Gulrotkake i langpanne


Her har du oppskriften på en enkel, stor og DEILIG gulrotkake dekket med masse, nydelig ostekrem!

 

 

Oppskriften er beregnet på stor langpanne.

 

Ingredienser:

♥ 6 dl sukker
♥ 4,5 dl matolje 
♥ 6 egg
♥ 7,5 dl hvetemel
♥ 3 ts natron
♥ 3 ts bakepulver
♥ 3 ts kanel
♥ 750 g skrelt gulrot 

Glasur:
♥ 250 g smør
♥ 400 g kremost 
♥ 500 g melis
♥ 3 ts vaniljesukker


Fremgangsmåte:

Visp sammen sukker og olje i en stor bakebolle. Pisk inn eggene (for hånd eller bruk elektrisk misker) til blandingen blir tykk og lys. Sikt sammen hvetemel, natron, bakepulver og kanel. Bland i til en jevn deig. Riv gulrøttene fint og rør inn i deigen til slutt.

Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30 x 40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca 40 minutter. Avkjøl kaken i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.

Rør sammen smør og litt melis til smørkrem. Tilsett kremost, vaniljesukker og resten av melisen og pisk ostekremen jevn.

Bre ostekremen i et tykt lag over kaken. Lag gjerne riflete mønster i ostekremen med en gaffel.

 

 

Del kaken i passe store firkanter.

 

 

Denne gulrotkake er så god! 

 

 

Mmmm.... 

 

 

Tips:

♥ 750 g skrelt og renset gulrot tilsvarer ca 1 kg med urensede gulrøtter.

♥ Er du ikke fullt så glad i ostekrem, kan du halvere oppskriften på glasuren.

♥ Kaken er kjempefin å fryse, også med ostekrem. Ostekremen gjør kaken litt klissete med det samme. Jeg pleier å dele kaken forsiktig i biter og så sette kakestykkene i kjøleskapet til ostekremen har stivnet noe. Så har jeg stykkene forsiktig i en fryseboks (ikke oppå hverandre) eller i fryseposer. Når kaken er frossen kan du stable kakestykkene oppå hverandre som du ønsker.

 

ENJOY!  ♥

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Gulrotkake i langpanne
Ingredienser

6 dl sukker
4,5 dl matolje
6 egg
7,5 dl hvetemel
3 ts natron
3 ts bakepulver
3 ts kanel
750 g skrelt gulrot

Glasur:
250 g smør
400 g kremost (f.eks. 2 pk Philadelfia)
500 g melis
3 ts vaniljesukker

Fremgangsmåte

Visp sammen sukker og olje i en stor bakebolle. Pisk inn eggene (for hånd eller bruk elektrisk misker) til blandingen blir tykk og lys. Sikt sammen hvetemel, natron, bakepulver og kanel. Bland i til en jevn deig. Riv gulrøttene fint og rør inn i deigen til slutt.

Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30X40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca 40 min. Avkjøl kaken i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.

Rør sammen smør og litt melis til smørkrem. Tilsett kremost, vaniljesukker og resten av melisen og pisk ostekremen jevn. Bre ostekremen i et tykt lag over kaken. Lag gjerne riflete mønster i ostekremen med en gaffel. Del kaken i passe store firkanter.

Tips

750 g skrelt og renset gulrot tilsvarer ca 1 kg med urensede gulrøtter.

Er du ikke fullt så glad i ostekrem, kan du halvere oppskriften på glasuren.

Kaken er kjempefin å fryse, også med ostekrem. Ostekremen gjør kaken litt klissete med det samme. Jeg pleier å dele kaken forsiktig i biter og så sette kakestykkene i kjøleskapet til ostekremen har stivnet noe. Så har jeg stykkene forsiktig i en fryseboks (ikke oppå hverandre) eller i fryseposer. Når kaken er frossen kan du stable kakestykkene oppå hverandre som du ønsker.

