Kanonkuler (Svenske Chokladbollar)

Her har du en svensk oppskrift på "Kanonkulor" (eller "Chokladbollar" som de også kalles), som ligner svært på den norske konfekten som tidligere er registrert her på Det søte liv med navnet "Sjokoladekuler".

Første gang jeg spiste "Kanonkulor" var på det koselige konditoriet i Astrid Lindgrens museum i Stockholm. Denne oppskriften her stammer fra det kjente, svenske konditoriet Bergs Konditori på Marstrand. "Chokladbollar" fra Bergs Konditori kjennetegnes av at de lages STORE!

Kjempedigg!

Oppskriften gir 10 stk.

Kanonkuler (Svenske Chokladbollar)
Ingredienser

250 g smør
2,5 dl sukker
1 dl kakaopulver
1 dl vaniljesukker (se tips)
0,5 dl sterk kaffe
6 dl havregryn (små, lettkokte)

Pynt:
kokos

Fremgangsmåte

Pisk romtemperert smør sammen med sukker. Pisk inn kakao, vaniljesukker og kaffe. Rør deretter inn havregryn. Sett massen eventuelt en stund i kjøleskapet dersom den virker veldig klissete.

Form massen til 10 store kuler (se tips). Vend kulene forsiktig i kokos.

Sett kulene kjølig til de har stivnet. Oppbevares i kjøleskapet.

Tips

Det er riktig at det skal være 1 dl vaniljesukker i denne oppskriften. Dette er altså ikke noen skrivefeil! Smile Hvis du er skeptisk, går det også fint å redusere mengden, men jeg anbefaler deg å prøve. Den store mengden vaniljesukker gir utrolig nydelig smak!

Det er selvsagt ikke noe i veien for å lage mindre kuler dersom du ønsker dette.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

8 kommentarer

Tusen takk for alle dine flotte oppskrifter, som du deler villig vekk av. Storkoser meg mens jeg blar igjennom bilder og beskrivelser. Du er fenomenal, Kristine!❤️

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift