Seige kanelcookies


Seige kanelcookies inneholder både brunt farinsukker og lys sirup i tillegg til vanlig sukker. Dette gjør at de ferdigstekte kakene får en herlig og litt seig konsistens.

Cookiesene har nydelig smak av kanel og gir julestemning!

 

 

Oppskriften gir ca. 30 kaker.

 

 

Ingredienser:

♥ 200 g smør
♥ 1 dl sukker
♥ 2 dl brunt farin
♥ 1 dl lys sirup
♥ 2 egg
♥ 1 ts natron
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 5 ts kanel
♥ 6 dl hvetemel


Fremgangsmåte:

Pisk mykt, romtemperert smør sammen med hvitt sukker, brunt farinsukker og lys sirup. Tilsett eggene og pisk videre til en luftig smørkrem.

Sikt natron, vaniljesukker og kanel sammen med hvetemelet. Bland dette med smørkremen til en myk deig.

Trill deigen ut til spiseskjestore kuler som legges på bakepapirdekkede stekeplater med litt avstand i mellom. Stek kakene midt i ovnen ved 175°C i 12-15 minutter. Kakene flyter utover under stekingen, men du kan eventuelt trykke dem enda litt flatere med en gaffel når det er et par minutter igjen av steketiden.

La de ferdigstekte kakene avkjøles på platen i noen minutter, før de deretter flyttes over på rist ved hjelp av en stekespade.

 

 

La kakene avkjøles helt før de legges i kakeboks.

 

 

Superdeilig, småseig konsistens på disse cookiesene her!  ♥ 

 

 

 

 

Tips:

♥ Oppbevar kakene i tett boks slik at de holder seg myke. Disse cookiesene er også veldig fine å fryse, og de tiner raskt.

 

 

Mmm.... nydelige cookies! 

 




♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Seige kanelcookies
Ingredienser

♥ 200 g smør
♥ 1 dl sukker
♥ 2 dl brunt farin
♥ 1 dl lys sirup
♥ 2 egg
♥ 1 ts natron
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 5 ts kanel
♥ 6 dl hvetemel

Fremgangsmåte

Pisk mykt, romtemperert smør sammen med hvitt sukker, brunt farinsukker og lys sirup. Tilsett eggene og pisk videre til en luftig smørkrem.

Sikt natron, vaniljesukker og kanel sammen med hvetemelet. Bland dette med smørkremen til en myk deig.

Trill deigen ut til spiseskjestore kuler som legges på bakepapirdekkede stekeplater med litt avstand i mellom. Stek kakene midt i ovnen ved 175°C i 12-15 minutter. Kakene flyter utover under stekingen, men du kan eventuelt trykke dem enda litt flatere med en gaffel når det er et par minutter igjen av steketiden.

La de ferdigstekte kakene avkjøles på platen i noen minutter, før de deretter flyttes over på rist ved hjelp av en stekespade. La kakene avkjøles helt før de legges i kakeboks.

Tips

♥ Oppbevar kakene i tett boks slik at de holder seg myke. Disse cookiesene er også veldig fine å fryse, og de tiner raskt.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

4 kommentarer

Kjempegode kanelkjeks :)
-Men, jeg måtte redusere stekelengden ned til 10 minutter :)
Bakte de for første gang i går- hadde med på jobb i dag for å teste; DET var populære coockiekaker :)

Hei, ja ovner er jo litt forskjellige, så fint at du følger med på steketiden i din ovn. Glad for å høre at kakene falt i smak! :)

Hei! Har akkurat bakt disse, og skal gi bort i julegave. Lurer på om de kan oppbevares i cellofanposer ? 😅 har forøvrig også bakr havreflarn og lurer på det samme angående de 😅 cellofan blir vel kanskje litt annerledes enn om man la de i en vanlig plastpose tenker jeg 🤔

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift