Kanonkuler (Svenske Chokladbollar)

Kanonkuler (Svenske Chokladbollar)

08.05.2006

Her har du en svensk oppskrift på "Kanonkulor" (eller "Chokladbollar" som de også kalles), som ligner svært på den norske konfekten som tidligere er registrert her på Det søte liv med navnet "Sjokoladekuler".

Første gang jeg spiste "Kanonkulor" var på det koselige konditoriet i Astrid Lindgrens museum i Stockholm. Denne oppskriften her stammer fra det kjente, svenske konditoriet Bergs Konditori på Marstrand. "Chokladbollar" fra Bergs Konditori kjennetegnes av at de lages STORE!

Kjempedigg!

Oppskriften gir 10 stk.

Kanonkuler (Svenske Chokladbollar)

Ingredienser

250 g smør
2,5 dl sukker
1 dl kakaopulver
1 dl vaniljesukker (se tips)
0,5 dl sterk kaffe
6 dl havregryn (små, lettkokte)

Pynt:
kokos

Fremgangsmåte

Pisk romtemperert smør sammen med sukker. Pisk inn kakao, vaniljesukker og kaffe. Rør deretter inn havregryn. Sett massen eventuelt en stund i kjøleskapet dersom den virker veldig klissete.

Form massen til 10 store kuler (se tips). Vend kulene forsiktig i kokos.

Sett kulene kjølig til de har stivnet. Oppbevares i kjøleskapet.

Tips

Det er riktig at det skal være 1 dl vaniljesukker i denne oppskriften. Dette er altså ikke noen skrivefeil! Smile Hvis du er skeptisk, går det også fint å redusere mengden, men jeg anbefaler deg å prøve. Den store mengden vaniljesukker gir utrolig nydelig smak!

Det er selvsagt ikke noe i veien for å lage mindre kuler dersom du ønsker dette.

08.05.2006
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

8 kommentarer

en dl vaniljesukker?

Ja, det stemmer med 1dl vaniljesukker

Ja det er riktig med 1 dl vaniljesukker. Det gir kjempegod smak! :-)

Kan disse fryses?

Ja, det går fint!

Ser det står kakao, er det pulver eller ferdig laget kakao ?

Hei Mari, det er kakaopulver jeg mener. Skal skrive det tydeligere i oppskriften!

Tusen takk for alle dine flotte oppskrifter, som du deler villig vekk av. Storkoser meg mens jeg blar igjennom bilder og beskrivelser. Du er fenomenal, Kristine!❤️

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter