Ultimate Chocolate Crazy Cake


Mad about Chocolate Crazy Cake!

Mad about U!

 

 

Crazy Cake er en berømt, amerikansk sjokoladekake som lages uten egg og meieriprodukter. Jeg har tidligere testet den ut i ulike varianter, se Crazy Cake (rund sjokoladekake) og Crazy Devil Chocolate Cake (langpannekake med melisdryss), Crazy Chocolate Cake (langpannekake med sjokoladekrem).
 

Her har jeg rett og slett laget dobbelt opp med Crazy Cake!

En lettlaget og supergod sjokoladekake - perfekt til helgekosen!

 

 

Ingredienser:

Sjokoladekakebunner:
♥ 4 dl sukker
♥ 6 dl hvetemel
♥ 6 ss kakao
♥ 2 ts natron
♥ 4 dl vann
♥ 12 ss matolje
♥ 2 ts vaniljeessens eller -ekstrakt
♥ 2 ts eddik (7%)

Sjokoladekrem:
♥ 300 g smør (se tips)
♥ 6 ss kakao
♥ 7,5 dl melis

 

Fremgangsmåte:

Bland de tørre ingrediensene sammen i en bakebolle. Bland sammen vann, olje, vaniljeessens og eddik i en annen bolle. Ha det flytende oppi bollen med det tørre, og rør deigen raskt sammen.

Fordel deigen i to små, runde kakeformer (20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.

Stek kakebunnene midt i ovnen ved 180°C i ca 30 min. Avkjøl kakene i formen. Løsne kakene fra formen med en skarp kniv, ta dem ut av formen og fjern bakepapiret.

Til sjokoladekremen piskes mykt smør sammen med kakao og melis til sjokoladekremen blir luftig og kremete.

Fordel ca 2/3 av sjokoladekremen mellom de avkjølte kakebunnen og fordel resten av sjokoladekremen over hele kaken i et jevnt lag.

 

 

Tips:

♥ Det høres rart ut med eddik i en kake, men eddiken er nødvendig for at kaken skal få den rette konsistensen. Kaken smaker ABSOLUTT IKKE av eddik når den er stekt!

♥ Merk at sjokoladekremen inneholder smør. Dersom du vil lage en kake helt uten melkeprodukter, må du altså droppe sjokoladekremen og erstatte den med for eksempel en marengskrem, eller bruke spesialsmør beregnet på melkeallergikere/veganere.

♥ Kaken holder seg myk og saftig i mange dager og er også fin å fryse.

 

 

NÅ er jeg klar for HELG!  Icon e biggrin 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥

 

 

Ultimate Chocolate Crazy Cake
Ingredienser

Sjokoladekakebunner:
♥ 4 dl sukker
♥ 6 dl hvetemel
♥ 6 ss kakao
♥ 2 ts natron
♥ 4 dl vann
♥ 12 ss matolje
♥ 2 ts vaniljeessens eller -ekstrakt
♥ 2 ts eddik (7%)

Sjokoladekrem:
♥ 300 g smør (se tips)
♥ 6 ss kakao
♥ 7,5 dl melis

Fremgangsmåte

Bland de tørre ingrediensene sammen i en bakebolle. Bland sammen vann, olje, vaniljeessens og eddik i en annen bolle. Ha det flytende oppi bollen med det tørre, og rør deigen raskt sammen.

Fordel deigen i to små, runde kakeformer (20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.

Stek kakebunnene midt i ovnen ved 180°C i ca 30 min. Avkjøl kakene i formen. Løsne kakene fra formen med en skarp kniv, ta dem ut av formen og fjern bakepapiret.

Til sjokoladekremen piskes mykt smør sammen med kakao og melis til sjokoladekremen blir luftig og kremete.

Fordel ca 2/3 av sjokoladekremen mellom kakebunnen og fordel resten av sjokoladekremen over hele kaken i et jevnt lag.

Tips

♥ Det høres rart ut med eddik i en kake, men eddiken er nødvendig for at kaken skal få den rette konsistensen. Kaken smaker ABSOLUTT IKKE av eddik når den er stekt!

♥ Merk at sjokoladekremen inneholder smør. Dersom du vil lage en kake helt uten melkeprodukter, må du altså droppe sjokoladekremen eller bruke en marengskrem eller spesialsmør beregnet på melkeallergikere/veganere.

♥ Kaken holder seg myk og saftig i mange dager og er også fin å fryse.

53 kommentarer

Hei:) Hvordan kan jeg lage denne med glutenfritt mel? Er ikke så flink med det melet enda, er så forferdelig å bake og lage mat med, he he:) Har brukt mange av oppskriftene herfra (med gluten) og både jeg og gjestene mine har vært super fornøyde :) lykke til med den nye boka di!
Hilsen Valentina, som elsker matlaging og baking

Hei.
Eg har akkuart laga denne kaka i ein form, eg endte opp med å ha den på 180C i 50 minutter, så skurdde eg opp til 200C medan kaka var i ovnen og lot den stå ca 10 minutt til. Sjekka akkurat med pinne og den ser ut til å være gjennomsteikt.

Hej. Jeg har to spørgsmål. Hvis kagen laves dagen før, sætter du den da på køl eller lader du den stå fremme? Hvordan får du sjokoladekremen så skinnende? :)

Tak for svar og en fantastisk side! :)

Hei! Denne ser bare helt fantastisk god ut! Må prøves :) Bruker du klar eller brun eddik? :)

Denne kaken var magisk! Brukte blank eddik , og jeg stekte den i 1 form. Ble en time i ovnen med bakepapir på toppen sånn at kaken ikke ble så brent på toppen.
Jeg fikk ikke glasuren fin og shiny da men. Sinnsykt god var den ihvertfall :-D

Hei! Gleder meg til å prøve denne. Kan du anbefale en god kakao til baking? Syns aldri sjokoladekakene mine, som inneholder kakao og ikke sjokolade, blir noe gode.

Eddiken brukes kanskje ført og fremst for at natron skal ha noe surt å reagere på, vil jeg tro. Hjortesalt og natron trenger surt, mens bakepulver, som også er basert på natron, har iblandet en surhetsgrad som får natronen til å reagere. Men eddiken har virkning på konsistensen når man f.eks baker marengsbunn.

Hei! Stusser litt over at det ikke er noe saltsmak i røra, siden olje brukes isteden for smør. Røra kjentes litt emmen ut men kaka er ikke ferdig enda, håper ikke den blir tam.

Denne kaken har jeg laget 3-4 ganger på en måned etter jeg fant oppskriften, den er rett og slett fantastisk god, også for de som ikke er videre glad i sjokoladekake! Passer også fint i liten langpanne. Perfekt til å ta med i barnehage og på skole ettersom det er uten egg og melk. (Men er det allergikere der, så lag gjerne noe annet enn smørkrem!)

Hei. hadde bare ei form me 20 så eg prøver i ein to gang håpe d går fint??? eg har aldri go luck me kaker så eg håper at eg skal få til denna kakå =) såg så god ut !!

Hei :)
Søkte på nettet etter en ny fristende kakeoppskrift å finne av typen sjokolade kake.
Datt innom her og så denne fristende kaken avbildet,leste så gjennom kommentarene og satte i gang å bake to stykker.
En til meg selv og en til å overraske med på jobb.
Var spennende å prøve en ny kakeoppskrift,og denne falt i god smak.
Kjempegod konsistens,og en fin balanse mellom søtt og bittert,lyst og mørkt.
God opplevele både kald og romtemperet.
Anbefales!! :) <3 Mmmm! Tusen takk for deling! :)

Hei jeg skal lage denne kaken i kokkekamp neste uke og lurer bare på om noen har smakt det og syntes det var godet fordi det ser veldig god ut

Super kake, kjapp å lage - og like god varm som kald. Lagde denne til en spillkveld en gang med hvor vi var 6 personer. Det var bokstavlig talt 1-2-tomt!! Ville bare tipse andre tom at det er fullt mulig å lage hele sulamitten i en form og så bare dele bunnen i to etterpå, det har iallfall vært vellykka her - hver gang.

Hei! Hvilken diameter kakeform brukte du da du stekte hele kaken i ett? Jeg har kun en form som er 23cm i diameter og lurer på om jeg kan ta alt i den og så eventuelt dele kaken? Hvordan gjør man med steking? :) Håper på raskt svar, bursdagsfeiring her i morgen!

Hei. Ønsker å bake denne kaken i en 26 form, hvordan tilpasser jeg indigrensene til det ? Den så saftig og god ut :)

Prøvde å lage denne nettopp i en omgang (22cm form) :) Det fungerer, men jeg måtte skjære bort alle kantene og toppen, da det ble litt i overkant stekt, og smakte ikke spesielt godt.. Stekte på 160 grader i 50 minutter og skrudde opp de siste 10 minuttene til litt under 200. Når jeg hadde trimmet bort det ytterste laget var resten kjempegod! Ikke alt for søt, noe kremen tar seg av :)

Hei! Kan jeg bruke vaniljesukker istedenfor vaniljeessens?

Så kjempe god ut på bildene, men dessverre ingen god smak (litt "melete"). For mye smør smak i glasuren også, dessverre

Laget denne i helgen, den ble svært god. Jeg brukte antall skjeer iht oppskrift med regia kakaopulver, men ser at jeg nok kunne gått ned 2 spiseskjeer.. den ble veldig sterk i sjokoladesmaken. :) Men ellers fantastisk.

Dette er noe av det jævligste jeg har smakt, alt gikk til helvete. Kakebunnen ble nesten like tynn som en pannekake. Anbefales absolutt ikke.

Hvis kakebunnen ble nesten like tynn som en pannekake så er det nok noe du har gjort feil her. Dumt å "absolutt ikke anbefale" oppskriften når du egentlig ikke har smakt hvordan kaken egentlig skal smake. Jeg har lagd kaken flere ganger og anbefaler den på det sterkeste! Den er veldig mektig da, men himla god :D Takk for oppskriften Kristine! :D

Hei, er det bare å bruke hvilken som helst smør? eller mener du margarin? jeg får liksom ikke trykket meg inn til "se tips"

Jeg håper virkelig du kan svare på spørsmål jeg har nå laget denne kaken noen ganger og synes den er super god og anbefaler den, men det jeg lurer på er hvordan får du sjokoladekremen så mørk? Min blir alltid veldig lys så jeg lurer på hva jeg da gjør feil?

Kaken smakte ikkje så veldig godt, men glasuren var fantastisk! Kanskje eg tok for mykje eddik eller vaniljeessens?

Hei... jeg skal lage denne kaken i dag, og synes at d hørtes it som litt mye med 2 Ts vaniljeessense! Så lurte på om jeg kunne fått et svar raskt om d er rett

Denne kaken er fantastisk god!! Alle jeg har servert den til elsker den! Guttene mine vil nå bare ha denne kaken! Hvis den ble tynn som noen skriver her så har du brukt for stor form.
Super saftig, anbefaler å lage den dagen i forveien slik at den får satt seg litt. Nesten for saftig samme dag. Personlig liker jeg ikke smørkrem, men har erstattet den med ganache.

Denne er veldig god! For å få den smørfri/vegansk/laktosefri så anbefaler jeg å lage glassuren med tilsvarende mengde (i gram) smakløs kokkosolje, den blir veldig god, om ikke bedre. Neutral taste står det på glasset, man får det på normal/kiwi etc.

Er det noen som har tips til sukkererstatning for ei som ikke skal ha sukker, honning, melis eller sirup? Jeg er usikker på om det fungerer med sukrin - forøvrig må kaken også være gluten og laktose fri - men det har jeg funnet ut av.

Utrolig enkel og god kake! Røres sammen på null komma niks, og ble saftig og nydelig. Men, steketiden var helt på bærtur, jeg måtte steike nesten 15 min lengre enn oppskriften sa. Smørkremen var også i overkant heftig, det ble veldig, veldig kvalmende med SÅ mye søtt. Selv om jeg blandet inn en god slump sterk kaffe for å nøytralisere det søte litt. Så neste gang skal jeg lage en annen krem på, denne var bare for drøy.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift