Sjokolade- og vaniljemuffins

Myke muffins med sjokolade og vanilje

 

Hei på dere!

Håper dere koser dere med helg!

Her har dere noen myke, marmorerte muffins som er superpopulære hos både store og små kakemonser! Teeth smile

 

Vil du lage cupcakes, er det kjempegodt med en deilig sjokoladefrosting på toppen!

Se mange supre oppskriftstips på cupcakestoppinger her på www.detsoteliv.no - søk i kategorien for Muffins og cupcakes (eller på stikkordet "Frosting" under Populære stikkord).

 

Men nå over til disse nydelige muffinsene med sjokolade og vanilje som er kjempelette å lage!

 

Ingredienser:

♥ 100 g smør
♥ 2 dl sukker
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 1 dl melis
♥ 3 store egg
♥ 3 dl hvetemel
♥ 2 ts bakepulver
♥ 0,5 dl melk
- -
♥ 2-3 ss kakao

 

Fremgangsmåte:

Pisk mykt smør, sukker, vaniljesukker, melis og romtempererte egg til en luftig smørkrem. Sikt mel og bakepulver. Bland dette inn i deigen. Rør til slutt i melken.

Del deigen i to deler og bland kakao i den ene delen.

Fyll lys og mørk deig i muffinsformer som er satt i muffinsbrett. Stek muffinsene midt i ovnen ved 175°C i 15-20 min, til de er gjennomstekte.

 

Tips:

Muffinsene er alldeles nydelige helt nystekte, men kan oppbevares godt innpakket i plast. De kan også fryses.

De søte muffinsformene du ser på bildet selges blant annet i nettbutikken til www.cacas.no.

Se også oppskrift på "Marmormuffins" og "Tigermuffins" her på Det søte liv.

 

♥ ♥ ♥ ♥ 

Sjokolade- og vaniljemuffins
Ingredienser

100 g smør
2 dl sukker
2 ts vaniljesukker
1 dl melis
3 store egg
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver
0,5 dl melk
- -
2-3 ss kakao

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør, sukker, vaniljesukker, melis og romtempererte egg til en luftig smørkrem. Sikt mel og bakepulver. Bland dette inn i deigen. Rør til slutt i melken.

Del deigen i to deler og bland kakao i den ene delen.

Fyll lys og mørk deig i muffinsformer som er satt i muffinsbrett.

Stek muffinsene midt i ovnen ved 175°C i 15-20 min, til de er gjennomstekte.

Tips

Muffinsene er alldeles nydelige helt nystekte, men kan oppbevares godt innpakket i plast. De kan også fryses.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

12 kommentarer

Heisann! Jeg laget disse muffinsene i dag til eldstemann som feiret bursdagen sin. De så så flotte ut i ovnen, men med engang jeg tok de ut falt de sammen. Noen ble nesten paddeflate, mens de andre var ok til servering. Hva kan jeg ha gjort galt? De var nydelige på smak! Lurer på om jeg hadde i mer smør enn det som stod i oppskriften, men litt usikker. Kan det være grunnen? Visst jeg tok feil, så var det ca 50 g for mye. Jeg brukte de strekene på smørpakken.
Tusen takk for mange inspirerende og herlige oppskrifter!:-)

Hm, ikke godt å si hvorfor de klappet sammen, Cecilie. Stekte du dem til de var helt gjennomstekte i midten? Eller kan de har falt sammen fordi de var for lite stekt. Det er også dumt å åpne ovnsdøren underveis i stekingen. Litt usikker på om gal smørmengde kan utløse dette, men jeg har jo selv bare laget dem med riktig smørmengde, så det kan jeg ikke svare deg på. Eneste måten er vel å lage de en gang til med helt nøyaktige mål, og pass da også som sagt på å steke dem lenge nok.
Glad å høre at de ble nydelige på smak i hvert fall:-) Det er jo alltid det viktigste!

Åpnet ikke døren underveis, men stekte de nok litt for lite. Skal steke de litt lenger neste gang jeg skal lage de :-) Og passe på målene ;-) Litt småstressa når jeg lagde de :-)

Hei

En ting som også kan få kaker/muffins til å klappe sammen er feil temperatur på råvarer,
kalde egg/melk er ofte synderen :)

Hei.
Kor mange muffins (sånn ca) blir det av denne oppskrifta?

Gode på smak! Mine klappet desverre også sammen.
Leste kommentarer her på forhånd, så passet på å ikke åpne oven og ha alle ingredienser romtemperert.

Tusen takk for nok en kjempegod oppskrift
Mine så fantastiske ut i ovnen, men klappet også sammen når de hadde kjølt seg. Skal prøve litt mer mel neste gang og steke de et minutt og to til

Mine ble helt perfekte! Jeg brukte en anelse mer hvetemel i vaniljerøra, reduserte litt på vaniljesukkeret og brukte istedet litt vaniljeekstrakt for en mer ekte vaniljesmak. Dobbel oppskrift gav 22 muffins av vanlig størrelse, i papirformer satt i muffinsbrett av silikon. De var fortsatt rå etter 20 minutter, steketiden ble til slutt 26 minutter i min ovn. Tok de umiddelbart ut av brettene for avkjøling på rist. Ingen kollapset under avkjøling. Disse skal få en dott sjokoladesmørkrem og litt passende pynt på toppen før de serveres i barneselskap.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift