Brukere online: 1500
Brukere i dag: 7020
Brukere siste 7 dager: 250845
Hei!
Håper dere har hatt en fin helg på tross av ruskete vær. Dårlig vær er jo dessuten perfekt bakevær!
Dette er en amerikansk oppskrift på «Orange Bars», som gir nydelige kaker med vidunderlig god og frisk appelsinsmak.
Kakene består av mørdeigsbunn og et bløtt appelsinfyll.
Kakestykkene holder seg saftige og gode i kjøleskapet i flere dager og er også fine å fryse.
Lages i liten langpanne.
Ingredienser:
Mørdeigsbunn:
♥ 250 g smør
♥ 125 g melis
♥ 250 g hvetemel
♥ 1 ts revet appelsinskall
Appelsinfyll:
♥ 6 egg
♥ 450 g sukker
♥ 2,5 dl presset appelsinsaft eller -juice
♥ 1 ss revet appelsinskall
♥ 60 g hvetemel
Pynt:
♥ 1 ss melis
Fremgangsmåte:
Bland sammen ingrediensene til mørdeigen. Har du food processor, kan du ha alle ingrediensene i på en gang, og la maskinen gå til deigen samler seg. Det går da fint å bruke kjøleskapskaldt smør som deles opp i mindre biter. Har du ikke food processor, blander du først mel og melis sammen og deretter smuldre i romtemperert smør og knar inn revet appelsinskall til sist.
Press mørdeigen ut i bunnen på en bakepapirkledd, liten langpanne (ca 20x30 cm). Stek mørdeigsbunnen midt i ovnen ved 160°C i 30 minutter, eller til den er gyllen.
Til appelsinfyllet piskes egg og sukker sammen til luftig eggedosis. Rør inn presset appelsinsaft, fint revet appelsinskall og til slutt hvetemelet, til alt er godt blandet.
Hell blandingen over mørdeigsbunnen i formen. Stek kaken videre midt i ovnen ved 160°C i ca. 45 minutter til. Appelsinfyllet skal da være stivnet, men fortsatt litt bløtt. Slå av ovnen og la kaken stå i ettervarmen til ovnen er helt kald. Ta kaken ut av ovnen og sett den i kjøleskapet til dagen etter.
Dagen etter løftes kaken ut av langpannen.
Sikt over melis.
Del kaken i små firkanter.
Wow, superlekker kake!
Skikkelig nydelig kake med kraftig smak av appelsin!
Tips:
♥ Kaken skal forbli noenlunde lys på toppen. Dekk over kaken med et stykke bakepapir eller aluminiumsfolie de siste 15 minuttene av steketiden, dersom du synes den begynner å bli mørk på toppen.
♥ Det gir best resultat dersom du lar kaken stå i langpannen i kjøleskapet over natten. Da er du garantert at appelsinfyllet har satt seg skikkelig og at kaken blir lett å dele. Kaken blir dessuten mye lettere å få ut av formen.
♥ Kakene er fine å fryse.
♥ Se også Lemon Bars (Sitronbarer) som er basert på samme oppskrift, men med sitron i stedet for appelsin.
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Mørdeigsbunn:
♥ 250 g smør
♥ 125 g melis
♥ 250 g hvetemel
♥ 1 ts revet appelsinskall
Appelsinfyll:
♥ 6 egg
♥ 450 g sukker
♥ 2,5 dl presset appelsinsaft eller -juice
♥ 1 ss revet appelsinskall
♥ 60 g hvetemel
Pynt:
♥ 1 ss melis
Bland sammen ingrediensene til mørdeigen. Har du food processor, kan du ha alle ingrediensene i på en gang, og la maskinen gå til deigen samler seg. Det går da fint å bruke kjøleskapskaldt smør som deles opp i mindre biter. Har du ikke food processor, blander du først mel og melis sammen og deretter smuldre i romtemperert smør og knar inn revet appelsinskall til sist.
Press mørdeigen ut i bunnen på en bakepapirkledd, liten langpanne (ca 20x30 cm). Stek mørdeigsbunnen midt i ovnen ved 160°C i 30 minutter, eller til den er gyllen.
Til appelsinfyllet piskes egg og sukker sammen til luftig eggedosis. Rør inn presset appelsinsaft, fint revet appelsinskall og til slutt hvetemelet, til alt er godt blandet.
Hell blandingen over mørdeigsbunnen i formen. Stek kaken videre midt i ovnen ved 160°C i ca. 45 minutter til. Appelsinfyllet skal da være stivnet, men fortsatt litt bløtt. Slå av ovnen og la kaken stå i ettervarmen til ovnen er helt kald. Ta kaken ut av ovnen og sett den i kjøleskapet til dagen etter.
Dagen etter løftes kaken ut av langpannen og deles i små firkanter. Sikt over melis før servering.
♥ Kaken skal forbli noenlunde lys på toppen. Dekk over kaken med et stykke bakepapir eller aluminiumsfolie de siste 15 minuttene av steketiden, dersom du synes den begynner å bli mørk på toppen.
♥ Det gir best resultat dersom du lar kaken stå i langpannen i kjøleskapet over natten. Da er du garantert at appelsinfyllet har satt seg skikkelig og at kaken blir lett å dele. Kaken blir dessuten mye lettere å få ut av formen.
♥ Kakene er fine å fryse.
♥ Se også Lemon Bars (Sitronbarer) som er basert på samme oppskrift, men med sitron i stedet for appelsin.
5 kommentarer
Dette ser så deilig ut. Jeg
Dette ser så deilig ut. Jeg må til matbutikken i morgen og begynne å lage mat så snart jeg kommer hjem.
Dette er en nydelig kake! :-)
Dette er en nydelig kake! :-)
Baker denne for 2. gang og nå
Baker denne for 2. gang og nå skal den gis bort i påskegave til barn og barnebarn!
Kjempegod!
Kjempegod, men det tynne …
Kjempegod, men det tynne «marengslaget» som danner seg på toppen sprekker i småbiter når den deles opp. Ser jo litt crashet utmerket fremdeles supergod.
Hvorfor er det like mye…
Hvorfor er det like mye sukker i denne oppskriften som i lemon bars. Appelsiner er jo langt ifra like surt som sitroner. Denne kaken må jo bli veeeeldig søt
Skriv ny kommentar