Rabarbra- og kanelmuffins

Hei,

Håper du har kost deg med pinse og det fantastiske været! Denne helgen det har virkelig vært norsk sommer på sitt aller beste!

Noe annet som er på sitt beste for tiden er rabarbraen. Syrligheten fra rabarbraen passer ekstra godt sammen med det søte i hjemmebakte kaker.

At rabarbra er herlig i kombinasjon med kanel har jeg funnet ut før, blant annet i Rabarbrapai med kanel og rosiner, Cheesecake med rabarbra og kanel og Rabarbrasuppe med brunt sukker og kanel.

Denne gangen forsøkte jeg meg på noen skikkelig myke, søte kanelmuffins med små rabarbrabiter.

 

 

Trikset for å få muffinsene så myke er masse rømme i deigen.

Muffinsene ble fantastisk gode! 

 

 

Oppskriften gir ca 16 stk.


Ingredienser:

♥ 4,5 dl hvetemel
♥ 2 dl brunt sukker
♥ 2,5 ts bakepulver
♥ 0,5 ts natron
♥ 2 ts kanel
♥ 2,5 dl rømme
♥ 2 egg
♥ 150 g smør
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 2 stilker rabarbra (ca. 200 g)

Topping:
♥ 0,5 dl brunt sukker
♥ 2 ts kanel


Fremgangsmåte:

Bland mel, brunt sukker, bakepulver, natron og kanel i en bolle.

I en annen bolle vispes rømmen lett sammen med eggene, smeltet smør og vaniljeekstrakt.

Rør det våte raskt sammen med det tørre med en slikkepott (rør så lite som mulig for å få deigen blandet, se tips). Det skal bli en temmelig tykk deig.

 

 

Skjær rabarbra i små biter.

 

 

Vend rabarbrabitene inn i deigen.

 

 

Ha papirformer i muffinsbrett og fyll formene med deig så de blir ca. 2/3 fulle.

 

 

Bland brunt sukker og kanel og dryss dette på toppen av hver muffins.

 

 

Stek muffinsene midt i ovnen ved 200°C i ca. 20 minutter, eller til de er gjennomstekte.

 

 

Jeg håper du som leser kan tenke deg hvor godt det lunkter av disse muffinsene når de er nystekte! 

  Smile  

 

 

Disse muffinsene er et godt eksempel på at også veldig enkle kaker kan smake helt fantastisk.

 

 

Helt amazing gode muffins! 

 

 

Tips:

♥ Både seterrømme og lettrømme kan brukes i deigen. Jeg brukte seterrømme. 

♥ Husk å skjære rabarbrabitene små, da unngår du at de synker til bunns i muffinsene under stekingen. Jeg brukte to rabarbrastilker som var av middels størrelse (ca. 200 gram). Bruk bare én rabarbrastilk dersom den er stor og tykk. 

♥ Det er viktig at du rører minst mulig i deigen. Bruk for all del ikke kjøkkenmaskin, men bare røre helt kort for hånd. Dette for å unngå at deigen blir seig. Deigen må være såpass fast fordi rabarbrabitene avgir væske under stekingen. 

♥ Muffinsene holder seg myke dersom de pakkes inn i plast. Der er også kjempefine å fryse. 

 

 

Håper du også fikk lyst til å lage kjempegode Rabarbra- og kanelmuffins

 

 

Kos deg!



♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Rabarbra- og kanelmuffins
Ingredienser

♥ 4,5 dl hvetemel
♥ 2 dl brunt sukker
♥ 2,5 ts bakepulver
♥ 0,5 ts natron
♥ 2 ts kanel
♥ 2,5 dl rømme
♥ 2 egg
♥ 150 g smør
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 2 stilker rabarbra (ca. 200 g)

Topping:
♥ 0,5 dl brunt sukker
♥ 2 ts kanel

Fremgangsmåte

Bland mel, brunt sukker, bakepulver, natron og kanel i en bolle.

I en annen bolle vispes rømmen lett sammen med eggene, smeltet smør og vaniljeekstrakt.

Rør det våte raskt sammen med det tørre med en slikkepott (rør så lite som mulig for å få deigen blandet, se tips). Det skal bli en temmelig tykk deig.

Skjær rabarbra i små biter. Vend rabarbrabitene inn i deigen.

Ha papirformer i muffinsbrett og fyll formene med deig så de blir ca. 2/3 fulle.

Bland brunt sukker og kanel og dryss dette på toppen av hver muffins.

Stek muffinsene midt i ovnen ved 200°C i ca. 20 minutter, eller til de er gjennomstekte.

Tips

♥ Både seterrømme og lettrømme kan brukes i deigen. Jeg brukte seterrømme. 

♥ Husk å skjære rabarbrabitene små, da unngår du at de synker til bunns i muffinsene under stekingen. Jeg brukte to rabarbrastilker som var av middels størrelse (ca. 200 gram). Bruk bare én rabarbrastilk dersom den er stor og tykk. 

♥ Det er viktig at du rører minst mulig i deigen. Bruk for all del ikke kjøkkenmaskin, men bare røre helt kort for hånd. Dette for å unngå at deigen blir seig. Deigen må være såpass fast fordi rabarbrabitene avgir væske under stekingen. 

♥ Muffinsene holder seg myke dersom de pakkes inn i plast. Der er også kjempefine å fryse. 

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

2 kommentarer

Hei

Rabarbra- og kanelmuffinsene ser veldig gode ut! Om man skal ersatte vaniljeessens med vaniljesukker, hvor mye skal man da bruke?

Hilsen
Anne

Som svar på av Anne (ikke bekreftet)

Hei, vaniljeekstrakt kan alltid byttes ut med vaniljesukker, men vaniljesmaken blir da mye mildere. Du kan fint tilsette 1 ss vaniljesukker her.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift