Konfektkake med lakris- og sjokoladefudge

 

Dette er søndagskaken sin det! 

 

 

 

Vi snakker om en helt fantastisk bløt og deilig konfektkake.

 

 

Lakris- og sjokoladefudgen på toppen av kaken får en seig og karamellaktig konsistens, og gjør at alle kommer til å spørre deg om oppskriften! 

  Smile 

 

 

 

 

Ingredienser:

Konfektkake:
♥ 200 g smør
♥ 1 dl kakao
♥ 2 egg
♥ 2,5 dl sukker
♥ 2 dl hvetemel
♥ 0,5 ts bakepulver
♥ 4 ts vaniljesukker

Lakris- og sjokoladefudge:
♥ 2,5 dl sukker
♥ 3 ss lys sirup
♥ 1 ss glukose
♥ 150 g kokesjokolade
♥ 3 ss lakrispulver (se tips)
♥ 3 dl kremfløte
♥ 75 g smør

Pynt:
♥ lakriskuler


Fremgangsmåte:

Smelt smøret til kaken, tilsett kakaopulveret og rør blandingen jevn. Pisk egg og sukker lett sammen. Tilsett sjokoladesmøret, hvetemel, bakepulver og vaniljesukker. Rør deigen glatt og ha den i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 20-25 minutter. Avkjøl kaken i formen.

Ha alle ingrediensene til lakris- og sjokoladefudgen i en kjele. Varm opp blandingen og la den småkoke i 30-40 minutter. Det er viktig at du rører mye slik at fudgeblandingen ikke svir seg i bunnen av kjelen.

Avkjøl blandingen og hell den så over kakebunnen i formen. Sett kaken i kjøleskapet over natten. Lakris- og sjokoladefudgen skal da ha stivnet og ha tykk og karamellaktig konsisten.

 

 

Løsne kaken fra formen, dra bakepapiret av kaken fra undersiden og sett den på et fat.

Pynt kaken med lakriskuler.

 


Jeg synes disse lakriskulene ble utrolig stilige på denne kaken! 

 


Søt hjerteeske.. ♥  

 

 

Fudgeglasuren er virkelig to die for... !

 

 

 

Sykt deilig!

 

 


  Yum  


Tips:

♥ Jeg har brukt finmalt lakrispulver i denne oppskriften.

 

 

Lakrispulver i flere varianter og fås kjøpt i enkelte spesialforretninger, matmarkeder og denslags (håper lakrispulver snart blir å finne i vanlige matbutikker!). 

♥ Kaken bør stå i kjøleskapet over natten før du tar den ut av formen, ellers får ikke fudgeglasuren den rette, tykke, seige konsistensen. 

♥ Kaken holder seg god i flere dager i kjøleskapet og kan også fryses.

 

 

 

 

En nydelig kake jeg virkelig kan anbefale! 

 

 

Kos deg! 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥
 

Konfektkake med lakris- og sjokoladefudge
Ingredienser

Konfektkake:
♥ 200 g smør
♥ 1 dl kakao
♥ 2 egg
♥ 2,5 dl sukker
♥ 2 dl hvetemel
♥ 0,5 ts bakepulver
♥ 4 ts vaniljesukker

Lakris- og sjokoladefudge:
♥ 2,5 dl sukker
♥ 3 ss lys sirup
♥ 1 ss glukose
♥ 150 g kokesjokolade
♥ 3 ss lakrispulver (se tips)
♥ 3 dl kremfløte
♥ 75 g smør

Pynt:
♥ lakriskuler

Fremgangsmåte

Smelt smøret til kaken, tilsett kakaopulveret og rør blandingen jevn. Pisk egg og sukker lett sammen. Tilsett sjokoladesmøret, hvetemel, bakepulver og vaniljesukker. Rør deigen glatt og ha den i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 20-25 minutter. Avkjøl kaken i formen.

Ha alle ingrediensene til lakris- og sjokoladefudgen i en kjele. Varm opp blandingen og la den småkoke i 30-40 minutter. Det er viktig at du rører mye slik at fudgeblandingen ikke svir seg i bunnen av kjelen.

Avkjøl blandingen og hell den så over kakebunnen i formen. Sett kaken i kjøleskapet over natten. Lakris- og sjokoladefudgen skal da ha stivnet og ha tykk og karamellaktig konsisten.

Løsne kaken fra formen, dra bakepapiret av kaken fra undersiden og sett den på et fat.

Pynt kaken med lakriskuler.

Tips

♥ Jeg har brukt finmalt lakrispulver i denne oppskriften. Finnes i flere varianter og fås kjøpt i enkelte spesialforretninger, matmarkeder og denslags (håper lakrispulver snart blir å finne i vanlige matbutikker!). 

♥ Kaken bør stå i kjøleskapet over natten før du tar den ut av formen, ellers får ikke fudgeglasuren den rette, tykke, seige konsistensen. 

♥ Kaken holder seg god i flere dager i kjøleskapet og kan også fryses.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

4 kommentarer

Hei.
I framgangsmåten står det:
"Smelt smøret til kaken, tilsett kakaopulveret og rør blandingen jevn"
Men står ikke noe om lakrispulver i ingredienser til Konfektkake.
Skal det være evt hvor mye lakrispulver?

Som svar på av Mona (ikke bekreftet)

Beklager... he he så akkurat når jeg sendte inn at det sto kakaopulver.
Litt opphengt i lakris.

Bare å slette meldingen ;-)

Hei. Er lakrispulver det samme som lakrisrotpulver? Kan man bruke glukose i pulverform så vel som flytende?

Må fyllet kokes lengre ved bruk av melkefrie produkter? Har brukt soya/kokos fløte og melkefritt smør. Ble veldig rennende, redd d skal renne av kaka!

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift