Brownies ekspress (uten nøtter)


Du skal ikkje sova bort sumarnatta...

Du skal ikke bruke de lyse, deilige sommerkveldene på å bake heller. Derfor er det kjekt med kakedeiger som du rører sammen på 2 minutter! Smile

Denne oppskriften på Brownies ekspress har jeg hatt lenge her på bloggen, men da med valnøtter (se her). Oppskriften er veldig mye besøkt og jeg har fått mange tilbakemeldinger på at spesielt barn synes det er morsomt lage denne kaken. Kaken er så enkel å få til at den egner seg supert for de som er helt ferske på kjøkkenet. Og det er skikkelig STAS at det er så lett å få til så megagod sjokoladekake!   Smile chrome

 

 

Nå fikk jeg lyst til å lage Brownies ekspress uten nøtter, og det er datteren min på 12 år som har gjort mesteparten av jobben.

 

Stor suksess!  Smile

 

 

Oppskriften er til liten langpanne.
 

Ingredienser:

♥ 150 g smør
♥ 3 dl sukker
♥ 2 store egg
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 4 ss kakao
♥ 1,5 dl hvetemel

 

Fremgangsmåte:

Smelt smøret. 

Rør sammen smeltet smør, sukker, vaniljesukker og kakao. Bland deretter i sammenpiskede egg. Rør til slutt i hvetemelet.

Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm).

Stek kaken på rist midt i ovnen ved 200°C i 12-15 min (kaken skal fortsatt virke myk og fuktig i midten). Avkjøl kaken helt i formen før den hvelves ut og deles i passe store firkanter.

 


Tips:

♥ Browniesene holder seg myke i flere dager om de pakkes godt inn i plast. De er også kjempefine å fryse.

 

 

Kos deg!

I morgen kommer det en deilig sommerkake her på bloggen!

 


 Heart  Heart  Yum  Heart  Innocent  Heart  Heart 

 

Brownies ekspress (uten nøtter)
Ingredienser

♥ 150 g smør
♥ 3 dl sukker
♥ 2 store egg
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 4 ss kakao
♥ 1,5 dl hvetemel

Fremgangsmåte

Smelt smøret. 

Rør sammen smeltet smør, sukker, vaniljesukker og kakao. Bland deretter i sammenpiskede egg. Rør til slutt i hvetemelet.

Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm).

Stek kaken på rist midt i ovnen ved 200°C i 12-15 min (kaken skal fortsatt virke myk og fuktig i midten). Avkjøl kaken helt i formen før den hvelves ut og deles i passe store firkanter.

Tips

♥ Browniesene holder seg myke i flere dager om de pakkes godt inn i plast. De er også kjempefine å fryse.

24 kommentarer

Denne kaken er fantastisk! Har prøvd og feilet en million brownie-oppskrifter, men denne blir ALLTID perfekt. Kan si det, for den er blitt laget tre ganger på bare en uke...! Liker den aller best etter en tur i kjøleskapet, da er den deilig og seig. Anbefaler!!

Er det mulig å bytte ut hvetemelet? Skal ha med kake på jobben til uka, og en kollega tåler ikke nøtter,mens en annen tåler ikke hvetemel... Noe tips til noe annet jeg evt kunne laget?

Det finnes noe som heter 'Hvetemelerstatning' og jeg ser at de fleste Meny-butikker har den.
Jeg så at jeg er VELDIG sent ute med svar - var inne på denne siden først nå - men tenkte jeg allikevel skulle svare. Kjekt å vite. Bruker man denne, må man sjekke steketiden ettersom denne kan forandres noe, leste jeg.

Hei.
Jeg har laget denne mange ganger og da alltid glutenfri. Jeg bruker det melet jeg har for hånden.
Du kan kjøpe Toro fin kakemiks i vanlig butikk og den fungerer veldig bra.

Hei.
Går det an å lage denne i en vanlig langpanne? Bør jeg doble oppskriften da?

Mvh Marit.

Jeg har lage denne oppskriften bare to ganger, men jeg ELSKER denne oppskriften!

Sikker på at 15min er riktig? Det blir jo mere fondant med samme tykkelse, vanligvis ligger det jo på 25-30min

Kakeoppskriften er så enkel at 6-åringen kan lage røren. Konsistensen ble seig og god etter 15 min på 200°C midt i ovnen. Kaken ble rett og slett uimotståelig god, slik brownies er på sitt beste.

Jeg stekte kaken i en 26cm springform. Har bare varmluftsovn, som jeg satte på 185 grader, men selv om jeg stekte i 16 min så ble den litt vel deigete. Neste gang jeg bruker denne oppskrifta skal jeg skru opp varmen!

Til dere som synes det virket som kort steketid - når den hadde stekt i 12-15 min var den fortsatt nærmest helt flytende når jeg tok den ut av ovnen. Jeg tok den ut, og avkjølte den helt, da var den ikke flytende lenger, og ble kjempegod :-) Stol på oppskriften :-)

Hei. Var i ovnen i 15min,da kaken er bløt inni,ser ut som den ikke er ferdig. Men dagen etter er den blitt bedre. Tenker å la den stå i ovnen ca 3min extra neste gang.

100% den letteste, og raskeste brownie jeg har bakt i mit LIV.
Den var super lekker, og hvis den varme brownie serveres med vaniljeis, er det bare YUMMY IN THE TUMMY!

liker denne kaken den r fin og enkel ambefales på brødskive på lørdager, en ekstra kos med litt kaffe:)

Nei, denne funka ikke. Den ble en tynn leiv som limte seg til bakepapiret, fullstendig klisj i bunn, selv _helt avkjølt_. Hva mangler? Bakepulver? Lengre steketid?

Alle ovner er forskjellige, og de kan bli mindre pålitelige med årene, mulig et varmeelement er defekt i ovnen din, eller at den ikke blir så varm som den skal på 200 grader. Ville prøvd igjen om du fremdeles har samme ovn og den ikke var defekt, skru opp til rundt 215 grader og samme steketid, virker som om ovnen din var for kald rett og slett. Om du må opp i 225 for å få den stekt ville jeg fått sjekka stekeovnen din, kan være noe galt med termostaten, da bør den kasseres eller få en service ihvertfall, for å forhindre brann om den plutselig ryker helt.
Lurt å prøve seg litt fram med ukjente ovner (og ikke bruke ovner mer om de plutselig endrer seg og gir annet resultat, det må alltid sjekkes grundig for sikkerhets skyld)
Viktig å prøvebake, særlig viktig med småkaker, så du slipper ødelegge et helt brett om noe blir feil.
Håper du får testa oppskriften igjen, det er min absolutte favoritt ihvertfall, alle elsker den, og så lettvint! 🤩

DENNE KAKEN E DEN BESTEEE😍😍😍😍 har prøvd mange andre oppskifter, men er ingenting som slår denne. Denne er seriøst definisjonen av en ekte brownies❤️❤️

En meget enkel og god oppskrift som kommer til å bli laget igjen.
Gjorde et par endringer for å få en mer mørk smak (brukte det jeg hadde i skapet)
5 SS kakao
3 medium egg
50/50 brunt og hvit sukker
og litt mer smør

Fantastisk lett å lage og modifisere, kommer til å prøve med sjokolade og nøtter når den blir laget igjen.
+ timingen i ovner ble perfekt fudgy😍

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift