Rabarbrakake med vaniljekrem og smuldretopp


Rabarbrasesongen er her og det er tid for å lage deilige rabarbrakaker

Denne her er blant de beste jeg har laget og består av myk kakebunn som dekkes med rabarbra, vaniljekrem og smuldredeig.

 

 

Kjempelekker kake! 

 

 

Ingredienser:

Kakebunn:
♥ 200 g smør
♥ 200 g sukker
♥ 3 egg
♥ 1 ts bakepulver
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 250 g hvetemel

Fyll:
♥ 200 g rabarbra (renset vekt)
♥ 5 dl vaniljekrem (se tips)

Smuldredeig:
♥ 100 g hvetemel
♥ 100 g sukker
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 100 g smør

Pynt:
♥ 2 ss perlesukker

 

Fremgangsmåte: 

Pisk mykt smør og sukker til en luftig smørkrem. Tilsett ett egg om gangen og pisk godt mellom hvert egg. Sikt bakepulver, vaniljesukker og mel sammen og vend dette inn i deigen.

Del den rensede rabarbraen i små terninger (ca 1 cm). 

Finn frem vaniljekremen.

Lag smuldredeigen ved å ha mel, sukker og vaniljesukker i en food processor sammen med mykt smør. Kjør blandingen sammen.

Ha kakedeigen jevnt utover i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.

Fordel over halvparten av rabarbraterningene og trykk de lett ned i deigen.

Ha over vaniljekremen.

Dryss resten av rabarbraterningene over vaniljekremen. 

Fordel over smuldredeigen.

Dryss over perlesukker.

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca. 1 time og 15 minutter, til kaken er gyllen på overflaten og gjennomstekt. 

 

 

Avkjøl kaken en stund i formen til den er kald, før den forsiktig flyttes over på et fat. 

 

 

Deilig rabarbrakake med vaniljekremfyll! 

 

 

 

Tips:

♥ Du kan bruke ferdigkjøpt vaniljekrem eller hjemmelaget vaniljekrem i kaken. Hvis du bruker hjemmelaget, bør den avkjøles helt før den brukes. 

♥ Pass på at du steker kaken lenge nok til at den er gjennomstekt, men ikke for lenge så den blir tørr. Kaken trenger nokså lang steketid for å bli gjennomstekt på grunn av rabarbrabitene og vaniljekremen inni kaken. Du kan dekke over kaken med et stykke bakepapir på slutten av steketiden hvis du synes kaken blir for mørk på toppen.

♥ Denne kaken trenger ikke særlig tilbehør på grunn av vaniljekrem inni kaken, men du kan gjerne servere vaniljeis eller pisket krem som tilbehør allikevel. Smile 

♥ Kaken oppbevares kjølig og godt innpakket i plast så den ikke blir tørr. Den kan fryses.

♥ Se også Blåbærkake med vaniljekrem og smuldretopp

 

 

 

Håper du fikk lyst til å bake denne nydelige rabarbrakaken, du også. Smile  

 


  Yum  Yum  Yum  

 

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 
 

 

Rabarbrakake med vaniljekrem og smuldretopp
Ingredienser

Kakebunn:
♥ 200 g smør
♥ 200 g sukker
♥ 3 egg
♥ 1 ts bakepulver
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 250 g hvetemel

Fyll:
♥ 200 g rabarbra (renset vekt)
♥ 5 dl vaniljekrem (se tips)

Smuldredeig:
♥ 100 g hvetemel
♥ 100 g sukker
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 100 g smør

Pynt:
♥ 2 ss perlesukker

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør og sukker til en luftig smørkrem. Tilsett ett egg om gangen og pisk godt mellom hvert egg. Sikt bakepulver, vaniljesukker og mel sammen og vend dette inn i deigen.

Del den rensede rabarbraen i små terninger (ca 1 cm). 

Finn frem vaniljekremen.

Lag smuldredeigen ved å ha mel, sukker og vaniljesukker i en food processor sammen med mykt smør. Kjør blandingen sammen.

Ha kakedeigen jevnt utover i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.

Fordel over halvparten av rabarbraterningene og trykk de lett ned i deigen.

Ha over vaniljekremen.

Dryss resten av rabarbraterningene over vaniljekremen. 

Fordel over smuldredeigen.

Dryss over perlesukker.

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca. 1 time og 15 minutter, til kaken er gyllen på overflaten og gjennomstekt. Avkjøl kaken en stund i formen til den er kald, før den forsiktig flyttes over på et fat. 

Tips

♥ Du kan bruke ferdigkjøpt vaniljekrem eller hjemmelaget vaniljekrem i kaken. Hvis du bruker hjemmelaget, bør den avkjøles helt før den brukes. 

♥ Pass på at du steker kaken lenge nok til at den er gjennomstekt, men ikke for lenge så den blir tørr. Kaken trenger nokså lang steketid for å bli gjennomstekt på grunn av rabarbrabitene og vaniljekremen inni kaken. Du kan dekke over kaken med et stykke bakepapir på slutten av steketiden hvis du synes kaken blir for mørk på toppen.

♥ Denne kaken trenger ikke særlig tilbehør på grunn av vaniljekrem inni kaken, men du kan gjerne servere vaniljeis eller pisket krem som tilbehør allikevel.

♥ Kaken oppbevares kjølig og godt innpakket i plast så den ikke blir tørr. Den kan fryses.

♥ Se også Blåbærkake med vaniljekrem og smuldretopp

Kakekategori
Allergier og preferanser

14 kommentarer

Denne kaken så kjempefristende ut! Den må jeg prøve. Men jeg forstod ikke oppskriften helt. Det står at man skal ha halvparten av kakedeigen i formen først, men jeg kan ikke se at det står noe om hva man skal gjøre med den andre halvparten?

Heisann. Denne så så fristende ut at jeg dro sporenstreks ut på rabarbrajakt. Den står i ovnen nå. Brukte en helt vanlig kakeform. Er ikke de 24 cm? Uansett så gikk det fint og nå ser jeg at den hever seg fint og det begynner å dufte... spent på resultatet

Som svar på av Anne Prestbakmo (ikke bekreftet)

Ja, jeg brukte rund form som er 24 cm og det gikk helt fint, men kaken får litt høyde. Håper du ble fornøyd med resultatet! :-)

Hei, det spørs hva du mener med en mindre langpanne. En liten langpanne som er 20 x 30 er større enn en rund form på 24 cm, så da blir kaken lavere og du trenger kortere steketid.

Hei! Denne kaken så aldeles nydelig ut! Jeg kan tenke meg at den er ekstra god, dersom den serveres varm/lun! Tror du at det er mulig å lage den dagen før servering, for deretter å varme den litt - enten stekeovn med folie over, eller i micro?

Jeg bakte denne kaken med epler i stedet for rabarbra. Den ble ikke helt som forventet da det ble 5/6 deler kakebunn med litt vaniljekrem og crumble på toppen. Eplene forsvant helt :-p

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift