Blåbærpai med eggekremfyll

Blåbærpai med eggekremfyll
Ingredienser

Paideig:
3 dl hvetemel
160 g smør
2 ss sukker

Eggekremfyll:
6 egg
5 ss sukker
6 ss kremfløte
revet skall av 1/2 sitron
- -
300 g friske blåbær

Fremgangsmåte

Smuldre sammen smøret i det tørre og klem deigen sammen (tilsett en skvett vann hvis deigen virker tørr). Deigen kan også lages i food processor med hakkekniv.

Klem deigen utover i smurt paiform, 24 cm i diameter. Fest aluminiumsfolie langsmed kanten (dette forhindrer at kantene krymper nedover under stekingen) og forstek paibunnen midt i ovnen ved 200°C i 10 min. Ta formen ut av ovnen og fjern forsiktig aluminiumsfolien. Stek paibunnen videre i et par minutter, så også kantene får litt farge. Ta kaken ut av ovnen og avkjøl.

Legg blåbærene i paibunnen.

Pisk sammen ingrediensene til eggekremfyllet med en stålvisp. Hell blandingen over blåbærene i formen.

Stek kaken videre nederst i ovnen ved 200°C i 40-45 min.

Tips

Paien smaker best nystekt. Serveres gjerne med pisket krem som er smakt til med vaniljesukker.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

3 kommentarer

Er forholdene i eggekremfyllet rett på denne paien? Synes det virket som litt lite sukker og fløte til så mange egg, men prøvde likevel, og resultatet ble litt for godt stekt og litt søt omelett med blåbær, selv etter 35 minutter (for da så den egentlig ferdig ut). Ikke spesielt godt.

Skal eggekremen lages med både eggeplomme og eggehvite, slik som det står?
Det smakte ikke eggekrem, mer som omelett.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift