkekniv. Tilsett eggeplommen.

Ønsker du å tilsette hakket timian og pepper, kan du også ha dette i food processoren.

Kjør blandingen sammen til deigen samler seg.

Klem den sammen og form to ruller. Jeg lagde de med bare ost runde, og de med timian og pepper firkantede.

Settes i kjøleskapet i ca. 1 time så de stivner og blir lettere å skjære i skiver.

Skjær deretter rullene i skiver (ca 0,5 cm) og legg på bakepapirdekkede stekeplater. Dryss eventuelt over litt ekstra revet parmesanost og/eller maldonsalt.

Stekes midt i ovnen ved 180°C i 12-15 minutter. 

Tips

♥ Det er 30 måneders lagret Parmigiano Reggiano som gir mye av den gode smaken. Fås kjøpt i mange matbutikker, blant annet Meny. 

♥ Parmesankjeks har god holdbarhet. Jeg har dem i kakeboks, men kjeksene kan også fryses og de tiner raskt. 

Kakekategori
Allergier og preferanser

5 kommentarer

Laget for å gi bort til jul men endte opp med å spise opp alt selv. Supergode! Jeg byttet ut maldonsalt og timian med hjemmelaget urtesalt. Nå må jeg lage trippelporsjon slik at det blir nok både til julegaver og meg selv!

Første gangen jeg lagde den ble de så bra, men lagde dem igjen idag, nå smuler de bare, og er tørre. Hva har jeg gjort feil?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift