Eplekake fra Hadeland


"Eplekake fra Hadeland" er en nydelig eplekake, som blant annet har fått sitt særpreg av at kakedeigen innholder sammalt hvetemel. Kaken pyntes med epleskiver og drysses med kanel og sukker.

Oppskriften passer til stor langpanne.

Eplekake fra Hadeland
Ingredienser

250 g smør
5 dl sukker
3 store egg
7 dl hvetemel
3 dl fin sammalt hvete
5 ts bakepulver
3,5 dl melk

Fyll:
10-12 epler
1 ss kanel
4 ss sukker

Fremgangsmåte

Pisk romtemperert smør sammen med sukker til du får en luftig smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen. Sikt sammen hvetemel og bakepulver. Bland dette inn i deigen sammen sammalt hvetemel og melken.

Fordel deigen jevnt utover i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stikk epleskiver tett i tett ned i deigen. Dryss over kanel og sukker.

Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i ca 40 min (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken helt i formen. Ta kaken forsiktig ut av formen og fjern bakepapiret. Del kaken opp i passe store firkanter.

Tips

"Eplekake fra Hadeland" er kjempefin å fryse ned i porsjonsstykker.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

1 kommentar

Kremt, er du sikker på at det skal være 5 tsk med bakepulver ?? Hmmm min vokste litt mye utover ... :-)

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift