Cantuccini


I starten var jeg nokså forvirret når det gjaldt forskjellen på navnene "Biscotti" og "Cantucci". Etter litt forskning har jeg etter hvert skjønt at "Biscotti" er en fellesbetegnelse for alle disse typiske, italienske kakene som ligner skorper og som har blitt så populære over hele verden. Navnet betyr "stekt to ganger", hvilket gir dem sin karakteristiske harde konsistens. "Biscotti" lages i mange forskjellige smaksvarianter (du finner flere oppskrifter på detsoteliv.no). "Cantucci" er et type "Biscotti" som stammer fra Prato i Toscana. Navnet betyr "småstein", som sikkert skyldes mandlene som er hovedingrediensen i "Cantucci". Du finner oppskrift på "Biscotti di Prato (Cantucci)" og "Cantucci Mandorle" på detsoteliv.no. "Cantuccini" er en miniversjon av "Cantucci". "Cantuccini" er også mandelbiscotti fra Toscana og er basert på de samme ingrediensene som "Cantucci", men lages mindre i størrelsen. For å gjøre forvirringen total kalles kakene også av og til for "Biscottini di Prato" eller "Cantuccini Biscotti". Vær dessuten oppmerksom på at italienere til tider bruker "Biscotti" som betegnelse for alle typer "kjeks" - også de som bare stekes en gang og ikke ligner skorper.

Her finnes med andre ord litt system og orden, men mest kaos = typisk italiensk! Grin

Cantuccini
Ingredienser

6 store egg
300 g sukker
400 g hvetemel
500 g mandler
revet skall av 1/2 sitron

Fremgangsmåte

Skill eggene. Pisk eggeplommer og sukker luftig. Bland inn revet sitronskall og deretter hvetemelet. Pisk eggehvitene stive og vend inn i deigen i. Bland så inn hele mandler.

Form deigen til stenger på bakepapirdekkede stekeplater ved hjelp av to spiseskjeer. Deigen gir 6 stenger (ca 6 cm brede og 1 cm høye) fordelt på to stekeplater, altså 3 stenger pr plate.

Stekes nederst i ovnen ved 220°C i 10-15 min. Avkjøl i 10 minutter før stengene skjæres i 1 cm tykke skiver. Legg dem med snittflaten opp og la de tørke i ovnen ved 220°C i 3-4 minutter.
Avkjøl kakene på rist.

Tips

Kakene er holdbare lenge. Oppbevares i tettsluttet kakeboks. Pass på at de er helt kalde før de has i kakeboksen.

Kakekategori
Sesong

2 kommentarer

Hei
Prøver meg på Cantuccini, men 300 gram sukker og seks eggeplommer blir ikke luftig. Hva er feil her?
Mvh Karin

Hei disse ble - i følge mine "prøvekaniner" utrolig gode! Jeg har aldri laget cantuccini tidligere, og tåler ikke mandler, så derfor lurte jeg på om det er andre kombinasjoner man kan forsøke som tillegg til mandler- som variasjon. Hva med kokos eller kanel?
Hilsen Vibecke

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift