Prestefruens sirupskake

Prestefruens sirupskake er en lettvint og svært god sirupskake, som stammer fra de gode, gamle dager på prestegården i Østerdalen. Kaken inneholder hverken smør eller egg, men blir likevel myk og saftig. Kaken inneholder kaffe og mye krydder, og glaseres med et tynt lag melisglasur.

Oppskriften er til stor langpanne.

Prestefruens sirupskake
Ingredienser

500 g lys sirup
2,5 dl sukker
3 dl sterk kaffe
2 dl melk
1 ts nellik
1 ts pepper
1 ts ingefær
1 ts kanel
2,5 ts bakepulver
500 g hvetemel
30 g apsikat eller sukat

Glasur:
5-6 dl melis
3 ss vann

Pynt:
mandelflarn

Fremgangsmåte

Varm opp sirup og kaffe på svak varme til sirupen har smeltet. Tilsett melk og krydder. Bland hvetemel og bakepulver og sikt i. Til slutt blandes i apsikat eller sukat.

Fordel deigen jevnt utover i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i ca 20 min, til kaken er gjennomstekt. Avkjøl kaken helt i langpannen. Ta den ut av langpannen og fjern bakepapiret.

Rør sammen melisglasur og smør i et tynt lag over hele kaken. Dryss eventuelt over mandelflarn til pynt. Del kaken opp i snipper.

Tips

Pass på at du ikke tilsetter for mye malt pepper, ellers blir kaken for sterk. Personlig foretrekker jeg heller 3/4 ts pepper, men dette er en smaksak.

Sløyf mandlene på toppen av kaken dersom du ønsker en kake uten nøtter.

Kaken kan fryses. Se også oppskrift på "Kaffekake med sirup" og "Sirupskake med tørket frukt".

Kakekategori
Allergier og preferanser

1 kommentar

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift