Bringebærkaker

Bringebærkaker er klassiske, søte mørdeigskaker med bringebærfyll.

De er nydelige på smak og veldig enkle å lage, noe som gjør dem populære hos både erfarne og ikke fullt så erfarne bakere. 

Den fine rødfargen som kommer av syltetøyet gjør at disse kakene passer ekstra godt til jul.

 

 

Oppskriften gir ca. 25 nydelige kaker. 

 

 

Ingredienser:

♥ 100 g smør
♥ 100 g melis
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 1 egg
♥ 200 g hvetemel
♥ 2 ss maisenna

Fyll:
♥ 100 g bringebærsyltetøy (se tips)


Fremgangsmåte: 

Pisk sammen mykt smør, melis, vaniljesukker og egget til en luftig smørkrem. Bland hvetemelet med maisenna og kna dette deretter inn i deigen. Pakk deigen inn i plast og la deigen hvile i kjøleskapet i 1 time.

Trill deigen ut til kuler (ca. 20 g deig per kake). Legg kakene på bakepapirdekkede stekeplater.

Trykk kakene litt flatere med fingrene og lag en grop i midten av hver kake (bruk for eksempel baksiden av et kryddermål til dette).

Fyll litt bringebærsyltetøy i hver grop. Det er viktig at bringebærsyltetøyet er tykt og ikke for rennende (se tips).

Stek kakene midt i ovnen ved 175 °C i ca. 10 minutter.

Avkjøl kakene på rist til de er helt kalde.

 

 

Dette er enkle, men deilige småkaker! 

 

 

Tips:

♥ Bruk bringebærsyltetøy som ikke for tynt, ellers vil det bare renne ut av kakene. Jeg liker å bruke ferdigkjøpt bringebærsyltetøy på spruteflaske (uten biter), så er det kjempelett å sprøyte syltetøy på kakene rett fra flasken.

♥ Legg de avkjølte kakene i en tett kakeboks, og oppbevar boksen gjerne litt kjølig. Kakene kan også fryses. 

 

♥ 

 

For lignende kaker, se oppskrift på Rosenmunnkaker. Se også Jordbærkyss, som lages med jordbærsyltetøy, og Syltetøykaker, hvor jeg har brukt forskjellig type syltetøy. En amerikansk variant av lignende type kake er Thumbprint Cookies.

Se også oppskrift på vakre Doble syltetøykaker.

 

God fornøyelse! 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Bringebærkaker
Ingredienser

♥ 100 g smør
♥ 100 g melis
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 1 egg
♥ 200 g hvetemel
♥ 2 ss maisenna

Fyll:
♥ 100 g bringebærsyltetøy (se tips)

Fremgangsmåte

Pisk sammen mykt smør, melis, vaniljesukker og egget til en luftig smørkrem. Bland hvetemelet med maisenna og kna dette deretter inn i deigen. Pakk deigen inn i plast og la deigen hvile i kjøleskapet i 1 time.

Trill deigen ut til kuler (ca. 20 g deig per kake). Legg kakene på bakepapirdekkede stekeplater. Trykk kakene litt flatere med fingrene og lag en grop i midten av hver kake (bruk for eksempel baksiden av et kryddermål til dette). Fyll litt bringebærsyltetøy i hver grop. Det er viktig at bringebærsyltetøyet er tykt og ikke for rennende.

Stek kakene midt i ovnen ved 175 °C i ca. 10 minutter. Avkjøl kakene på rist til de er helt kalde. Legg dem deretter i en tett kakeboks.

Tips

♥ Bruk bringebærsyltetøy som ikke for tynt, ellers vil det bare renne ut av kakene. Jeg liker å bruke ferdigkjøpt bringebærsyltetøy på spruteflaske (uten biter), så er det kjempelett å sprøyte syltetøy på kakene rett fra flasken.

♥ Legg de avkjølte kakene i en tett kakeboks, og oppbevar boksen gjerne litt kjølig. Kakene kan også fryses. 

Kakekategori
Allergier og preferanser

1 kommentar

Hei. Jeg syns at kakene ser finere ut og har en riktig spiseporsjon hvis kulene veier 14 g fremfor 20 g. Jeg brukte Nora hjemmelaget Bringebærsyltetøy og det er tykt. Jeg er ikke glad i bringebærstenene, så jeg varmet det opp i mikroovnen til det var varm slik at den var flytende og så silte jeg bort stenene i en sil.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift