Brukere online: 901
Brukere i dag: 4276
Brukere siste 7 dager: 243721
Jeg elsker suksesskake i alle varianter!
Her har du en muffinsvariant av suksesskake, eller kall det gjerne cupcake om du vil, for muffinsen dekkes jo med krem. Deilig suksesskrem!
Og selve muffinsen er en myk mandelmuffins, som er god i seg selv, og enda bedre med suksesskrem-toppingen!
Oppskriften gir 20 stk.
Ingredienser:
Mandelmuffins:
♥ 150 g mandler
♥ 400 g hvetemel
♥ 250 g brunt sukker
♥ 2 ss vaniljesukker (se tips)
♥ 2 ss bakepulver (se tips)
♥ 3 egg
♥ 3 dl melk
♥ 1 dl olje (se tips)
Suksesskrem:
♥ 8 eggeplommer
♥ 1 dl kremfløte
♥ 200 g sukker
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 200 g smør
Pynt:
♥ sjokoladestrøssel (eller hakkede nøtter)
Fremgangsmåte:
Suksesskrem:
Start gjerne kvelden i forveien med å forberede suksesskremen.
Ha eggeplommer, kremfløte og sukker i en kjele. Varm opp blandingen mens du rører hele tiden og la den småkoke i omtrent ett minutt, til du merker at den begynner å tykne. Rør hele tiden og tilpass varmen så kremen ikke brenner seg i bunnen av kjelen.
Ta kjelen av platen og rør inn vaniljesukker og deretter smør i klatter. Rør til kremen er jevn og klumpfri. Avkjøl kremen i romtemperatur. Dekk deretter over med plastfolie og sett kremen i kjøleskapet til dagen etter.
Mandelmuffins:
Mal mandlene.
Bland de malte mandlene med hvetemel, brunt sukker, vaniljesukker og bakepulver.
I en annen rørebolle vispes egg, melk og olje lett sammen.
Ha det flytende i bollen med det tørre og rør rundt for hånd til deigen er jevnt blandet (ikke rør mer enn nødvendig for å deigen godt blandet).
Sett papirformer i muffinsbrett og fyll formene 2/3 fulle med deig.
Stek muffinsene midt i ovnen ved 170°C i ca. 15 minutter, til de er gjennomstekte. Avkjøl til de er helt kalde.
Sprøyte på frosting:
Ta suksesskremen ut av kjøleskapet. Pisk den opp med en elektrisk håndmikser en kort stund, til kremen blir så fast at den holder fasongen når du sprøyter den ut.
Ha den piskede suksesskremen i en sprøytepose og sprøyt små rosetter på hver av de kalde mandelmuffinsene.
Dryss over sjokoladestrøssel til pynt hvis du vil.
Nydelige suksesskaker i porsjonsstørrelser!
Tips:
♥ Dette er en litt spesiell muffinsdeig (opprinnelig tysk), og det er riktig som det står i oppskriften at det skal være 2 spiseskjeer av både vaniljesukker og bakepulver (ikke teskjeer). Jeg var også litt skeptisk første gangen jeg lagde dem, men resultatet ble veldig bra! Se også omtale i oppskrift på Mandelmuffins.
♥ Pass på at du bruker olje med nøytral smak i mandelmuffinsene, slik som f eks solsikkeolje eller rapsolje (ikke bruk olivenolje eller soyaolje).
♥ Det er lett å lykkes med disse deilige muffinsene, men husk på at suksesskremen bør koke under omrøring til den tykner og deretter stå kaldt over natten. Den vil da blir tykk, men ikke så tykk at den kan sprøytes ut. Men når du i tillegg pisker suksesskremen opp dagen etter, blir suksesskremen lys og tykk og holder fasongen kjempefint når den sprøytes ut.
♥ Det er kjempeviktig at mandelmuffinsene er helt kalde får du sprøyter på suksesskremen, ellers kommer suksesskremen til å smelte.
♥ Jeg har brukt sprøytetippen 1M fra Wilton for å lage rosettene på muffinsene.
♥ Jeg brukte sjokoladestrøssel til pynt, men hakkede nøtter passer også bra.
♥ Suksessmuffins holder seg gode i et par dager i kjøleskapet. Pakk de inn i plast så de ikke blir tørre. De kan gjerne stå i romtemperatur et par timer før servering, så frostingen blir myk og kremete.
♥ Suksessmuffins passer fint til jul, og kan lages allerede nå og fryses ned. De tiner raskt og tåler å stå i romtemperatur i flere timer uten å bli dårlige, så de er fine å ha til selskap.
Nam, kjempegodt!
Håper du fristet til å prøve ut disse suksessmuffinsene.
Jeg er tilbake i morgen kveld!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Mandelmuffins:
♥ 150 g mandler
♥ 400 g hvetemel
♥ 250 g brunt sukker
♥ 2 ss vaniljesukker
♥ 2 ss bakepulver
♥ 3 egg
♥ 3 dl melk
♥ 1 dl olje (se tips)
Suksesskrem:
♥ 8 eggeplommer
♥ 1 dl kremfløte
♥ 200 g sukker
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 200 g smør
Pynt:
♥ sjokoladestrøssel (eller hakkede nøtter)
Suksesskrem:
Start gjerne kvelden i forveien med å forberede suksesskremen.
Ha eggeplommer, kremfløte og sukker i en kjele. Varm opp blandingen mens du rører hele tiden og la den småkoke i omtrent ett minutt, til du merker at den begynner å tykne. Rør hele tiden og tilpass varmen så kremen ikke brenner seg i bunnen av kjelen.
Ta kjelen av platen og rør inn vaniljesukker og deretter smør i klatter. Rør til kremen er jevn og klumpfri. Avkjøl kremen i romtemperatur. Dekk deretter over med plastfolie og sett kremen i kjøleskapet til dagen etter.
Mandelmuffins:
Mal mandlene. Bland de malte mandlene med hvetemel, brunt sukker, vaniljesukker og bakepulver.
I en annen rørebolle vispes egg, melk og olje lett sammen. Ha dette i bollen med det tørre og rør rundt for hånd til deigen er jevnt blandet (ikke rør mer enn nødvendig for å deigen godt blandet).
Sett papirformer i muffinsbrett og fyll formene 2/3 fulle med deig.
Stek muffinsene midt i ovnen ved 170°C i ca. 15 minutter, til de er gjennomstekte. Avkjøl til de er helt kalde.
Sprøyte på frosting:
Ta suksesskremen ut av kjøleskapet. Pisk den opp med en elektrisk håndmikser en kort stund, til kremen blir så fast at den holder fasongen når du sprøyter den ut.
Ha den piskede suksesskremen i en sprøytepose og sprøyt små rosetter på hver av de kalde mandelmuffinsene.
Dryss over sjokoladestrøssel til pynt hvis du vil.
♥ Dette er en litt spesiell muffinsdeig (opprinnelig tysk), og det er riktig som det står i oppskriften at det skal være 2 spiseskjeer av både vaniljesukker og bakepulver (ikke teskjeer). Jeg var også litt skeptisk første gangen jeg lagde dem, men resultatet ble veldig bra! Se også omtale i oppskrift på Mandelmuffins.
♥ Pass på at du bruker olje med nøytral smak i mandelmuffinsene, slik som f eks solsikkeolje eller rapsolje (ikke bruk olivenolje eller soyaolje).
♥ Det er lett å lykkes med disse deilige muffinsene, men husk på at suksesskremen bør koke under omrøring til den tykner og deretter stå kaldt over natten. Den vil da blir tykk, men ikke så tykk at den kan sprøytes ut. Men når du i tillegg pisker suksesskremen opp dagen etter, blir suksesskremen lys og tykk og holder fasongen kjempefint når den sprøytes ut.
♥ Det er kjempeviktig at mandelmuffinsene er helt kalde får du sprøyter på suksesskremen, ellers kommer suksesskremen til å smelte.
♥ Jeg har brukt sprøytetippen 1M fra Wilton for å lage rosettene på muffinsene.
♥ Suksessmuffins holder seg gode i et par dager i kjøleskapet. Pakk de inn i plast så de ikke blir tørre. De kan gjerne stå i romtemperatur et par timer før servering, så frostingen blir myk og kremete.
♥ Suksessmuffins passer fint til jul, og kan lages allerede nå og fryses ned. De tiner raskt og tåler å stå i romtemperatur i flere timer uten å bli dårlige, så de er fine å ha til selskap.
16 kommentarer
Er det greit å bytte ut
Er det greit å bytte ut hvetemelet med mandelmel eller annet glutenfritt mel tror du?
Det bør i hvert fall gå bra å
Det bør i hvert fall gå bra å bytte ut hvetemelet med glutenfritt mel.
Sprayer du formene eller
Sprayer du formene eller setter disse seg ikke fast?
Jeg har satt papirformer i
Jeg har satt papirformer i muffinsbrett. Det trengs ikke noe spraying da.
Hei Lurer på om du fryser
Hei Lurer på om du fryser de med glasuren? Gledelig jul :)
Ja, det går veldig fint! :-)
Ja, det går veldig fint! :-)
Hvor mange muffins blir dette
Hvor mange muffins blir dette?
Ca 20 stk.
Ca 20 stk.
Hei!
Hei!
Je bakte disse nydelige muffinsene til bursdagsfeiring i heimen. Je leste oppskrifta opptil flere ganger, og fant itte ut om du brukte eggehvitene i kakene. Je piska de stive og vendte dem inn i røra/deigen. Antallet ble da dobbel. Muffinsene ble veldi luftige og gode.
Mvh Trude
Hei, nei det er ikke meningen
Hei, nei det er ikke meningen å bruke de 8 eggehvitene som blir til overs når man lager suksesskremen til denne kaken. Jeg bruker disse eggehvitene til å lage pavlova eller noe annet marengsbasert. Men nå har jo du testet ut å ha dem i kakerøren, så kjekt å vite at det gikk bra det også. :-)
Skal det virkelig være 2ss
Skal det virkelig være 2ss vaniljesukker og bakepulver i deigen? Mener du ikke 2ts?
Hei, ja det er faktisk riktig
Hei, ja det er faktisk riktig at det skal være spiseskjeer. Men jeg har også testet med teskjeer, og det gikk fint, det også.
Kan det stemme at det skal
Kan det stemme at det skal være 2 ss bakepulver og ikke 2 ts. Det samme med vaniljesukker
Ja, jeg bruker spiseskjeer av
Ja, jeg bruker spiseskjeer av dette i denne oppskriften, se omtale av dette i oppskriften på Mandelmuffins her på Det søte liv.
Men som beskrevet ovenfor, blir det et bra resultat med teskjeer også.
Kan man bruke mandelmel…
Kan man bruke mandelmel istedenfor malte mandler? Så det i en annen oppskrift………
Dette lurer jeg også på
Dette lurer jeg også på
Skriv ny kommentar