303 kommentarer

Jeg bakte kaken din med elevene mine til en avslutting på skolen, den ble en stor favoritt.
Men er det mulig og lage en gulerle kake glutenfri??

Jeg bakte kaken din med elevene mine til en avslutting på skolen, den ble en stor favoritt.
Men er det mulig og lage en gulerle kake glutenfri??

Kjempe god kake, saftig og fin. jeg har bakt denne kaka flere ganger. Nesten alle som har smakt denne spør om oppskriften, mvh frida

Hei, Hvor lenge kan denne kaken oppbevares i kjøleskap? Har laget den en gang tidligere og skal lage den igjen til Dåpen til lillemann. Må planlegge i forhold til alt annet som skal gjøre, hehe :)

Marte

Hei, jeg lagde kaken din idag og den ble kjempegod. Men jeg har alltid et problem når jeg lager kaker.. De blåser seg opp i ovnen som de skal ettersom de steker, men når jeg tar den ut etter full steketid så kollapser de i midten. Det gjorde også denne kaken. Virker ikke som de blir ordentlig stekt i midten. Hva gjør jeg feil?

Søstern min hadde samme problem en stund til hu sjekket dato på bakepulveret. Det hadde gått ut på dato. Er jo ikke sikkert det er samme hos deg, men ett godt tips i alle fall. Har du prøvd å steke den nederst i ovnen?

Fyysj. Verste gulrotkake eg har laget, hvilken ide er det å bytte ut smør med olje.... og 250 g smør i kremen.... den ble flytende smørje. Kunne kanskje stått tips om å ha i smøret til slutt i tilfelle det ble for flytende. Æsj og fy så mye mat som må kastes nå :(

Hei

Jeg har bakt kaka de mange ganger og alltid fått supergod kake. Aldri hatt ett eneste problem og får mye skryt.

I dag har jeg byttet ut hvetemel med glutenfritt kakemix og nå flyter det over i langpanna. Hva har skjedd? Tok jeg for mye (møllers tran) natron og bakepulver ved en feil tro?

Hmm...

Hjelp... Dette er en nydelig kake. Men kan jeg lage den og ha sukkepasta oppå? Har en gutt som elsker denne kaka. Men vil lage en figurkake til bursdagen hans. Så er kunne for utseendes skyld.

Har bakt denne flere ganger med stor suksess, den har vært med både på jobb, på skole og til bursdag. Jeg pleier å ha i minst 1ts malt nellik i tillegg til kanel, evt bytte ut 1ts kanel med 1 ts nellik. Det gir nydelig kryddersmak som passer godt til gulrot og ostekrem, og nellik gir veldig fin farge på selve kaken :-)

TRENGER SVAR FORT!

Går det greit å bruke Soft Flora lett til glasuren? Blir det godt, liksom? Har ikke meierismør i hus..

Serverte kaka på jobb i dag, og fikk masse skryt.
Det er ei enkel og grei kake å lage, og den smaker alltid godt. Har også sett og smakt den med glutenfri mel, da er den like god

Fikk smake denne kaken i et selskap, og har nå ¨bakt den selv et par ganger, og jeg bare elsker den!!
Jeg har fått i oppdrag å lage en kake som både er glutenfri og laktosefri og ville samtidig lage denne kaken!
Så jeg byttet ut hvetemel med toro fin bakemix og brukte laktosefri philadelphia ost.
Det fungerte helt fint og smaken ble akkurat det samme! Eneste forskjellen er at kaken kanskje smuldret litt lettere opp, men ellers var den helt super! :D
igjen- jeg elsker denne kaken! :D

Bruker selv Jyttemel når jeg baker glutenfritt, og merker ingen forskjell.
Har nå bakt den X antall ganger og tatt med på jobb, og alle skryter hemningsløst :-)
Begynner til og med å få bestilling til selskaper.

Denne er virkelig god . Og jeg har lagd den mange ganger. Jeg pleier å smelte 2 plater med hvit sjokolade med litt delfia fett som jeg tilsetter i kremen. En liten prikk over I

Hei. Jeg tenkte jeg skulle prøve å lage denne. Jeg er i utlandet og ser av google translate at natron og bakepulver betyr det samme her. Jeg lurer derfor på om det er mulig å kutte ut natron og heller ta dobbel mengde bakepulver?

Lagde kaken to dager før servering, det gikk veldig fint, den ble så saftig og fin. Lagde smørkremen samme dag, og passet på at både smør og philadelphiaosten var romtemperert. Tidligere har jeg fått smørklumper i kremen, men denne gangen ble kremen fløyelsmyk. Høstet mye ros for kaken, ei sa til og med at det var den beste gulrotkaka hun hadde smakt noen gang :)

Har veldig lyst og bake denne kaken men ønsker og lage den i en rund form, bleknet senke ned på noe av ingredienserne?
Og vil det gå og bruke en melkefri kremost? Bør jeg da legge til noe?

Fantatisk kake! laga denne mange ganger, jeg bruker og ha bittelitt kardemomme og nellik i kaka i tilegg til kanel. gir sinnsykt god smak hvis man liker den litt krydret! :D
også lager jeg min egen krokan som jeg pleier og strø på ostekremen rett innen servering! smaker fantatisk :D tusentakk for god oppskrift.

Hei! Først må jeg si at denne kaken er helt nydelig! Det andre er er spørsmål. Jeg har fått i oppgave å lage en gulerotkake i en rund kakeform på 30 cm i diameter. Jeg har lurt på om denne oppskriften kan brukes, eller om jeg må kutte ned på røren? I så fall lurer jeg på om steketiden blir den samme? :)

Hei.

Denne kaken var helt himmelsk! :D Hvordan blir den hvis jeg ønsker muffins istedenfor å lage den i langpanne? :) Skal lages før vi drar på ferie.

Herlig kake - la til ca 100gr grovhakket hasselnoett (liker noe crunch i kaker :-) ) og skall og saft av 2 lime i glasuren! Hadde med paa jobb imorges I Afrika hvor jeg jobber for tiden, og den forsvant i loepet av minutter.... jeg har lovet paa tro og aere aa gjoere dette igjen !!

Hei :)
Jeg lurer på om jeg kan bruke en langpanne som er ca 25x38 cm på denne oppskriften, hvordan blir det da med bake tid? Jeg har bakt denne på stor langpanne en gang før kake ble litt lav synes jeg. Tusen takk for mange fine oppskriftene du har gitt oss, er kjempe takknemlig for!!

Jeg minker litt på det glutenfrie melet i forhold til vanlig hvetemel. Bruker ca 6 dl semper mix.
Synes den faktisk smake bedre glutenfri.

Hei!

Jeg laget denne både med en pose søt glutenfri melblanding og resten (2 dl) glutenfritt havregryn og det ble stor suksess!

Lagde kaken med glutenfritt Semper mix mel. Sammen mengde som i oppskrift. Stekte den litt lenger, for var ikke nok med 40 min. Saftig og god kake.

Hei! Jeg bakte denne fristende kaken i dag og det lovet godt da kaken var veldig pen å se til da den kom ut av ovnen. Jeg ble dessverre skuffet da kaken hadde en utrolig beisk såpeaktig ettersmak. Jeg ser at det må skyldes natronet som er i oppskriften iom at det ikke er noen syre i kaken som natronet kan reagere med. Dvs kjemien har skylda. Måtte google litt og endte opp med at det må være forklaringen. Tror det ville blitt en bra kake uten natronet Siden kremen allerede også står klar, og besøk er på vei, må jeg nå bake meg en ny porsjon men nå UTEN NATRON så får vi se om det blir en smaksmessig suksess denne gang. Mvh Kristin

Hei! Takk for oppskrift. Fantastisk kake! Jeg brukte halv parten av sukker og det gikk veldig bra.

Verdens beste gulerotkake, men kremen min blir veldig flytende og det hjelper ikke med mer melis i, hva gjør jeg galt? Har brukt meierismør - bør jeg bruke annet smør?

Hei Ann Kristin.
Jeg kunne ikke se at du hadde fått svar ang smør til osten. Jeg har brukt både margarin og meierismør, begge fungerer fint. Meierismør gir en fyldigere smak, om det er viktig for deg!
Hilsen Hanne

Hei!
Min erfaring (og jeg har bakt den maaange ganger) er at den kan stå lenge så lenge den står kjølig. Tar den frem litt før den skal serveres slik at den ikke er så kald når jeg serverer. Men da kan du bare skjære stykker av den kalde slik at ikke hele kaken står fremme gang på gang. Men den kan holde opptil en liten ukes tid!

Evita

Som svar på av Evita (ikke bekreftet)

Blir nesten bedre jo lengre den står, så jeg baker den alltid minst dagen før den skal serveres ;)

Hei, kaken var rett og slett elsk, men kakebunnen følte jeg ble litt deigette, men samtidig saftig. er det meningen? eller har jeg kanskje stekt den for lite.

Denne gulrotkaka er klar favoritt her og mange synes den e fantastisk. Vi lager den i glutenfri variant m semper, kutter sukkermengden til 4-4,5 dl og tilsetter hakket sjokolade som bare e helmax. Flere som har smakt nekter for den kan være glutenfri da den smake så godt. Takk for lettvint og nydeli oppskrift

Veldig god kake! Har bakt den mange ganger. Men jeg bruker bare litt over halvparten av melisen i glasuren, og bruker Philadelfia light. Da blir ikke glasuren like søt, men litt syrlig, noe som passer kaka veldig bra.

Hei, hvor mye krem kommer ut av denne? Om man skal spørre ut for å lage dekor bør man dobble kremen da?

Her har jeg et lite kjemispørsmål.

Jeg har alltid lært meg at natron brukes i oppskrifter som inneholder syre (som f.eks kulturmelk eller rømme). Denne kaken inneholder ikke syre (med mindre gulrot er syrlig). Vil det da være hensiktsmessig å bytte ut natron med bakepulver i stedet (Vet at jeg i såfall må øke mengden)? Er ikke så glad i bismaken som kan komme fra natron. Noen som har erfaring med dette?

Hei!
Først ville jeg bare si tusen takk for en suuper god oppskrift!
Alle jeg lager den til elsker den!

Jeg lurte på én ting. Oljen som skal brukes. Anbefaler du at det er ren f.eks.rapsolje, solsikkeolje?
Eller kan det være blandet raps/solsikke-olje? Hva gir best smak?:-)

Hei!
Kjempe god kake, men jeg lurer på en ting.
Denne kaken blir alltid svidd i bånn, har prøvd flere varianter. I muffinsformer, langpanne og springform. Skjønner ikke hva jeg gjør galt, den blir kølsvart.

Jeg lagte denne til babyshower, i langpanne, men skar ut 3 sirkler og stablet kaken med kremen imellom og utpå, og frøs den da det måtte til for at timeplanen skulle funke, og herre Jeremaiah for en kake! Stor suksess, mega saftig!
Anbefales på det sterkeste!

Denne kaken er alltid en saftig favoritt og gir garantert gode tilbakemeldinger.
Jeg lager litt mindre porsjon krem og bruker da 2 pk Tine Naturell kremost, 150 g smør, 250-300 gram melis, 1 ts vaniljesukker, men har også i litt limesaft i frostingen.

Hei, tenkte å lage gulrotkake men ønsker å lage i rund kakeform, går det fint med denne oppskriften?? :-)

Denne kaken er en absolutt favoritt! Jeg lager den oftest når jeg skal i bursdag, o.l. da den metter mange, får alltid mye skryt for denne! :-)

Har laga denne kaka i dag. Sikkert minst 10. gang eg lagar den. Den blir alltid like god! Beste gulrotkaka som fins. Veldig populær hos familien også.

Supergod kake! Tok den med i barnehageavslutning, og fikk spørsmål om å lage den som to etasjes bryllupskake om en uke! Jeg har aldri laget to etasjes kake før, tror du det går bra med denne oppskriften?

Denne ble utrolig god!! Tusen takk for oppskriften! Den ble stor, saftig og med masse smørkrem! Nydelig!

Oh lord - dette er tidenes beste gulrotkake. Har sluttet og prøve ut andre gulrotkaker etter jeg oppdaget denne. Blir alltid bedt om oppskriften når jeg lager den til festlige lag - og da gir jeg lenka til siden din.

Ett spørsmål: kaken står nå og avkjøles. Jeg skal ta den med på jobb til lunsj i morgen - går det greit å smøre på kremen i kveld eller må jeg vente til i morgen?

På forhånd takk!

Mitt beste tips er å bruke 3 beger Snøfrisk Naturell og 3 ss fersk lime/sitronsaft i glasuren, og kanskje litt mindre melis.
I kakedeigen bytter jeg ut 2,5 dl olje med 2,5 dl smeltet smør (ikke margarin!), og reduserer til 4 dl sukker. Kaka er søt nok uansett =).

Kaken er en sikker vinner over alt jeg serverer =).

Nydelig!!! Vi synes ostekremen blir enda bedre med mer filadelfiaost og mindre melis og smør (ca. 150g smør, 300g melis og 600g filadelfiaost). Vi deler kaken og har ostekrem i midten også (dvs. dobbel porsjon ostekrem). Det går fint å dele en kake på 30*40cm hvis man bruker en kakedelerstreng. Så sniker vi inn ett lag bakepapir mellom lagene, og med to par hender og en bred stekespade går det bra å flytte det øverste laget over på et fat eller tilbake i formen.

En utrolig deilig kake som jeg garantert kommer til å lage flere ganger! Alle bursdagsgjestene elsket den!

Helt fantastisk god kake! Bakt denne flere ganger og fått høre av flere at det er den beste kaken de har smakt. Bare helt nydelig!!

Hei! Denne var helt nydelig. Fikk kjempe skryt fra naboen. Lurer bare på om jeg kan bruke jytte mjøl i den?

Denne kaken ble kjempegod som melkefri! Byttet til blå soft flora smør (blå boks) og oatly påmackan naturell. Da er den også uten soya!

Hei. Dette var en kjempe god kake. Når jeg skulle dele kakestykkene opp, ble det veldig klissete med ostekremen, og kakestykkene ble veldig stygge. Har du tips til hva jeg kan gjøre for å få kremen til å bli litt stivere i konsistens?

Bør jeg dele kakestykkene etter kaken har stått i kjøleskapet en stund? Eller skal de kuttes rett etter ostekremen er smurt på?

Har denne i ovnen nå- tenker å servere i toårsbursdag til helgen men spørs om jeg klarer å vente (lukter nyyyydelig).
Men spørsmålet er, når jeg steker denne i dag (mandag kveld), kan jeg la den stå i ovnen til i morgen (etter ovnen er avkjølt) for så å lage og ha på krem i morgen, for så å fryse ned fram til helgen? Tenker da å ta den opp lørdag kveld og servere søndag i 15 tiden.

Olje og sukker og så ett og ett egg blir ikke lyst og tjukt uansett hvor mye kenwooden jobber. Nå har den skilt seg. Hva er trikset??

Prøvde denne kaka igår, så luftig og god gulerotkake det vart.
Var kjempe god beste gulerotkake eg har smakt og bakt.
Så denne skal bakes fleire ganger ja, tusen takk for ein super god gulerotkake oppskrift.

Elsker denne kaken Bakt den flere ganger, har hatt med på arrangement og blitt favoritten på hjemmeplan. Jeg bruker som regel ta 2 springformer, fryse den ene å ha på krem etter tining, men har gjort den i langpanne også mange ganger. Jeg bruker Toro sin glutenfri kakemiks mel og den blir veldig bra, har også prøvd semper sin fin mix, men akkurat denne kaken synes jeg blir bedre med Toro, den blir saftig og god! Takk for oppskrift

Nå har vi satt kaken i stekeovnen, er det noe forskjell på om vi bruker en rund form isteden for en langpanne? Må den steke lenger?

Vi eeeeeelsket denne kaken =)Super god kommer til og lage den igjen:)

Hilsen to på 13 år=)

En utrolig god kake. Den holder seg god lenge, også etter den er fryst ned. Har vært en fulltreffer i bursdag, håndballag, jobb , konfirmasjon og bryllup. Takk for at du deler❤️❤️

Hei,
kan jeg lage muffins med denne oppskriften? med samme krem og alt? Den er så utrolig god!

Hei. Jeg skal lage en stor høy kake som skal være til dåp. Kan jeg da bruke full oppskrift og dele den i to runde former a 26cm? Blir det riktig?

Mvh, Linn

Hei.

Jeg skal servere kaken på mandag er det best å lage kaken dagen før og hvordan bør jeg oppbevare kaken?

Syns kaka ble veldig god. Leste flere andre kommentara her å så lenge du følge oppskrifta (steg for steg) så blir den veldig bra 😁

Hei,

Nydelig og god kake! Men har noen andre opplevd at noe av gulrøttene blir grønne? Opplevde nemlig det selv, men aldri opplevd det tidligere..

I går kveld laga eg denne kaka :) Og i dag skal den smakes, den ligger fint i kjøleskapet.
Eg valgte å ha litt mindre gulerot i denne enn det stod.

Denne kaken er så fantastisk god at det er lett å spise både ett og to kakestykker for mye 😋 Reduserte sukkermengden litt 😃

Bruker olivenolje. Bakt kaken 3 ganger. Ble best når jeg reduserte sukkeret til 500 g. Nydlig. Masse skryt. Reduserte og steketid. Litt vel rask ovn hær😁

En fantastisk kake!
Men kan man lage den uten sukker? Bytte ut med Sukrin eller annet? Plutselig har sønnen min for høyt sukker i blodet, så det er noe nytt i familien. Han elsker denne kanen, så jeg håper den kan lages sukkerfri, ikke minst den fantastiske kremen.
Hilsen Gjertrud

Hei!
1. Burde kaka stå i kjøleskap eller på benken når den skal serveres dagen etter at jeg baker? Glasuren tar jeg på på serveringsdagen.
2. Burde gulrøttene finraspes eller grovraspes?

Takk for verdens beste oppskrifter <3

Hei! Kan man bruke sprøytepose på glasuren? Typ lage fine rosetter? Hilsen Angelica

Takk for oppskrift til fantastisk god kake. Første kaken jeg bakte på sikkert 20 år, men med denne oppskiften ble det suksess.
Tips til ny variant:
Jeg dyrker mye knutekål, og fant ut at jeg ville prøve knutekålkake. Brukte denne oppskriften og det ble kjempebra. Knutekålen er mye saftigere enn gulrot, så etter rasping fikk den renne av seg litt før bruk, ellers ingen endringer.

Beste gulrotkake som finnes 🙂 Men jeg reduserer både sukker (4dl) og olje (3,5dl), den blir søt og saftig nok 🤩

Hei er det mulig å lage denne i en springform som er 23/24 cm. Kan man da halvere oppskriften eller lage den som den er og fordele det i to springformer?

Jeg opplever stadig at ostekremen skiller seg og blir kornete, og at ikke alt smøret blander seg. Bruker Philadephia laktosefri og Tine meierismør laktosefritt. Hva gjør jeg galt?🥵

Hei!
Denne gulrotkaka er fantastisk god! Er det noen som erfaring med å bake denne med glutenfritt mel?

Kan noen fortelle meg hva jeg gjør galt, når ostekremen blir mer «flytende» enn stiv frosting til å faktisk pynte kaka med? Jeg følger oppskriften og bruker Philadelfiaost og ekte smør.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift