Scones


​Dette er kjempegode "Scones" som smaker akkurat som de du får kjøpt på caféer og konditorier! 

Oppskriften gir 12 stk.

Scones
Ingredienser

500 g hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts kardemomme
150 g sukker
125 g smør
75 g rosiner
1 egg
2 dl kefir

Fremgangsmåte

Bland sammen hvetemel, bakepulver, kardemomme og sukker. Smuldre i smøret. Ha i rosinene. Visp sammen egg og kefir og tilsett. Arbeid deigen raskt sammen.

Del deigen i 12 emner og form firkantede scones. Sett dem på stekeplate dekket med bakepapir og stek dem midt i ovnen ved 210°C i ca 20 min til de er gyldne.

Tips

Scones smaker aller best samme dag, men de er også kjempefine å fryse!

Allergier og preferanser

10 kommentarer

Ja som sagt så prøvde jeg meg på disse,men til ingen lykke. Jeg gjorde alt som det sto. Så jeg skjønner ikke hva feil jeg gjorde.

Dette er verdens beste scones. Jeg har sikkert laget 1000 stk uten å lyge. De er faktisk bedre enn de jeg får i England. Tusen takk for denne supre oppskriften

Beste sconsene jeg har smakt siden jeg bodde i England. Har prøvd mange oppskrifter men disse ble helt utrolig gode.

Hei.
Veldig gode scones :-D
Hvis jeg skal doble oppskriften, skal jeg da doble bakepulvermengden også?

Nydelige Scones. De er søte så de egner seg best alene. Bakte uten nøtter og rosiner, Men det skal jeg ta med neste gang.

Brukte 2 dl lett rømme, 4 dl med havregryn og 1 dl med kulturmelk isteden for 2 dl. De smakte fortreffelig. Veldig gode scones.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift