Vegansk gulrotkake


Denne saftige gulrotkaken inneholder verken egg eller melkeprodukter og egner seg derfor godt for veganere, eller de som er allergiske for egg og melk.

Gulrotkaken er så god at ingen vil tenke på den som noe annerledes enn vanlige gulrotkaker!  Smile

 

 

Gulrotkaken er kjempegod som den er, men kan gjerne dekkes med en ostekrem. Siden jeg selv ikke er veganer, dekket jeg gulrotkaken med en standard ostekrem som inneholder vanlig kremost og smør. Veganere kan enkelt lage en alternativ ostekrem med vegansk kremost og margarin (se tipsfeltet i oppskriften).

 

 

Granateplekjerner og hakkede mandler er alltid supergodt på gulrotkake! 

 

 

NB!
Oppskriften nedenfor er til liten langpanne (ca. 20 x 30 cm). 

Dersom du ønsker å lage kaken i stor langpanne (ca. 30 x 40 cm), er det bare å doble oppskriften (se tipsfeltet nedenfor).

 

Ingredienser:

♥ 300 g hvetemel
♥ 200 g sukker
♥ 1 ss kanel
♥ 1 ss kardemomme
♥ 1 ts bakepulver
♥ 1 ts natron
♥ 0,5 ts salt
♥ 1,5 dl vann
♥ 1,5 dl rapsolje
♥ 1 ts eplecidereddik
♥ 200 g gulrot (skrelt og renset vekt)

Ostekrem:
♥ 200 g kremost (se tips for vegansk alternativ)
♥ 150 g smør (se tips for vegansk alternativ)
♥ 400 g melis
♥ 1 ts vaniljeekstrakt

Pynt:
♥ 1 granateple
♥ 50 g mandler


Fremgangsmåte:

Bland mel, sukker, krydder, bakepulver, natron og salt i en stor rørebolle.

I en annen bolle blandes vann, olje og eddik. Ha det våte i det tørre og rør til en fast, jevn deig.

Riv gulrøttene fint og bland inn i deigen til slutt. 

Hell deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20 x 30 cm). (Se tipsfeltet nedenfor hvis du vil lage kake i stor langpanne.)

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca. 30 minutter, eller til kaken er gjennomstekt. Avkjøl kaken i formen til den er kald.

 

 

Til ostekremen piskes romtemperert kremost og smør sammen med melis og vanilje til en luftig ostekrem.

Bre ostekremen over kaken.

 

 

 

Renskjær kantene på kaken.

 

 

Pynt med granateplekjerner og grovt hakkede mandler. 

 

 

Del kaken i firkanter.

 

 


Tips:

♥ Merk at mengdeangivelsene i oppskriften er beregnet til liten langpanne (ca. 20 x 30 cm).

OPPSKRIFT TIL STOR LANGPANNE: 

Bruk dobbel oppskrift dersom du vil lage kaken i stor langpanne.

♥ 600 g hvetemel
♥ 450 g sukker
♥ 2 ss kanel
♥ 2 ss kardemomme
♥ 2 ts bakepulver
♥ 2 ts natron
♥ 1 ts salt
♥ 3 dl vann
♥ 3 dl rapsolje
♥ 2 ts eplecidereddik
♥ 400 g gulrot (skrelt og renset vekt)

Ostekrem:
♥ 400 g kremost (se tips for vegansk alternativ)
♥ 300 g smør (se tips for vegansk alternativ)
♥ 800 g melis
♥ 2 ts vaniljeekstrakt

Bortsett fra at du her skal bruke stor langpanne (ca. 30 x 40 cm), er det samme fremgangsmåte, steketemperatur og steketid som angitt ovenfor. 


♥ Vegansk ostekrem lager du ved å erstatte vanlig kremost med et vegansk alternativ, slik som Tofutti eller Oatly. Smørmengden halveres og erstattes med vegansk margarin. Tilpass mengden melis og smak til med vanilje. Hvitt sukker kan gjerne byttes ut med brunt sukker.

♥ En annen kjempegod vegansk kake er sjokoladekaken Crazy Cake som finnes i litt ulike varianter her på bloggen: Crazy Cake og Ultimate Chocolate Crazy Cake og se langpanneversjonen Crazy Chocolate Cake og Crazy Devil Chocolate Cake

♥ Gulrotkaken holder seg myk i flere dager hvis den pakkes godt inn i plast. Den kan også fryses.

♥ Granateplekjerner gir lekker farge og smak på kaken, men gjør seg best når de er ferske, så hvis du ønsker å oppbevare kaken lenger, lønner det seg å pynte litt av kaken av gangen.

 

 

Nydelig gulrotkake! 


Trenger absolutt ikke være veganer for å digge denne kaken her, altså!  Yum 

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥
 

Vegansk gulrotkake
Ingredienser

♥ 300 g hvetemel
♥ 200 g sukker
♥ 1 ss kanel
♥ 1 ss kardemomme
♥ 1 ts bakepulver
♥ 1 ts natron
♥ 0,5 ts salt
♥ 1,5 dl vann
♥ 1,5 dl rapsolje
♥ 1 ts eplecidereddik
♥ 200 g gulrot (skrelt og renset vekt)

Ostekrem:
♥ 200 g kremost (se tips for vegansk alternativ)
♥ 150 g smør (se tips for vegansk alternativ)
♥ 400 g melis
♥ 1 ts vaniljeekstrakt

Pynt:
♥ 1 granateple
♥ 50 g mandler

Fremgangsmåte

Bland mel, sukker, krydder, bakepulver, natron og salt i en stor rørebolle.

I en annen bolle blandes vann, olje og eddik. Ha det våte i det tørre og rør til en fast, jevn deig.

Riv gulrøttene fint og bland inn i deigen til slutt. 

Hell deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20 x 30 cm). (Se tipsfeltet nedenfor hvis du vil lage kake i stor langpanne.)

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca. 30 minutter, eller til kaken er gjennomstekt. Avkjøl kaken i formen til den er kald.

Til ostekremen piskes romtemperert kremost og smør sammen med melis og vanilje til en luftig ostekrem.

Bre ostekremen over kaken. Pynt med granateplekjerner og grovt hakkede mandler. 

Tips

♥ Merk at mengdeangivelsene i oppskriften er beregnet til liten langpanne (ca. 20 x 30 cm).

OPPSKRIFT TIL STOR LANGPANNE: 
Bruk dobbel oppskrift dersom du vil lage kaken i stor langpanne.

♥ 600 g hvetemel
♥ 450 g sukker
♥ 2 ss kanel
♥ 2 ss kardemomme
♥ 2 ts bakepulver
♥ 2 ts natron
♥ 1 ts salt
♥ 3 dl vann
♥ 3 dl rapsolje
♥ 2 ts eplecidereddik
♥ 400 g gulrot (skrelt og renset vekt)

Ostekrem:
♥ 400 g kremost (se tips for vegansk alternativ)
♥ 300 g smør (se tips for vegansk alternativ)
♥ 800 g melis
♥ 2 ts vaniljeekstrakt

Bortsett fra at du her skal bruke stor langpanne (ca. 30 x 40 cm), er det samme fremgangsmåte, steketemperatur og steketid som angitt ovenfor. 

♥ Vegansk ostekrem lager du ved å erstatte vanlig kremost med et vegansk alternativ, slik som Tofutti eller Oatly. Smørmengden halveres og erstattes med vegansk margarin. Tilpass mengden melis og smak til med vanilje. Hvitt sukker kan gjerne byttes ut med brunt sukker. 

♥ Gulrotkaken holder seg myk i flere dager hvis den pakkes godt inn i plast. Den kan også fryses.

♥ Granateplekjerner gir lekker farge og smak på kaken, men gjør seg best når de er ferske, så hvis du ønsker å oppbevare kaken lenger, lønner det seg å pynte litt av kaken av gangen.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

25 kommentarer

Veganere spiser ingenting somhar sitt opphav i dyreriket - kremost er, meg bekjent, et melkeprodukt ...

Hei,
det finns flere ulike typer av veganskkremost: t.ex. oatley eller tofutti. Så jo, det går fint å göre kaken helvegan!

Som svar på av Veganmamma (ikke bekreftet)

Takk! Ja, nettopp det jeg også har skrevet i tipsfeltet :-)

Hei!

Vet du om denne blir bra med glutenfritt mel? :)

Hei,

Må oppskriften tilpasses om man lager den som muffins? Steketid f.eks.?

Mvh. Anna

Som svar på av Anna (ikke bekreftet)

Det går fint å lage muffins! Fyll muffinsformer (normal størrelse) til de blir 2/3 fulle. Stekes midt i oven ved 180 til de er gjennomstekte (ca. 15 minutter) :)

Gleder meg til å prøve denne oppskriften Den skal bakes uten gluten - har du forslag til hva slags godt mel hvetemel kan erstattes med i denne oppskriften?

Hei!
Har du forandret oppskriften på vegansk gulrotkake?
De siste tre gangene jeg har laget den har den virket mindre enn før.

Hei Ella og Fred, ja oppskriften er nå halvert og passer til liten langpanne (som kaken på bildet). Vil dere bruke stor langpanne, bruk oppskriften som jeg har satt inn i tipsfeltet. :-)

Ja. Det har hun. Har laget denne mange ganger og nå ble den vesentlig mindre enn tidligere. Noe som førte til at jeg ikke hadde kake å servere da jeg gjorde som tidligere - da denne ble den paddeflat og tørr i den langpannen jeg normalt sett bruker. Så veldig leit at det ikke ble opplyst om endring.
Ser gamle kommentarer om at det var oppgitt feil mål på langpannen på den tidligere oppskriften også er fjernet.

Oppskriften er den samme, så ingen fare, Ella! :-) Den ble bare halvert for å matche med kaken på bildene. Nå er altså hovedoppskriften beregnet på LITEN langpanne, mens den oppskriften som står i tipsfeltet er beregnet på STOR langpanne. :)

Hei Elin, jeg gjorde endringer for å korrigere feil som var i den opprinnelige oppskriften. Da hadde jeg oppskrift til stor langpanne, men formstørrelse og bilder av kake stekt i liten langpanne. Det skapte full forvirring og mange som mislyktes. Du ble nok fornøyd før fordi du brukte stor langpanne den gang også.
Nå er altså oppskriften beregnet på liten langpanne, og da blir jo kaken flat hvis man bruker stor langpanne.
Hvis du vil bruke stor langpanne, finner du oppskrift på dette nå i tipsfeltet.

Det er ikke samme oppskrift som tidligere, husker bl.a. at den hadde 400, gram revet gulrot nå er det 200 gram. Noen som har original oppskriften?

Hei Marit, det er samme oppskrift som tidligere bortsett fra at den nå er halvert for å passe til liten langpanne. Jeg har gjort dette fordi det er en kake stekt i liten langpanne på bildene jeg har tatt. Jeg hadde tidligere bilde av kake i liten langpanne, men oppskrift til stor langpanne, og dette gjorde at mange fikk kake som rant utover formen. Men dobbel porsjon passer til stor langpanne, og nå har jeg tatt inn oppskrift på dette også i tipsfeltet.

Trur dette er originaloppskriften

600 g hvetemel
450 g sukker
2 ss kanel
2 ss kardemomme
2 ts bakepulver
2 ts natron
1 ts salt
3 dl vann
3 dl rapsolje
2 ts eddik
400 g revet rå gulrot

Som svar på av Marit (ikke bekreftet)

Ja, stemmer Marit. Dette er oppskriften jeg hadde opprinnelig, men den er beregnet til stor langpanne (og ikke liten langpanne som kaken på bildet er stekt i). Nå har jeg også skrevet inn oppskrift beregnet til stor langpanne i tipsfeltet.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift